Kapcsolat ikonok

Gyerekeknek és Fiataloknak

Gyerekeknek írt könyvet az internet és a közösségi oldalak veszélyeiről Solymos Ákos, akinek gyermekei adták a könyv ötletét

solymos ákosA könyv már online is elérhető, itt olvashatjátok!

"Frici és Fülöp két hétköznapi srác, szeretnek számítógépes játékokat játszani, fent vannak a közösségi oldalakon. Érdeklődő, kíváncsi gyerekek, akik egyre többször találkoznak számukra ismeretlen jelenségekkel a világhálón. Problémáikban azonban a szüleik sem tudnak segíteni.

– Amikor a gyermekeim kamaszok lettek, szerettem volna venni nekik egy könyvet, ami az internet veszélyeire hívja fel a figyelmüket. Azonban hiába jártam a könyvesboltokat, nem találtam a témához kapcsolódóan semmit. Végül aztán úgy döntöttem, hogy akkor írok én egyet – kezdte a szakember, akinek több mint három évébe került, hogy elkészüljön az első könyve.

– A Frici, Fülöp és a hackerek című kötetben nyolc történet szerepel. Ezeken a példákon keresztül a legnépszerűbb internetbiztonsági káreseményeket és megoldásaikat mutatom be a gyerekek nyelvén, és azt, hogyan kerülhették volna el hőseink azokat.

Szó van benne többek között a bankkártyás csalásokról, a lájkvadászokról, az adathalászokról – magyarázta az író, aki azt tanácsolja, hogy a szülők a gyerekekkel közösen olvassák el a könyvet."

Frici Fülöp

(A teljes cikk a KEMMA- Komárom-Esztergom megyei hírportálon olvasható)

 

TÁTIKA

 tatika.jpg

Hajtogass egy vicces és tanulságos kis játékot ebből a letölthető sablonból!

 Tátika sablon PDF letöltése

JÁTÉKOS TANULÁS - AZ INTERNET HASZNÁLATA

netezzunk_egyutt.jpg

Kreatív és színes munkafüzet 4-8 éves gyerekek számára az internet használatáról.

Munkafüzet letöltése

 TWITTER & SNAPCHAT 

twitterandsnapchat.jpg

A Brit Safer Internet Központ kiadott a népszerű közösségi oldalak biztonságos használatára figyelmeztető sorozatot, melynek két brossúráját magyarul megjelentettük nyomtatott formában is. Naprakész és átlátható. Csekkold!

Twitter ismertető letöltése

Snapchat-kisokos letöltése   

 

GONDOLKODJ, MIELŐTT MEGOSZTASZ!

fb.png

Útmutató a Facebook használatához - a Facebook, a MedisSmarts és a Safer Internet Központ tippjei.

Gondolkodj, mielőtt megosztasz! letöltése

 
Káros tartalmat talált az interneten?
Bejelentem!
Better Internet for Kids

Better Internet for Kids

AZ EURÓPAI UNIÓ ÁLTAL 2014-BEN INDÍTOTT PROGRAMBAN AZ EURÓPAI ISKOLAHÁLÓZAT (EUN) ÉS AZ INTERNET HOTLINE-OK NEMZETKÖZI SZÖVETSÉGE (INHOPE) MŰKÖDÖTT EGYÜTT 11 ORSZÁG 24 SZERVEZETÉVEL.

Támogatóink