Tanárok és diákok visszajelzései

"Minden életkort a maga nyelvén szólított meg Hajni. Játékosan, közvetlen módon, a gyerekeket aktivizálva sok hasznos tanáccsal látta el őket az internetezés terén. Milyen tartalmakat, milyen módon, kiknek tanácsos továbbküldeni, ki milyen játékkal játszik-az miért jó vagy miért nem jó, vírus-tűzfal. 

Örültek a gyerekek az oklevélnek és az apró ajándékoknak is. Nagyon jól érezték magukat és hasznos tanácsokat kaptak. Jó lenne, ha mindezeket meg is fogadnák, odafigyelnének rá."

Simonné Horváth Anikó, táborvezető, Örömhír Tábor, Szada

"A tanulók korosztálya nagyon különböző volt, háttérismereteik szintén, azonban az oktatónak sikerült olyan interaktív foglalkozást tartania, amely minden korosztályt aktívan megmozgatott, a tanulók érdeklődéssel vettek részt a feladatok megoldásában. A bemelegítő játék pillanatok alatt oldotta a hangulatot. Ezután a tanulók saját pozitív és negatív élményeiket osztották meg egymással és az oktatóval az online oktatásra vonatkozóan. Szívesen hallgatták egymást, a különböző iskolák megoldásait, a tapasztalatokat.

Az internethasználathoz kapcsolódó fogalmakat játékos formában beszélték meg, lehetőség nyílt a felmerülő félinformációk, pontatlan ismeretek tisztázására. Sor került a közösségi oldalak használatával, a megosztásokkal kapcsolatos tanácsok megbeszélésére is.

A foglalkozás hasznossága vitathatatlan, sajnos időhiány miatt több témára nem kerülhetett sor. Az oktató felkészültsége és közvetlensége magára vonta a gyerekek figyelmét, nagyon jó hangulatú foglalkozás volt."

Tóth Ildikó, pedagógus, PTE Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium 1. Sz. Általános Iskola

"Nagyszerű foglalkozáson vehettünk részt, amelyet egy kiváló előadó tartott meg. A gyerekek,- akik már unják, hogy újra és újra elővesszük ezt a témát,- ezt az előadást nagy érdeklődéssel hallgatták és kérték, hogy legyen még ilyen órájuk máskor is. Kiemelték az internetes bántalmazás hatásairól szóló drasztikus konkrét példákat és azt a videót, amelyben egy lány sérteget egy fiút, aki ezt többféleképpen reagálja le."

Peralta-Bényei Viktória, Eötvös József Katolikus Általános Iskola és Óvoda, Orosháza

"Az előadó közvetlen, magával ragadó személyisége és széleskörű tudása folyamatosan lekötötte a gyermekek figyelmét. Többféle játékot hozott, melyek más-más ismeretre világítottak rá az internet világában való tudásra. A játékok csoportos, mozgásos és csapatban együtt gondolkodásra is késztették a gyermekeket az egyéni megoldások mellett. Mozgásos játék: vírus fogó, Egyéni-közösségi: fogalom kitalálása ismérvek alapján és ennek ismertetése, Csapatjáték: Kivel osztanád meg /esemény/fotó/infó stb.?   Közös rajzolás, mi jut eszedbe az internetről? Kérdésekre adott válaszok az internet veszélyeiről, közös gondolkodással, interaktívan. Az eredmények ismertetése csapatonként.

Köszönjük szépen ezt a hasznos, értékes időtöltést és a hasznos ajándékokat is!"

Földi Krisztina Vera, Gödöllői Forrás Szociális Segítő és Gyermekjóléti Központ, Budapest

„A foglalkozáson a gyermekek játékos formában, eszközhasználat nélkül ismerkedtek az internethasználattal, beszélgettek a különböző alkalmazásokról, appokról, amiket ők használnak, az internet veszélyeiről, a tudatos internethasználatról, hogy a túlzásba vitt internetezés káros, beszűkíti az életteret. Szó esett az internetes zaklatásról (hová fordulhatnak, ha veszélyben érzik magukat). Gondolkodjanak mielőtt megosztanak valamit (mit oszthatnak meg, hogyan tudják helyrehozni, ha valami balul sül el, és ne felejtsék el, hogy az internet nem felejt!) Szó volt a chatelés veszélyeiről (biztos, hogy azzal beszélsz, akinek kiadja magát?)

A gyermekek élvezték a játékos feladatokat, a játék során észre sem vették, hogy milyen sokat tanultak. Az előadó rendkívül felkészült, megtalálta a gyermekekkel a közös hangot.

A szülőknek is fontos lenne egy internethasználati „oktatás”, hogy megtanulják korlátozni, hogy a gyermek mikor és mennyit férhet hozzá az internethez, illetve, hogyan tudják a gyermekek által használt tartalmakat ellenőrizni, kontrollálni.”

Bata Judit, Gödöllői Forrás Szociális Segítő és Gyermekjóléti Központ, Budapest

visszajelzés1           VISSZ2vissz4vissz5vissz6

 

Káros tartalmat talált az interneten?
Bejelentem!
Better Internet for Kids

Better Internet for Kids

AZ EURÓPAI UNIÓ ÁLTAL 2014-BEN INDÍTOTT PROGRAMBAN AZ EURÓPAI ISKOLAHÁLÓZAT (EUN) ÉS AZ INTERNET HOTLINE-OK NEMZETKÖZI SZÖVETSÉGE (INHOPE) MŰKÖDÖTT EGYÜTT 11 ORSZÁG 24 SZERVEZETÉVEL.

Támogatóink