A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat 1990 óta szervezi Budapest Főváros Önkormányzatával közösen a Városligeti Gyermeknapot. Idén is lesz Biztonságos Internet Sátor, május 25-26., szombat-vasárnap, 10-18.30 óra között. A Biztonságos Internet Program (SIP) sátrában a biztonságos internethasználat témakörébe tartozó számítógépes és kvízjátékokkal, vetélkedőkkel, tanácsadással és felvilágosító előadással várnak minden érdeklődőt.

Ugye egyetértünk abban, hogy gyermekeink imádnak a neten lógni? Vajon miért élik az életük nagy részét a világhálón? Vajon pótol-e valamit az internet az életükben?  

Felmérések bizonyítják, hogy gyermekeink 10-12 éves kortól a netezési idejük nagy részét a közösségi hálón töltik: ismerkednek, véleményüket osztják meg, kapcsolatot tartanak, akár be is szólnak, azaz egyetlen egy szóval megjelölve kommunikálnak, mégpedig óriási közlésvággyal! Mi lenne, ha mi, szülők, ezt a gyermeki közlésvágyat használnánk arra fel, hogy picit az offline élet felé tereljük? Mindezt a kommunikáció élményt adó varázserejével. No de hogyan? Jó gyakorlatokból és tanácsokból állítottunk össze egy csokorra valót, legyen ez akár egy jó offline élmény receptje:

Netezni jó, netezni hasznos, a digitális tér szórakoztató! De ügyeljünk arra, hogy gyermekeink ne ragadjanak bele a digitális világban. Teremtsük meg részükre az online és offline lét egyensúlyát. Miért is fontos ez?

Immár negyedik alkalommal lesz  Digitális Témahét(DTH) a köznevelési intézményekben, idén 2019. április 8-12. között.  A Safer Internet Program kezdettől fogva a DTH partnere, a honlapon a jó gyakorlatok között megtalálható a mi ajánlatunk is. 

Káros tartalmat talált az interneten?
Bejelentem!
Better Internet for Kids

Better Internet for Kids

AZ EURÓPAI UNIÓ ÁLTAL 2014-BEN INDÍTOTT PROGRAMBAN AZ EURÓPAI ISKOLAHÁLÓZAT (EUN) ÉS AZ INTERNET HOTLINE-OK NEMZETKÖZI SZÖVETSÉGE (INHOPE) MŰKÖDÖTT EGYÜTT 11 ORSZÁG 24 SZERVEZETÉVEL.

Támogatóink

XIII. Média- és Internetkonferencia

XIII. Média- és Internetkonferencia

Idén szeptember 18-19-én rendezzük meg a XIII. Média- és Internetkonferenciát a Magyar Telekom Székházban.

"Biztonságosabb internetet a fiataloknak" címmel 13. alkalommal szervez Média- és internetkonferenciát a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat, az EU Safer Internet Program támogatásával. A rendezvény időpontja: 2023. szeptember 18-19., helyszíne pedig ezúttal a Magyar Telekom Székház. 

A konferencia részletes programja hamarosan elérhető lesz honlapunkon.

Az eseményen való részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

REGISZTRÁLJON MOST!