Kapcsolat ikonok

A gyerekek online zsarolásától véd az ORFK kampánya- videóval és tanácsokkal szólnak a fiatalokhoz

A gyerekek online zsarolásától véd az ORFK kampánya- videóval és tanácsokkal szólnak a fiatalokhoz

–" Számíthatsz ránk! – néhány jó tanács mellett ezt üzeni a rendőrség azoknak a fiataloknak, akik online zsarolás áldozatai lettek."

Az Europol Kiberbűnözés Elleni Központjának koordinációja mellett az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) is kampányt indított, hogy felhívják a figyelmet a gyermekek online zsarolásának, szexuális zaklatásának veszélyére és az ez elleni küzdelemre. "- a Magyar Nemzet cikkében a kb. 10 perces videó, a jótanácsok és esetleírások is szerepelnek. 

szexualiszsarolofocuspoint_926x504.jpg

"A kampánysorozat első napján, hétfőn a Teve utcai rendőrpalotában tartottak sajtótájékoztatót az illetékes rendőri vezetők. Szongoth Richárd alezredes, a Nemzeti Nyomozó Iroda kiberbűnözés elleni osztályának, valamint Szabó Henrik alezredes, az ORFK Bűnmegelőzési és Áldozatvédelmi Osztályának vezetője bemutattak egy kisfilmet, amivel a az érintetteket szeretnék megszólítani."

A videó itt érhető el: https://youtu.be/-4zp_-_YBkw

Forrás: https://mno.hu/bunugy_baleset/rendorsegi-video-figyelmeztet-a-gyerekek-internetes-zaklatasanak-veszelyere-2403971

Önnek milyen tapasztalata van ezzel a jelenséggel?

szextingORFK.png

Káros tartalmat talált az interneten?
Bejelentem!
Better Internet for Kids

Better Internet for Kids

AZ EURÓPAI UNIÓ ÁLTAL 2014-BEN INDÍTOTT PROGRAMBAN AZ EURÓPAI ISKOLAHÁLÓZAT (EUN) ÉS AZ INTERNET HOTLINE-OK NEMZETKÖZI SZÖVETSÉGE (INHOPE) MŰKÖDÖTT EGYÜTT 11 ORSZÁG 24 SZERVEZETÉVEL.

Támogatóink