Megjelent a Web We Want tanári kézikönyv

Megjelent a Web We Want tanári kézikönyv

A „Web We Want – Internet, ahogy mi szeretnénk” című, tizenévesek számára kidolgozott kézikönyvet 2013 februárjában, a Biztonságos Internet Napján adta ki az Insafe hálózat.

A „Web We Want – Internet, ahogy mi szeretnénk” című kézikönyvet fiatalok közreműködésével hozták létre fiatalok számára. A kiadvány többek között a jogok és kötelességek kérdéskörét járja körül, és arra ösztönzi a fiatalokat, hogy gondolkodjanak saját maguk és kortársaik viselkedéséről.

Ahogyan a tizenéveseknek szóló kézikönyvet fiatalok közreműködésével hozták létre, a Web We Want - Kézikönyv pedagógusok számára című kiadványt pedagógusok dolgozták ki az Európában, és azon túl élő tanárok számára. A kézikönyvben található óratervek olyan ötleteket és feladatokat ismertetnek, amelyek arra ösztönzik a fiatalokat, hogy fejlesszék kreatív és kritikus gondolkodási készségüket, amely nélkülözhetetlen ahhoz, hogy a jövő világában tartalmas és teljes életet élhessenek.

Ez a kézikönyv a nemzeti kompetencia keretrendszerekhez illeszkedő interaktív óratervekkel és feladatlapokkal segít a pedagógusoknak integrálni a fiatalok internetes tevékenységéhez kapcsolódó kérdéseket a tantervbe. Minden egyes feladatnál egy jól áttekinthető jegyzékben szerepelnek az adott feladathoz kapcsolódó témák és célok. A kézikönyvben található anyagok felhasználása lehetővé teszi a diákok számára, hogy:

  • jobban megértsék, milyen lehetőségeket nyújt az internet, és milyen kihívásokkal szembesülhetnek annak használata során
  • olyan készségeket sajátítsanak el, melyekre jövőbeli életük és pályafutásuk során is szükségük lehet

A Safer Internet magyarországi csapata szeretettel ajánlja a kiadványokat minden tanárnak, aki szeretné interaktívvá tenni óráit.

Fiatalok számára készült munkafüzet letöltése

Tanári kézikönyv letöltése

Káros tartalmat talált az interneten?
Bejelentem!
Better Internet for Kids

Better Internet for Kids

AZ EURÓPAI UNIÓ ÁLTAL 2014-BEN INDÍTOTT PROGRAMBAN AZ EURÓPAI ISKOLAHÁLÓZAT (EUN) ÉS AZ INTERNET HOTLINE-OK NEMZETKÖZI SZÖVETSÉGE (INHOPE) MŰKÖDÖTT EGYÜTT 11 ORSZÁG 24 SZERVEZETÉVEL.

Támogatóink