Kapcsolat ikonok

Internetbiztonságról is oktatnak az EgészségParton

Internetbiztonságról is oktatnak az EgészségParton

Az egészséges életmódhoz hozzátartozik az egészséges arányú digitális életvitel. Az online térben töltött idő,a digitális kommunikáció, a digitális ismeretek megszerzése, a biztonságos internethasználat- ez is témája lesz a Safer Internet Program oktatóinak előadásán,  az EgészségPart című újbudai rendezvényen kétszer is elérhető lesz, a Fiatal Családosok Egyesülete sátrában.

Program:

 10:00 A rendezvény nyitása

10:05 Ringató

10.40 Köszöntő

11:00 Alakreform edzés Rubint Rékával

12:00 Futóverseny eredményhirdetése I. rész

12:30 Egészségünkért 5 percben I. rész

13:00 Vásároljunk okosan

13:30 Egészségünkért 5 percben II. rész

14:45 Rock'n'Magic

15:15 Futóverseny eredményhirdetése II. rész

15:30 Kolompos együttes

16:15 Stahl Judit - uzsonnakészítés

17.00 Ünnepélyes Díjátadók

17:30 Farkasházi Réka és a Tintanyúl

18:15 Band of Streets

A szervezők a programváltozás jogát fenntartják.

 egeszsegpart2017_beharangozo2_1375x210_300dpi_cmyk.jpg

http://ujbuda.hu/ujbuda/egeszsegpart

Újbudai EgészségPart

Biztonságos internetezés a családban

Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat az európai Safer Internet Programban (SIP) 2009 óta tudatosság-növelő központként a gyermekek, szülők és tanárok felvilágosítását, a program népszerűsítését tűzte ki célul. Szeretnénk elérni, hogy minél több internethasználó böngészhessen biztonságos körülmények között, és probléma esetén mindenki tudja, hogy kihez fordulhat segítségért. Célunk, hogy egyszerre hívjuk fel a figyelmet az interneten leselkedő veszélyekre, és teremtsük meg azok orvoslásának, illetve a segítségnyújtás lehetőségét. 2009 óta több, mint 100 ezer felhasználót értünk el közel ezer intézményben az ország egész területén.

Szeptember 24-én  gyerekfoglalkozásokkal, ismeretterjesztő előadásokkal, beszélgetésekkel várjuk a családokat a biztonságos internetezésről 10-18 óráig.

Az alábbi előadásokra várjuk szeretettel az érdeklődőket.

 1. Helyes internetezési szokások kialakítása

Időpont: 2017. szeptember 24. 11. óra

Gyerekeinket minden rossztól szeretnénk óvni, ezért felkészítjük őket a való élet veszélyeire.

Ne menj át a piroson, mert elüt az autó!
Ne engedj be idegent, ha egyedül vagy!
Gondold meg mire költöd a zsebpénzed!

Ugyanakkor nem értjük sokszor miről beszél, vagy egyáltalán nem tudjuk milyen oldalakat néz, mivel tölt órákat a számítógép előtt!

Nagyon fontos, hogy helyes internetezési szokásokat alakítsunk ki már kisgyermekkortól kezdve.  Helyes szokások kialakításával nemcsak a veszélyek előzhetők meg, hanem a valódi emberi kapcsolatok is megőrizhetők, kordában tarthatók az internet okozta függőségek is. Hatékonyabbá válik a tanulás, megelőzhetők a koncentrációs zavarok és memóriaproblémák nagy része is.

Az érdeklődők ajánlásokat  is kapnak a különböző életkorú gyerekek internethasználatával kapcsolatban.

 2. Az internet veszélyei

Időpont: 2017. szeptember 24. 16.óra

Az internet nagyszerű eszköz, de veszélyeket is rejt. A gyermekek és a fiatalkorúak védelme az internet káros tartalmaival szemben egyre fontosabb kérdés napjainkban. A tisztességes weboldalak mellett találkozhatunk olyan oldalakkal, amelyek megtévesztő, hamis információkat vagy az egészséges erkölcsi- és szellemi fejlődésre káros tartalmakat, így pornográf és erőszakos tartalmú információkat közölhetnek.

Az internet számos veszélyt rejt a gyermekekre nézve, hiszen ők még képtelenek helyesen szűrni és értékelni a kapott információt, megkülönböztetni az értékeset az értéktelentő.

A gyerekek sokszor nem érzik az online világ veszélyeit, nincsenek tisztában a hatásaival, nem ismerik a mobil-, online eszközök erejét.

Ahhoz, hogy megvédhessük gyermekeinket az internet veszélyeitől lépést kell tartanunk a technika fejlődésével, az on-line világ lehetőségeit és veszélyeit ismernünk kell.

Helyszín: A Fiatal Családosok Klubjának Egyesülete sátor

Információ: Kovács Márta, 06304030075, fejlesztem@gmail.com

Káros tartalmat talált az interneten?
Bejelentem!
Better Internet for Kids

Better Internet for Kids

AZ EURÓPAI UNIÓ ÁLTAL 2014-BEN INDÍTOTT PROGRAMBAN AZ EURÓPAI ISKOLAHÁLÓZAT (EUN) ÉS AZ INTERNET HOTLINE-OK NEMZETKÖZI SZÖVETSÉGE (INHOPE) MŰKÖDÖTT EGYÜTT 11 ORSZÁG 24 SZERVEZETÉVEL.

Támogatóink