Kapcsolat ikonok

Digitális Gyermekvédelmi Stratégiát fogadott el a Kormány

Digitális Gyermekvédelmi Stratégiát fogadott el a Kormány

Meg lehet előzni, hogy a képen láthatóhoz hasonó  rémület, kétségbeesés, ijedtség vagy más negatív érzés kerítse hatalmába a netező gyerekeket. Ennek érdekében dolgozunk a Safer Internet Program keretében. Örömmel fogadtuk ezt a hírt:

 "A Digitális Jólét Program részeként elkészült és a Kormány elfogadta a „Magyarország Digitális Gyermekvédelmi Stratégiáját”, amelyet közzé tettek a Kormányzati Portálon. (2016.09.02.)" A cikk címére kattintva a Jogászvilág.hu cikkéből megismerheti, miről szól ez a stratégia, milyen intézkedéseket tartalmaz? 

bantanak.jpg

A Kormány a magyarországi internetszolgáltatókkal kötött megállapodás keretében kívánja megteremteni a Gyermekek Számára Biztonságos Internetszolgáltatás új feltételeit.

Emellett a kormányhatározat szól:

  • ingyenesen hozzáférhető, magyar nyelvű, korszerű gyermekvédelmi szűrőszoftverek kifejlesztéséről,
  • a gyermekek számára biztonságos, értékteremtő és gazdag online tartalmak minél egyszerűbb elérése érdekében a gyermekek számára biztonságos tartalmakat, valamint az online gyermekvédelemmel kapcsolatos fontos információkat összegyűjtő és bemutató honlap létrehozásáról és működtetéséről,
  • átfogó tájékoztatási programok indításáról a gyermekek online térben történő megóvását célzó jogszabályi rendelkezések és a gyermekeket a digitális világban érő sérelmekkel szembeni fellépési lehetőségek széles körű megismertetése érdekében,
  • átfogó és ingyenes képzési és továbbképzési programok indításáról az online zaklatások, megfélemlítések megelőzésére és kezelésére, a gyermekek, a szülők, a pedagógusok és gyermekekkel foglalkozó más szakemberek médiaműveltségének fejlesztésére.

Joganyag: 1488/2016. (IX. 2.) Korm. határozat a Gyermekek Számára Biztonságos Internetszolgáltatás megteremtéséről, a tudatos és értékteremtő internethasználatról és Magyarország Digitális Gyermekvédelmi Stratégiájáról

Megjelent: MK 2016/134. (IX. 2.)"

Forrás: Jogászvilág.hu

Káros tartalmat talált az interneten?
Bejelentem!
Better Internet for Kids

Better Internet for Kids

AZ EURÓPAI UNIÓ ÁLTAL 2014-BEN INDÍTOTT PROGRAMBAN AZ EURÓPAI ISKOLAHÁLÓZAT (EUN) ÉS AZ INTERNET HOTLINE-OK NEMZETKÖZI SZÖVETSÉGE (INHOPE) MŰKÖDÖTT EGYÜTT 11 ORSZÁG 24 SZERVEZETÉVEL.

Támogatóink