Játékfüggőség, a számítógépes játékok pszichológiája? 

Mit tesz egy jó szülő, ha a gyerek imád videójátékozni?

 

Több mint két éve, hogy az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) felvette a mentális betegségek közé a játékfüggőséget, azonban egy számítógépes játék letöltésétől a játékfüggőségig viszonylag hosszú út vezet. Mit tehetünk szülőként, hogy gyerekünk ne járja be ezt az utat?

A BOOKR Class, azaz a BOOKR Kids angol nyelvtanulást segítő programja jelenleg az egyetlen hivatalos, teljesen online tananyag a magyar tankönyvjegyzékben. Az Oktatási Hivatal 2020. március végén nyilvánította tankönyvvé, azóta már a  BOOKR Suli alkalmazás is elérhető, amely 1-6. osztályos tanulók számára kínál 100, a NAT és a kerettanterv alapján ajánlott és kötelező olvasmányt, a hozzájuk tartozó, szövegértést fejlesztő feladatokkal.

Szűrőprogramokról – szakértőtől.

 

Egyre többet neteznek a gyerekek: közösségi oldalakon ismerkednek, különböző platformokon információkat osztanak meg magukról és a családjukról, TikTok-os videókat készítenek, és a felnőttek számára sokszor ismeretlen gamereket, influencereket követnek, példaképként tekintenek fel rájuk. Egyszóval teljesen más gyerekkor ez, mint 5-10 évvel ezelőtt volt. 

SIP- SIP- Hurrá! Ilyen volt az első SIP-tábor Balatonfenyvesen

írta Fülöp Hajnalka, 2020.06.26.

A Safer Internet Program keretében az oktatók nem csak a tanévben látogatnak el különböző iskolákba, hanem rendszerint nyáron is tartanak előadásokat, foglalkozásokat táborokban, rendezvényeken. Az idei nyár is így kezdődött: hátrányos helyzetű gyerekek számára szerveztek hétnapos balatoni tábort, ahol a táborozók nem csak strandoltak és szórakoztak, hanem bevezették őket a biztonságos internethasználat rejtelmeibe is.

Káros tartalmat talált az interneten?
Bejelentem!
Better Internet for Kids

Better Internet for Kids

AZ EURÓPAI UNIÓ ÁLTAL 2014-BEN INDÍTOTT PROGRAMBAN AZ EURÓPAI ISKOLAHÁLÓZAT (EUN) ÉS AZ INTERNET HOTLINE-OK NEMZETKÖZI SZÖVETSÉGE (INHOPE) MŰKÖDÖTT EGYÜTT 11 ORSZÁG 24 SZERVEZETÉVEL.

Támogatóink

XIII. Média- és Internetkonferencia

XIII. Média- és Internetkonferencia

Idén szeptember 18-19-én rendezzük meg a XIII. Média- és Internetkonferenciát a Magyar Telekom Székházban.

"Biztonságosabb internetet a fiataloknak" címmel 13. alkalommal szervez Média- és internetkonferenciát a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat, az EU Safer Internet Program támogatásával. A rendezvény időpontja: 2023. szeptember 18-19., helyszíne pedig ezúttal a Magyar Telekom Székház. 

A konferencia részletes programja hamarosan elérhető lesz honlapunkon.

Az eseményen való részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

REGISZTRÁLJON MOST!