Kapcsolat ikonok

Balatonfenyvesen is a biztonságos netezésről tanultak a gyerekek

Balatonfenyvesen is a biztonságos netezésről tanultak a gyerekek

A Gyermekmentő Szolgálat által szervezett tábor június 22-től 28-ig tartott, 100 hátrányos helyzetű gyerek részvételével.

 

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Balatonfenyvesen szervezett tábort hátrányos helyzetű, Baranya vármegyei gyerekek számára június 22-28-a között. A 100 táborozó gyerek a sok-sok vidám nyári élmény mellett fogászati szűrésen vett részt, de a szájhigiéniáról és a biztonságos netezésről is kapott oktatást. A balatonfenyvesi táborban nagyrészt pécsi gyerekek vettek részt, 6 évestől 18 éves korig. Nagy örömmel fogadták a mozgó rendelőt az OTP Bank Fogászati Roadshow keretében, ahol játékos formában ingyenes fogászati szűrésben és szaktanácsadásban is részesültek.

Balatonfenyves

A táborozók a fogászati szűrés mellett a szájhigiéniáról és a biztonságos internetezésről szóló oktatáson is részt vettek. Ezt a programot a Belügyminisztérium Egészségügyi Államtitkársága támogatja. Dentálhigiénés szakember mutatta meg nekik, milyen legyen az alapos fogtisztítás, milyen technikával, hány percig tartson a fogmosás. Ezenkívül táplálkozási tanácsot is kaptak: mit érdemes enni a fogak védelme érdekében, és mik azok az ételféleségek, amelyeket feltétlenül kerülni kell. A biztonságos internet oktatás során oktatónk a mentális egészség megőrzése érdekében  a digitális tér biztonságos használatára tanította a gyerekeket; felhívta a figyelmüket a helyes online magatartásra, valamint a világháló előnyeire és veszélyeire. A hasznos tudáson kívül a gyerekek egy-egy ajándékcsomaggal is gazdagabbak lettek. 

Balatonfenyves2

További tematikus programelemként a Gyermekmentő Szolgálat Safer Internet-oktatói napi 4 órában foglalkoztak a gyerekekkel, aminek során az alábbi témákat dolgozták fel: éber internetezés, erős jelszóhasználat, okos védelem fontossága, internetes bántalmazás és annak felismerése, megelőzése, kezelése; digitális lábnyom; adathalászat; dühkitörések videójátékozás közben. 

Balatonfenyves4

Szabadidős programokból sem volt hiány: a gyerekek hajókirándulásokon vettek részt; ennek keretében jártak Keszthelyen, Balatonlellén, Balatonbolgáron, Fonyódon, Badacsonyban. Nagy örömmel strandoltak minden délután, moziztak, társasoztak, sportvetélkedőkön (kosárlabda, foci, röplabda), ügyességi játékokon mérték össze tudásukat, különböző vízi- és egyéb sportokat próbáltak ki. Mindezt a Gyermekmentő Szolgálat finanszírozta.

Szervezetünk a nyár folyamán további rászoruló gyermekek táboroztatását támogatja majd.

Káros tartalmat talált az interneten?
Bejelentem!
Better Internet for Kids

Better Internet for Kids

AZ EURÓPAI UNIÓ ÁLTAL 2014-BEN INDÍTOTT PROGRAMBAN AZ EURÓPAI ISKOLAHÁLÓZAT (EUN) ÉS AZ INTERNET HOTLINE-OK NEMZETKÖZI SZÖVETSÉGE (INHOPE) MŰKÖDÖTT EGYÜTT 11 ORSZÁG 24 SZERVEZETÉVEL.

Támogatóink