A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Kérjük, részvételi szándékát szeptember 26-ig jelezze!

A járványügyi helyzetre való tekintettel a helyek korlátozottak. Csak azok tudnak részt venni a konferencián, akik a szervezőktől visszajelzést kaptak a konferencia mindkét napjára külön-külön.

 

A konferencián legfeljebb 110 hallgató vehet részt.

Részletes program

Előadók

Regisztráció:

kurko.zsuzsa@gyermekmento.hu

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat az Európai Unió „Safer Internet Program” támogatásával hatodik alkalommal rendez nemzetközi internetkonferenciát Budapesten. 

2020. szeptember 29-30. (kedd-szerda), 9.00 – 17.00 óráig

Magyar Tudományos Akadémia

(1051 Budapest, Széchenyi István tér 9.)

Kirakatban, különböző közösségi oldalak falain éljük mindennapjainkat. Hangulatunk függvényében frissítjük állapotunkat, gondosan kiretusált képeinkre várjuk az azonnali reakciókat. Örömünket, bánatunkat osztjuk meg a nagyvilággal. Tulajdonképpen mi a célunk ezzel? Mi hiányzik, és miért fontos ez nekünk?

Bereczki-Fodor Enikő ifjúsági és intergenerációs szakértőt kérdeztük.

Veled is gyakran megtörténik, hogy egy hosszabb offline lét után azon kapod magad, hogy pörgeted az idővonalad, azt keresve, történt-e valami új, valami érdekes, esetleg töltött-e fel valaki új képet, új történetet, vicces videót? A FOMO jelenség pontosan ezt jelenti, Fear Of Missing Out, ami magyarul annyit tesz: a lemaradástól való félelem. Andrew Przybylski brit pszichológus, a téma egyik legelső kutatója így definiálja a fogalmat: átható félelem attól, hogy mások tartalmas élményeket szereznek nélkülünk. De miről maradunk le pontosan?

Fotó: Shutterstock, edit: Martina Advaney

kérdőív

 

Káros tartalmat talált az interneten?
Bejelentem!

Előadásaink bárki számára ingyenesen megtekinthetőek a sip@gyermekmento.hu címen. Elsősorban diákok, szülők pedagógusok, szociális munkások és rendőrök számára ajánljuk a Netezz biztonságosan előadásokat!

Várjuk jelentkezését!
Better Internet for Kids

Better Internet for Kids

AZ EURÓPAI UNIÓ ÁLTAL 2014-BEN INDÍTOTT PROGRAMBAN AZ EURÓPAI ISKOLAHÁLÓZAT (EUN) ÉS AZ INTERNET HOTLINE-OK NEMZETKÖZI SZÖVETSÉGE (INHOPE) MŰKÖDÖTT EGYÜTT 11 ORSZÁG 24 SZERVEZETÉVEL.

Támogatóink

Médiakonferencia 2020

Médiakonferencia 2020

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat minden évben szervez egy nemzetközi konferenciát:

Ez páros években egy internetkonferencia, „Az internet hatása a gyermekekre és fiatalokra”  címmel, az Európai Unió Safer Internet Program támogatásával, páratlan években pedig egy médiakonferencia „A média hatása a gyermekekre és fiatalokra” címmel.

Az idei kétnapos internetkonferencia tervezett időpontja

2020. szeptember 29-30.,

helyszíne a Magyar Tudományos Akadémia.

A programot az Európai Unió Safer Internet Programja támogatja.