Kapcsolat ikonok

Ők lesznek az idei médiakonferencia előadói

Ők lesznek az idei médiakonferencia előadói

"Biztonságosabb internetet a fiataloknak" címmel szeptember 18-19-én rendezzük meg a XIII. Média- és Internetkonferenciát a Magyar Telekom Székházban.

Több mint 40 elismert előadó vesz részt az eseményen. A részletes program ITT ELÉRHETŐ. A konferencia ingyenes, de regisztrációhoz kötött. REGISZTRÁLJON ITT!

A szeptember 18-i nap szakemberei:

Kollányi Bence - szociológus

Bereczki Enikő – ifjúsági és generációs szakértő, mentálhigiénés szakember

2006 óta foglalkozik fiatal generációkkal. Több hazai és nemzetközi szervezet ifjúsági és generációs szakértője.  A Generation Dilemmas csapatával 2015 óta intergenerációs tréningeket tart, mentorál, kutatásokat végez vállalatok számára főként intergenerációs témában. A rejtélyes Z generáció - Együttműködés a mai tizen-huszonévesekkel című sikerkönyv szerzője.

Bereczki Enikő

Előadása témája: A pandémia hatása a különböző generációk online felhasználói szokásaira című NMHH részére készített kutatás, amely az onlineplatformok.hu oldalon kerül publikálásra.

Előadást tartja: 09.18, hétfő, 10:00-10.15, A terem + A Tiltsuk vagy engedjük? Gyerek a neten című kerekasztal-beszélgetés egyik résztvevője (09.18, hétfő, 13:10-14:20, A terem)

Dr. Balogh Anna – ügyész, Legfőbb Ügyészség

Előadása témája: A gyermekpornográfia bűntettéről közérthető nyelven

Előadást tartja: 09.18, hétfő, 10:00-10.15, B terem

Tímár Borbála – szakértő, Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ), Digitális Gyermekvédelmi Iroda

Tímár Borbála

Médiapedagógia szakértő, 2019 óta Magyarország Digitális Gyermekvédelmi Stratégiájának edukációs programjainak fejlesztésében vett részt, irányította ezeket.  A KIFÜ-ben korábbi feladatait, eredményeit viszi tovább, elsősorban az edukáció, tudatosítás, tudománykommunikáció területén. A MOME Doktori Iskolájának doktorjelöltjeként a digitális jóllét témakörével foglalkozik.

Előadása témája: A digitális jóllét és az online kockázati kitettség a 12-14 évesek körében

Előadást tartja: 09.18, hétfő, 10:20-10:35, A terem

Dr. Lápossy Attila – ELTE ÁJK Alkotmányjogi Tanszék

Alkotmányjogász, az ELTE Állam- és Jogtudományi Kara Alkotmányjogi Tanszékének tanársegédje és doktorjelöltje. Fő kutatási területe az alapjogvédelem, a sérülékeny csoportok védelme, a gyermeki jogok és a gyermek joggyakorlási képessége és az alapjogvédelmi intézményrendszer. Rendszeresen publikál gyermekjogi témákban.

Lápossy Attila

Előadása témája: A gyermek alapjogi joggyakorlási képessége és annak vizsgálata az online térben

Előadást tartja: 09.18, hétfő, 10:20-10:35, B terem

Klausz Melinda – közösségimédia szakértő, kozossegi-media.com

Az Év Marketing Nagykövete (a Magyar Marketing Szövetség 2021. évi díja) Magyarország legdigitálisabb KKV-ja (Digiméter, 2022.)

Klausz Melinda

Előadása témája: Ma minden 5. gyerek influencer szeretne lenni. A véleményvezérek jelentős befolyásra tettek szert az elmúlt időszakban, azonban olyan aggasztó jelenségek is vannak, amelyek nem feltétlenül a jó irányba viszi el az információk továbbítását, valódiságát vagy éppen a társadalomban betöltött szerepüket. Nem könnyű ma jó influencernek lenni, de számos csalás, adathalászat vagy éppen életveszélyes kihívást is terjesztenek a fiatalok kedvencei, a bevállalt túlzott termékpromócióról már nem is beszélve. De hogyan vehetjük észre ezeket a problémákat, hogyan érzékeltethetjük a gyerekekkel, hogy nem fenékig tejfel az influencer-élet és ha már belevágott, hogyan legyen jó influencer? Ezekre a kérdésekre ad választ előadásában.

Előadást tartja: 09.18, hétfő, 11:00-11:15, A terem

Kuhárszki András – Tribe Lead, OTP Bank Nyrt., Digitális Divízió / Omnichannel Tribe

Kuhárszki András

Az Omnichannel Tribe vezetőjeként több mint 500 belsős és külsős munkatárs munkájáért és az OTP Bank lakossági és vállalati ügyfeleit kiszolgáló digitális platformjaiért felel. A vezetése alatt álló terület több millió ügyfélnek nyújt széleskörű digitális szolgáltatásokat és számos olyan szakmai elismerésben részesült, mint például a Global Finance által odaítélt Best Consumer Digital Bank cím. András már az Omnichannel Tribe létrejöttekor oroszlánrészt vállalt az új szervezeti felépítés megalkotásában és az agilis módszertan bevezetésében. Korábban az OTP Bank Ukrajna lakossági üzletfejlesztési vezetőjeként a hitel- és betéti termékportfóliókért és a lakossági keresztértékesítési menedzsmentért felelt.

Előadása témája: Hogyan védi az OTP Bank az ügyfeleit a zsarolóktól és a bűnözőktől?

Előadást tartja: 09.18, hétfő, 11:00-11:15, B terem

Kriskó Edina – egyetemi docens, NKE

Kommunikációs szakember, tréner, mediátor, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense. Doktori fokozatát a Pécsi Tudományegyetem Kommunikáció Doktori Programjában szerezte meg 2013-ban. Kutatási területe a társadalmi kommunikáció, azon belül is a rendészeti kommunikáció, illetve a válságkommunikáció, ezek online formája, de foglalkozik a sérülékeny csoportok iránti érzékenyítéssel is. Szerzőként két monografikus kötetet jegyez: A hatékony kommunikáció alapjai (Noran Libro 2014, 2019), Hogyan tanítsunk válságkommunikációt? (Ludovika Egyetemi Kiadó 2023).

Kriskó Edina

Előadása témája: A dezinformációtól az infodémiáig: a „szennyezett” digitális tartalmak hatása gyermekeinkre

Előadást tartja: 09.18, hétfő, 11:20-11:35, A terem

Dr. Holló Márta – vállalati kommunikációs igazgató, Magyar Telekom Nyrt.

Holló Márta

Keszthelyi Zoltán – etikus hekker, Magyar Telekom Nyrt., Technológiai Biztonsági Központ

Előadásuk témája: A digitalizációnak hála óriási lehetőségek nyílnak meg nemcsak előttünk, de a gyerekeink előtt is. A „kütyüktől” való tiltás nem lehet a megoldás, ugyanakkor fontos felkészíteni a gyerekeinket minden eshetőségre, lerántani a leplet a tabukról, és mindenekelőtt megnyitni őket, hogy bármikor bátran fordulhassanak hozzánk, ha kérdésük támad. A kommunikáció és a bizalom tehát a kulcs, amivel nem elzárjuk a digitalizáció veszélyeitől a legkisebbeket, hanem kinyitjuk előttük az online világ biztonságos felének ajtaját! Hogy ezt hogyan tehetjük meg? Erről beszélget Keszthelyi Zoltán és Holló Márta.

Előadást tartják: 09.18, hétfő, 11:20-11:35, B terem

Dr. Gaskóné Nagy Erika – irodavezető, Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ), Digitális Gyermek védelmi Iroda

Gaskóné Nagy Erika

Magyarország Digitális Gyermekvédelmi Stratégiájának megvalósítását koordináló szakmai csapat vezetője 2017-től, szívügye a gyermekek online térben való védelme, a szüleik felkészítése és a családok edukálása. A kölcsönös tudásmegosztás és tanítás, valamint a társadalom különböző szereplőinek összefogásáért tett erőfeszítéseiért, és kiemelkedően eredményes szakmai tevékenységéért 2020-ban Miniszteri elismerésben részesült. A Nemzeti Média‐ és Hírközlési Hatóság (NMHH) Gyermekvédelmi Internet-kerekasztal 21 fős testületének tagja. A Women in Technology Hungary (WiTH) Egyesület munkacsoport vezetőjeként fontos számára a fiatal nők mentorálása és hogy vonzóvá tegye a folyamatosan fejlődő, kihívásokkal teli informatikai szektort a lányok, a következő női generációk számára is.

Előadása témája: Óvoda és digitalizáció. „DigiMini” óvodakutatás-sorozat

Előadást tartja: 09.18, hétfő, 11:40-11:55, A terem + A Tiltsuk vagy engedjük? Gyerek a neten című kerekasztal-beszélgetés moderátora (09.18, hétfő, 13:10-14:20, A terem)

Dr. Guld Ádám – egyetemi docens, PTE

Médiakutató, kommunikációs szakember, tanácsadó, a PTE-BTK habilitált egyetemi docense, a Magyar Tudományos Akadémia Bolyai János Kutatási Ösztöndíj ösztöndíjasa. Három önálló kötete közül a legutóbbi „A Z generáció médiahasználata: jelenségek, hatások, kockázatok” címmel jelent meg 2022-ben.

Guld Ádám

Előadása témája: A „valóság” vonzásában – A BeReal platform szerepe és helye a Z és az Alfa generációs fiatalok médiahasználatában

Előadást tartja: 09.18, hétfő, 11:55-12:10, A terem + A Tiltsuk vagy engedjük? Gyerek a neten című kerekasztal-beszélgetés egyik résztvevője (09.18, hétfő, 13:10-14:20, A terem)

Fekete Zsombor – oktatójáték-tervező, Digital Lions Club

Oktatójáték-tervező a Deutsche Telekom TSI Hungary Kft.-nél, és a Digital Lions Club egyik tagja. Húsz éve foglalkozik oktató programok, oktatójátékok tervezésével, rendszeresen tart előadásokat a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat rendezvényein a videojátékokról. „Kétgyermekes apuka vagyok, mindkét gyermekem tizenéves, belenőttek a digitális kultúrába. A saját bőrömön is megtapasztaltam, hogy milyen videojáték-függőnek lenni, és azt is, hogy milyen egy játékszenvedéllyel átitatott gyermek apukájaként szélmalomharcot vívni.”

Fekete Zsombor

A Tiltsuk vagy engedjük? Gyerek a neten című kerekasztal-beszélgetés résztvevője, 09.18, hétfő, 13:10-14:20, A terem

Solymos Ákos – oktatási üzletágvezető, Quadron Kibervédelmi Zrt.

Solymos Ákos

2000-ben kezdett dolgozni a KFKI-ICON rendszerintegrátor cégnél, majd kisebb kanyarokkal 2005-ben csatlakozott az Erste Bank magyarországi leányvállalatához, mint információbiztonság menedzsment csoportvezető. 2012-ben ő lett a bank CISO-ja (Chief Information Security Manager). Felelt a teljes bankért és leányvállalataiért és nem utolsó sorban többszázezer ügyfél pénzére vigyázott ő és csapata. 2015-ben csatlakozott a Quadronhoz, ahol először a Tanácsadó üzletágat vezette, majd az egész delivery csapatot. 2018-tól az Oktatási üzletág útját egyengeti. Az általa vezetett szakértői gárda e-learning tananyagaival képzi információbiztonságra dolgozóit számos bank és biztosító, állami szervezetek, hatóságok, valamint kis és nagyvállalat. CISM, CRISC, CDPSE szakmai tanúsítványokkal rendelkezik és írt egy könyvet gyerekeknek és szülőknek az információvédelemről „Frici, Fülöp és a hackerek” címmel. Tavaly neki szavazták meg az Informatikai Biztonság Napja (ITBN CONF-EXPO) AZ ÉV ÚTMUTATÓ SZAKEMBERE 2022 díját."

A Tiltsuk vagy engedjük? Gyerek a neten című kerekasztal-beszélgetés résztvevője, 09.18, hétfő, 13:10-14:20, A terem

Vörös Zsuzsanna – alapító, ügyvezető, kideaweb.com

Vörös Zsuzsanna

Magyarországon az óvodák 90%-a tartja digitálisan is a kapcsolatot a szülőkkel, legtöbbjük a közösségi médiát használva erre, ami adatvédelmi szempontból különösen aggályos. Zsuzsa adatvédelmi szakértők, kiberbiztonsági szakemberek, internetjogász és egyéb, a digitális biztonság témakörben munkálkodó szakértők támogatásával hívja fel a figyelmet az intézmények online jelenlétének kockázataira, különös tekintettel a gyermekek fotóinak és videóinak megosztására. Legutóbbi együttműködésük keretén belül létrehoztak egy Díjmentesen letölthető Óvodai Adatvédelmi Csomagot, hogy a GDPR kötelezettség ne csak papíron legyen kipipálva az intézményekben, hanem az adatvédelmi tudatosság a mindennapok szerves részévé váljon az óvodák falain belül is.

A Tiltsuk vagy engedjük? Gyerek a neten című kerekasztal-beszélgetés résztvevője, 09.18, hétfő, 13:10-14:20, A terem

Báthori Krisztián – ügyvezető igazgató, MBH Bank Nyrt.

Biztonság területén több mint 22 éves szakmai tapasztalatát banki környezetben sajátította el, jellemzően az információbiztonsági területen, de 2016 óta Fraud, illetve a fizikai biztonsági területek szakmai irányítása is hozzá tartozik. 2007-ben csatlakozott a Bankcsoporthoz. Jelenlegi feladata az Információbiztonság, Fraud, valamint a fizikai védelem koordinálása, a bankbiztonsági tevékenység szabályozása, és a prudenciális megfelelés érdekében a Felügyeleti ajánlások jogszabályi megfelelések és belső szabályzatok betartatása és ellenőrzése a teljes Bankcsoport tekintetében.

Báthori Krisztián

A Zavarosban (adat)halászók: Banki csalások, különös tekintettel az online térre című kerekasztal-beszélgetés résztvevője, 09.18, hétfő, 14:50-16:00, A terem

Bereczki Zoltán – Csalás Elleni Kompetenciaközpont vezetője, OTP Bank Nyrt.

Bereczki Zoltán

Zavarosban (adat)halászók: Banki csalások, különös tekintettel az online térre című kerekasztal-beszélgetés résztvevője, 09.18, hétfő, 14:50-16:00, A terem

Freisleben Vilmos – igazgató, MNB Hitelintézeti felügyeleti igazgatóság

Karrierjét az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatalban ügykezelőként kezdte 1998-ban. 2001-től kezdődően az adóügyi szakterületen ügyintézői, majd különböző vezetői beosztásokban végezte közszolgálati tevékenységét. Az adóhatósági pályafutását a NAV Dél-budapesti Adóigazgatóságának adóügyi igazgató-helyetteseként fejezte be. 2013 és 2019 között a Magyar Nemzeti Bank Fogyasztóvédelmi igazgatóságának, jelenleg a Hitelintézeti felügyeleti igazgatóság igazgatója. Kiemelt célnak tekinti, hogy a mindenkori prudenciális megfelelés mellett a pénzügyi intézmények a fogyasztók érdekeit előtérbe helyezve végezzék tevékenységüket, amelynek során nem csak a törvény betűjének, hanem annak szellemiségének is megfelelően járjanak el. A hatósági tevékenység tekintetében kiemelt célja a problémákat lehetőleg megelőző, a felmerülő problémákra gyorsan reagáló felügyelési tevékenység biztosítása.

Freisleben Vilmos

Oktatási tevékenysége keretében közreműködik különböző szakjogászi, továbbá a Budapesti Metropolitan Egyetem Pénzügyi Szabályozási és Felügyeleti Szakember szakirányú továbbképzésében is. A munka mellett végzett felsőfokú tanulmányai során sikeresen teljesítette az Államigazgatási Főiskola igazgatásszervezői, a Budapesti Corvinus Egyetem Közigazgatás-tudományi Karának közigazgatási szakmenedzser mester-, továbbá a Master of Business Administration képzéseit, valamint a Fudan Egyetem pénzügyi mesterképzését. 

A Zavarosban (adat)halászók: Banki csalások, különös tekintettel az online térre című kerekasztal-beszélgetés résztvevője, 09.18, hétfő, 14:50-16:00, A terem

Dr. Kósa Anna – Compliance vezető, Erste Bank Hungary Zrt.

Jogi diplomája megszerzését követően egy kisebb hazai bank Compliance területén dolgozott közel 5 évig. Ez idő alatt tőkepiaci és bank szakjogász diplomát is szerzett. 11 éve csatlakozott az Erste Compliance területéhez, akkor mint szakértő és 2014 óta töltött be különböző vezetői pozíciókat ebben a csapatban, majd 2017 óta vezeti a teljes Compliance területet az intézménynél, mely az elmúlt évek során folyamatosan növekedett mind feladatai, mind létszámát tekintve. Az Erste Bank Hungary Zrt. Felügyelő Bizottságának munkavállalói delegált tagja 2016 óta. A konferencián banki szakemberként a pénzügyi intézmények ügyfeleit egyre súlyosabban érintő csalások jelenlegi helyzetéről és azok megelőzéséről valamint jövőbeli kihívásokról és lehetséges megoldási irányokat fog érinteni.

Kósa Anna

A Zavarosban (adat)halászók: Banki csalások, különös tekintettel az online térre című kerekasztal-beszélgetés résztvevője, 09.18, hétfő, 14:50-16:00, A terem

Dr. Nagy Tamás - rendőr őrnagy, alosztályvezető, KR NNI Kiberbűnözés Elleni Főosztály, Felderítő Osztály

Nagy Tamás

A Zavarosban (adat)halászók: Banki csalások, különös tekintettel az online térre című kerekasztal-beszélgetés résztvevője, 09.18, hétfő, 14:50-16:00, A terem

Rónaszéki Péter – ügyvezető partner, Fortix Consulting Kft.

A Zavarosban (adat)halászók: Banki csalások, különös tekintettel az online térre című kerekasztal-beszélgetés résztvevője, 09.18, hétfő, 14:50-16:00, A terem

Kálmán György - IT biztonsági vezető tanácsadó, OTP Bank

Jelenleg az OTP Informatikai biztonsági támogató főosztályának vezetője, munkájának fő célja az IT biztonság zökkenőmentes integrálása a banki folyamatokban, elsősorban felhős környezetben. Korábban a Morgan Stanley felhős jogosultságkezelésével és törvényi megfelelőségével foglalkozott. Tizenöt évig élt Norvégiában, ahol többek között a legnagyobb norvég banknak, a DNB-nek felhőbiztonságáért felelt. György okleveles mérnök-informatikus (BME) és Ph.D. fokozattal rendelkezik (University of Oslo).

Kálmán György

A Zavarosban (adat)halászók: Banki csalások, különös tekintettel az online térre című kerekasztal-beszélgetés moderátora, 09.18, hétfő, 14:50-16:00, A terem

A szeptember 19-i nap szakemberei:

Dr. Rab Árpád - NKE EJKK ITKI tudományos főmunkatárs, NMHH MI kutatásvezető

Előadása témája: A médiatudatosság és a média írástudás új kihívásai és jövője

Rab Árpád

A mesterséges intelligencia alapú rendszerek, és az ezeken alapuló szolgáltatások (például deepfake) új szintet hoztak a tudatos médiahasználat kihívásába. Az információs társadalom fejlődésével a digitális tevékenységek fontossága immár minden társadalmi alrendszerre kiterjed, még fontosabbá téve a média írástudást. Ez a kettősség új dimenziókba emeli a kihívást. Előadásunkban a mesterséges intelligencia megértésével, annak lehetőségeivel és új kihívásaival foglalkozunk, megoldási javaslatokat, és jövőbeni viselkedési stratégiákat javasolva.

Előadást tartja: 09.19. kedd, 9:40-9:55, A terem

Szabó Zoltán – Safer Internet Program oktató, Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat, jelenleg a FORTIX Kft. kiberbiztonsági tanácsadója.

Tapasztalatait információbiztonsági felelősként, auditorként szerezte, de munkája mellett szenvedélyesen cikkezett, oktatott a felelős internethasználat és a biztonságtudatosság erősítése érdekében. Folyamatosan szembesül a kütyühasználat kihívásaival - 3 gyermek édesapja. Szenvedélyes görkoris.

Szabó Zoltán

Előadása témája: A biztonságtudatosság jelene és jövője - Vajon mit tegyünk, hogy a 'SIP' program és a hasonló kezdeményezések szélesebb rétegeket érjenek el, és korosztályokon átívelően jelentősen csökkentsék az internethasználatból fakadó kockázatokat.

Előadást tartja: 09.19. kedd, 10:00-10:15, A terem

Horváth Ria – pedagógus, coach, tréner, Uralom a mobilom

Life coach, tréner, élménypedagógiával tanító pedagógus. Szakírói munkájának első könyve a mindennapi tanulást hatékonyabbá és színessé varázsoló 5öst érő tanulási 5letek. A társíróként megírt Első ÉN térKÉPem (10+), valamint Az ÉN térKÉPem (16+) önismereti kötetei elnyerték a 2021. év Coaching Könyve-díjat, az Első ÉN térKÉPem foglalkozásvezetői kézikönyve pedig a kamaszokkal foglalkozó szakemberek mindennapi munkáját segíti. Idén nyáron megjelent Uralom a mobilom interaktív könyve pedig minden olvasójának egyénileg nyújt segítséget a mobil- és internethasználat optimalizálásához.

Horváth Ria

Előadása témája: Az iGeneráció az iskolai hétköznapokban

Előadást tartja: 09.19. kedd, 10:00-10:15, B terem

Konok Veronika – tudományos munkatárs, ELTE Alfa Generáció Labor

Pszichológus, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Etológia Tanszékén működő Alfa Generáció Labor szakmai vezetője. A gyerekek digitális eszközhasználatának a társas, kognitív és érzelmi fejlődésre gyakorolt hatásait kutatja.

Konok Veronika

Előadása témája: Alfi, a Jó Mobil: a digitális társ, aki összehozza a családot

Előadást tartja: 09.19. kedd, 10:20-10:35, A terem

Kopasz Anikó – pedagógus, módszertani szakértő, ügyvezető, H-Didakt Kft.

Előadása témája: „A digitális környezet hatása a gyermeket manuális készségének fejlődésére”

Hogyan hat a megváltozott játszási és időtöltési környezet a gyerekek manuális készségeinek fejlődésére? Milyen új fejlesztő módszertanok állnak rendelkezésre a tendenciózusan változó mikró- és makrómotoros készségeket fejlesztésére?

Kopasz Anikó

Előadást tartja: 09.19. kedd, 10:20-10:35, B terem

Zsebi Soma – pszichológus

Pszichológusi végzettségéből adódóan a felhasználók viselkedésének és gondolkodásának szerepének vizsgálata foglalkoztatja. Fontosnak tartja a felhasználók tudatosítását, hogy szabad akaratukból kifolyólag, felelősségteljesen tudjanak cselekedni a kibertérben. A technológiai tudatosítás mellett éppen ezért fontosnak tartja kiemelni azt is, hogy a humán faktor-technológia milyen kapcsolatban áll egymással, és hogy az egyik miért nem működhet sohasem a másik nélkül.

Zsebi Soma

Előadása témája: Identitáslopás: a pszichológia szerepe a kibertérben

Előadást tartja: 09.19. kedd, 11:00-11:15, A terem

Bennszülött Bálna és The Raven Croaks Bandi – digitális tartalomgyártók

Több mint 5 éve gyártanak tartalmat az interneten, számos más csatornán is szerepeltek már tényfeltáró és vita műsorokban is. Szívükön viselik az internetes tartalmak értékteremtő mivoltát, ezért gyakran élesen kritizálják a mainstream tartalomgyártókat és azokat, akik óriási tömegekhez érnek el nap mint nap.

Bálna

Közös csatornájuk a Cringebait a magyar youTuberek és influencerek világát testközelből próbálja bemutatni, gyakran szerveznek beszélgetést egy-egy híresebb, ismertebb videóssal, streamerrel. A nyár folyamán hangosan bírálták több alkalommal is az online szerencsejátékot hirdető tartalomgyártókat, felhívva a figyelmet a tevékenységet rejtőveszélyekre és problémákra. A médiakonferenciánkon is erről beszélnek majd. De szó lesz az influencerek és tartalomgyártók felelősségéről, valamint az őket sorban célzó kaszinócégek nehezen visszautasítható ajánlatairól is. 

Bandi

Előadásuk témája: Az online szerencsejáték népszerűsítése tartalomgyártói szemmel

Előadást tartják: 09.19. kedd, 11:00-11:15, B terem (online)

Kökény Dávid – termékfejlesztési senior manager, OTP Bank Nyrt.

A Szent István Egyetemen kezdte, majd a Budapesti Corvinus Egyetemen folytatta tanulmányait, ahol többek között executive MBA képzést is végzett. 13 éve dolgozik a régió meghatározó bankcsoportjánál. Pályafutását több éves értékesítési tevékenységgel kezdte, majd az OTP Banknál, mint fiókvezető helyezkedett el, ezt követően tudását az ügyfelek legjobb kiszolgálása érdekeben termékek fejlesztésében kamatoztatta. Jelenleg a lakossági bankkapcsolati termékekkel foglalkozik, kiemelten a fiatal szegmenst érintő termékekkel, szolgáltatásokkal és fejlesztésekkel. Hisz abban, hogy a bankoknak felelősségteljesen és mégis játékosan szükséges részt vennie a fiatalok életében, pénzügyi edukációjában.

Kökény Dávid

Előadása témája: Hogyan gondoskodik az OTP Bank arról, hogy a gyerekek és fiatalok a bank használatának szabályait megtanulják, és a bank biztonsági előírásait betartsák?

Előadást tartja: 09.19. kedd, 11:20-11:35, A terem

Tóta W. Árpád – a Kispolgár gyerekújság alapítója, a HVG újságírója

Előadása témája: Hogyan csináljunk gyerekeknek hírlapot? Való-e nekik a politika, és ha nem, mikor tanulják meg? Hogyan szóljunk a nyelvükön, ha mi magunk nem vagyunk gyerekek? Mitől kíméljük meg őket - és vajon magunkat nem kellene-e? Egyáltalán kik azok a gyerekek, akik újságot fognak olvasni most, vagy ha felnőnek? Kihívások, feladatok, küldetés és aprómunka a szabad Magyarország első közéleti gyerekújságjának tervrajzai között.

Tóta W. Árpád

Előadást tartja: 09.19. kedd, 11:20-11:35, B terem

Gergely Zsófia – senior presales konzultáns, Magyar Telekom Nyrt.

Egy éve csatlakozott a Magyar Telekom Enterprise Unitjához, ahol a mesterséges intelligencia üzleti felhasználásával foglalkozik senior presales konzulensként. Több mint 6 éve dolgozik vállalati digitális megoldásokkal különböző sales pozíciókban, meggyőződése, hogy a technológia nagyban támogatni tudja a vállalatok hatékony működését, így ezekben a megfelelő IT megoldások megtalálásában támogatja az ügyfeleket. Szociálisan érzékeny emberként szívügye a társadalom sérülékeny csoportjainak, kiemelten a gyermekeknek a támogatása, edukálása és IT-ban dolgozó szakemberként, valamint felelős felnőttként a feladatának is érzi, hogy a következő generáció biztonságan tudja használni a jelen és jövő technológiáit.

Gergely Zsófia

Előadása témája: Az AI két arca

Előadást tartja: 09.19. kedd, 11:40-11:55, A terem

Lévai Richárd – közösségimarketing specialista, Liftup Akadémia

Lévai Richárd az üzleti eredményeket szállító közösségi marketing specialistája, több marketing könyv szerzője. Az első szakember Magyarországon, aki tagja volt a hivatalos Facebook Marketing Partner programnak. Marketing szakmai blogja a kozossegikalandozasok.hu már 13 éve ad segítséget a legkorszerűbb megoldások iránt érdeklődőknek. Több, mint 10 éve tart gyakorlat fókuszú marketing képzéseket, 2021 óta vezeti a digitális marketinggel foglalkozó szakembereket naprakészen tartó Liftup Akadémiát.

Lévai Richárd

Előadása témája: Metaverzum: lehetséges jövő, vagy múló hóbort?

Előadást tartja: 09.19. kedd, 11:55-12:10, A terem

Dr. Csalár Dorina – osztályvezető, Internet Hotline, NMHH

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság által 2011 óta fenntartott Internet Hotline (IH) vezetője, gyermekjogi szakjogász. Rendszeresen tart előadásokat szakembereknek és egyetemi hallgatóknak az IH tájékoztató és segítségnyújtó szolgálat tevékenységéről és a gyermekek online szexuális kizsákmányolásáról, pedagógusoknak, szülőknek és gyermekeknek a biztonságos internethasználatról. Az IH-nál végzett munkája során napi szinten találkozik gyermekkel szembeni szexuális visszaélésről készült tartalmakkal, továbbá olyan, a gyermekeket érintő online jelenségekkel, mint az online zaklatás, a szexting és a kiskorúak online behálózása. A gyermekek védelme érdekében, valamint a jogsértő és káros tartalmak eltávolítása, vizsgálata céljából az IH szorosan együttműködik a Nemzeti Nyomozó Irodával és a nagyobb közösségimédia-platformokkal, így a Facebook, az Instagram, a TikTok, a Discord, a Youtube és a Google munkatársaival is, valamint a gyermekek online szexuális kizsákmányolása ellen küzdő nemzetközi szövetséggel, az INHOPE-pal.

Csalár Dorina

A Lehet-e egy ártatlan TikTok-videóból is pornográf tartalom c. kerekasztal-beszélgetés egyik résztvevője, 09.19. kedd, 13:10-14:20, A terem

Kotroczó Dóra – hotline szakértő, Safer Internet Program, NGYSZ

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Safer Internet Programjának munkatársa. Szakértőként a Tudatosságnövelő Központ és a Hotline munkájában vesz részt, amelynek keretein belül a gyerekek online biztonságáért dolgozik. Célja, hogy növelje a tudatosságot és segítse a gyermekeket, szülőket az online veszélyek kezelésében.

Kotroczó Dóra

A Lehet-e egy ártatlan TikTok-videóból is pornográf tartalom c. kerekasztal-beszélgetés egyik résztvevője, 09.19. kedd, 13:10-14:20, A terem

Reményiné Csekeő Borbála – szakmai vezető, Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány

Az ELTE-n végzett pszichológus – pszichológia tanár szakon, majd a KRE-n szupervizor képesítést szerzett. A Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány szakmai vezetője. A szervezet lelkisegély-szolgálatot működtet tizenéveseknek és fiatal felnőtteknek, illetve többféle programmal segíti a gyerekekkel hivatásszerűen dolgozó szakembereket. Főállása mellett okleveles pár- és családterapeutaként és pszichodráma vezetőként is dolgozik.

Reményiné Csekeő Borbála

A Lehet-e egy ártatlan TikTok-videóból is pornográf tartalom c. kerekasztal-beszélgetés egyik résztvevője, 09.19. kedd, 13:10-14:20, A terem

Dr. Szabó Judit – pszichológus, jogász, tud. főmunkatárs, OKRI

Kutatóként évek óta foglalkozik a szexuális bűnözés témakörével, annak egyes jogi, kriminológiai és pszichológiai vonatkozásaival. Több, a szexuális erőszak, illetve a gyermekek sérelmére elkövetett nemi bűncselekmények – köztük a gyermekpornográfia – tárgyában végzett intézeti kutatásban vett részt, és rendszeresen publikál a témában.

Szabó Judit

A Lehet-e egy ártatlan TikTok-videóból is pornográf tartalom c. kerekasztal-beszélgetés egyik résztvevője, 09.19. kedd, 13:10-14:20, A terem

Várszegi-Kuzma Kata – r. főhadnagy, KR NNI Kiberbűnözés Elleni Főosztály

Két éve dolgozik a gyermekek online szexuális kizsákmányolásával szembeni fellépés területén, a szakterülete a gyermekpornográfia és az ehhez kapcsolódó bűncselekmények nyomozása. A Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság, valamint a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat által továbbított, a gyermekek online szexuális kizsákmányolásával kapcsolatos Hotline jelzésekkel napi szinten foglalkozik, így rendkívül fontosnak tartja a gyermekek online térben való védelmét és az ezzel kapcsolatos bűnmegelőzési feladatokat.

A Lehet-e egy ártatlan TikTok-videóból is pornográf tartalom c. kerekasztal-beszélgetés egyik résztvevője, 09.19. kedd, 13:10-14:20, A terem

Nagygyőr Csilla - r. alezredes, rendőrségi tanácsos, kiemelt főreferens, ORFK Bűnügyi Osztály

A Lehet-e egy ártatlan TikTok-videóból is pornográf tartalom c. kerekasztal-beszélgetés moderátora, 09.19. kedd, 13:10-14:20, A terem

Bányász Péter – egyetemi adjunktus, NKE Kiberbiztonsági Tanszék

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Kiberbiztonság Tanszékének adjunktusa, illetve Kiberbiztonsági Kutatóintézetének kutatója. Kutatási területei közé tartozik a kiberbiztonság humán aspektusa, a lélektani műveletek hálózatelméleti megközelítése, illetve a magánszféra és megfigyelés kapcsolata. Több tudományos társaság aktív tagja, a Magyar Hadtudományi Társaság, illetve a Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület elnökségi tagja.

Bányász Péter

Az Egy (ál)hír, két értelmezés. Hogyan (dez)informál a sajtó? c. kerekasztal-beszélgetés egyik résztvevője, 09.19., kedd, 14:50-16:00, A terem

Kiss Gábor – radikalizmus és vallási szélsőségek tanácsadó, Care Cafe

Kiss Gábor radikalizmus és vallási szélsőségek tanácsadókén, kompetenciafejlesztő trénerként tervezi a jövőt. Jelenleg a rendvédelemben dolgozik (1992 óta), és a radikalizmus megelőzésével kapcsolatban szervez és tart előadásokat, tréning jellegű foglalkozásokat. Nagy hangsúlyt fektet a felelős és megelőző gondolkodásra, magatartásra. A Civil Akadémia a Radikalizmus Ellen (CARE) nevű honlapot üzemelteti. Ezen kívül személy- és vagyonőr képzést és vizsgáztatást végez, ahol szintén az együttműködésre és a megelőzésre hívja fel a figyelmet és hangsúlyozza a biztonságtudatosság fontosságát.

Kiss Gábor

Az Egy (ál)hír, két értelmezés. Hogyan (dez)informál a sajtó? c. kerekasztal-beszélgetés egyik résztvevője, 09.19., kedd, 14:50-16:00, A terem

Kutas István – kommunikációs ügyvezető igazgató, MBH Bank Nyrt.

25 éve dolgozik kommunikációs területen, másfél éve vezeti az MBH Bank kommunikációs területét, előtte 11 évig a távközlési szektor vezető vállalatainál volt kommunikációs igazgató, ezt megelőzően az energetikában és a gyógyszeriparban dolgozott PR vezetőként. Müncheni filozófiai tanulmányait követően közgazdasági és politológiai diplomát szerzett Oxfordban. Az utóbbi években sokat foglalkozott digitális edukációval mind kommunikációs-, mind CSR szempontból és több ilyen jellegű projektet hívott életre.

Kutas István

Az Egy (ál)hír, két értelmezés. Hogyan (dez)informál a sajtó? c. kerekasztal-beszélgetés egyik résztvevője, 09.19., kedd, 14:50-16:00, A terem

Dr. Papp János Tamás – egyetemi adjunktus, PPKE JÁK

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem adjunktusa, valamint a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Online Platformok Főosztályának jogi szakértője. Jogi diplomáját és PhD fokozatát is a Pázmányon szerezte, ahol 2015 óta tanít alkotmányjogot és polgári jogot. Fő kutatási területei közé tartoznak a szólásszabadság, a médiajog, valamint az online platformokon való véleménynyilvánítás szabadságával kapcsolatos kérdések. 2022-ben jelent meg első monográfiája „A közösségi média szabályozása a demokratikus nyilvánosság védelmében” címmel a Wolters Kluwer kiadó gondozásában.

Papp János Tamás

Az Egy (ál)hír, két értelmezés. Hogyan (dez)informál a sajtó? c. kerekasztal-beszélgetés egyik résztvevője, 09.19., kedd, 14:50-16:00, A terem

Turányi Tatjána – kiberpszichológiai és oktatási tanácsadó, Quadron Kibervédelmi Zrt.

Felhasználói tudatosítással és kiberbiztonsági oktatással foglalkozik, melyek során kiemelt figyelmet szentel a kiberbiztonság pszichológiai vonatkozására, vagyis arra, hogyan hatnak a gondolkodásunk és szokásaink a biztonságot érintő viselkedésünkre, valamint hogy az online tér és a digitális technológiával való interakció hogyan befolyásolja a gondolkodásunkat. Mindezen tudást pedig igyekszik a legtöbb szülővel és pedagógussal is megosztani, hiszen a gyermekek biztonsága szívügye, a felnövekvő nemzedék felkészítése és védelme közös feladatunk.

Turányi Tatjána

Az Egy (ál)hír, két értelmezés. Hogyan (dez)informál a sajtó? c. kerekasztal-beszélgetés egyik résztvevője, 09.19., kedd, 14:50-16:00, A terem

Kutasi Judit újságíró, a radiocafé 98.0 főszerkesztője

Külpolitikai szakértő, bölcsész, kommunikációs szakember, konferenciák moderátora. Huszonnégy éve dolgozik a rádiós szakmában, emellett hírügynökségi, illetve televíziós műsorvezetői feladatokat is ellátott. Számos gazdasági lapban jelentek meg írásai, éveken át volt a HVG HR Plusz éves szakmai print kiadványainak felelős szerkesztője. Womanpower - portrék keret nélkül Kutasi Judittal címmel rádióműsort és podcast sorozatot indított, amelynek témája a karrierépítés és váltás, emberi vagy vezetői kihívások, sikerek vs. kudarcok. Inspiráló történetek az üzleti és a civil világból.

Kutasi Judit

Az Egy (ál)hír, két értelmezés. Hogyan (dez)informál a sajtó? c. kerekasztal-beszélgetés moderátora, 09.19., kedd, 14:50-16:00, A terem

Káros tartalmat talált az interneten?
Bejelentem!
Better Internet for Kids

Better Internet for Kids

AZ EURÓPAI UNIÓ ÁLTAL 2014-BEN INDÍTOTT PROGRAMBAN AZ EURÓPAI ISKOLAHÁLÓZAT (EUN) ÉS AZ INTERNET HOTLINE-OK NEMZETKÖZI SZÖVETSÉGE (INHOPE) MŰKÖDÖTT EGYÜTT 11 ORSZÁG 24 SZERVEZETÉVEL.

Támogatóink