A Legyél az Internet Ásza tananyagot legelőször oktatók részére dolgoztuk ki. A digitális biztonság és állampolgárság oktatása alapvető téma a mai iskolákban, azonban a gyerekek tanulási bázisa mindig is az otthon lesz, és ez alól az egészséges online szokások elsajátítása sem képez kivételt.

A technológia gyors ütemben fejlődik, és már önmagában az is kihívást jelent, hogy lépést tartsunk vele. Ez a családi útmutató azért született, hogy megkönnyítsük a helyes digitális szokások alkalmazását és gyakorlását a mindennapi életben. Ez a jó ötletekkel telepakolt útmutató segít Önöknek és gyermekeiknek abban, hogy együtt beszélgessenek, tanuljanak, és közösen gondolkodjanak az internetes ászság öt területéről:

 

 

  • Okos. Megosztás előtt mérlegelj!
  • Éber. Ne dőlj be a kamunak!
  • Erős. Óvd meg a titkaidat!
  • Kedves. Kedvesnek lenni menő!
  • Bátor. Ha kétséged van, beszélj róla!

 

Ezek a területek mind kulcsfontosságúak a Legyél az Internet Ásza programban, amelyet világszerte egyre több iskolában használnak. Ha az Önök gyermekei is a Legyél az Internet Ásza programmal tanulnak, az útmutató segítségével lépést tarthatnak az anyaggal, és megerősíthetik az iskolában tanultakat.

Például a Legyél az Internet Ásza interaktív online játéka, az Interland, otthon is játszható. Sőt, a gyerekek talán még élvezik is, ha megmutathatják, hogyan is kell játszani – akár közösen is.

 

Ez az útmutató egy független forrás, amely segíthet családjának megismerni az online biztonság és digitális állampolgárság fogalmát. Az Interland játékokon kívül mind az öt leckéhez tartoznak szószedetek és megvitatásra váró családi beszédtémák, valamint olyan feladatok, amelyek segítségével szilárd alapok teremthetők az internet biztonságos és hatékony használatához.