Kapcsolat ikonok

Felsősöknek

LÁJKVADÁSZ társasjáték kicsiknek és nagyoknak

A „Lájkvadász” egy saját fejlesztésű offline társasjáték, mely edukatív módon vezeti rá a játékosokat arra, hogy mit szabad tenni a világhálón, illetve hogyan lehet elkerülni az internet különböző veszélyeit. A játék során a gyerekeknek különböző feladatokat kell teljesíteniük, szituációs szerepjátékok vannak, melyekből nem csak tanulni tudnak játékostársaiktól, de olyan hasznos tanácsokat, információkat is megtudhatnak, amelyek segítségével tudatos felhasználókká válhatnak.

társas_lájkvadász

A társast az oktatók rendszeresen viszik magukkal a rendezvényekre, foglalkozásokra, hogy még könnyebben és közvetlenebbül tudják megszólítani a gyerekeket, hisz játékosan, kötetlen formában nagyon sok hasznos információ adható át vele. A társasjáték nagyon népszerű a pedagógusok körében is. 2019-ben összesen 381 társast ajándékoztunk 96 különböző intézménybe.

lájkvadász_kicsi

A játék továbbfejlesztett verziója is közkedvelt volt a nagyobb rendezvényeken, melyet már nem csak az asztalnál, hanem szabad téren, élőbábus megoldással is lehet használni.

Lájkvadászunk továbbra is megrendelhető ingyenesen a siphun@gyermekmento.hu címen.

A játékot tervezte: Preszl Éva, Safer Internet Program oktató

Káros tartalmat talált az interneten?
Bejelentem!
Better Internet for Kids

Better Internet for Kids

AZ EURÓPAI UNIÓ ÁLTAL 2014-BEN INDÍTOTT PROGRAMBAN AZ EURÓPAI ISKOLAHÁLÓZAT (EUN) ÉS AZ INTERNET HOTLINE-OK NEMZETKÖZI SZÖVETSÉGE (INHOPE) MŰKÖDÖTT EGYÜTT 11 ORSZÁG 24 SZERVEZETÉVEL.

Támogatóink