Felsősöknek

Korlátoznád gyermeked mobilhasználatát? Inkább válaszd a Mongut!

mongu

A Mongu alkalmazás segít Neked, hogy gyermeked felismerje a közösségi médiában rejlő veszélyeket, és képes legyen azokat kikerülni.

A Mongu egyedülálló megoldást nyújt a 10-14 évesek számára mobileszközük és a közösségi média megfelelő és biztonságos használatához. Felkészíti a gyermeket az online világ működésére és az appok tudatos használatára.

Már benned is biztosan felmerült, hogy

  • van valóban hatékony biztonsági megoldás a piacon?
  • vajon pozitív hatást gyakorolnak ezek a megoldások a szülő-gyermek kapcsolatra?

Ellenőrzés, megfigyelés, blokkolás helyett Mongu

A legtöbb szülői felügyeleti alkalmazás a korlátozásra épít, illetve adatokat gyűjt a gyermek mobilhasználatáról, amiket mi szülők „kielemezhetünk”. Könnyű elképzelni, milyen hatással van ez a szülő-gyerek kapcsolatra.

! A Mongu segít gyermekednek eligazodni a közösségi média világában

A teljes tiltás nem mindig a legjobb megoldás. Ha a gyermek értelmetlennek tartja a korlátozást, akkor titkolózni fog, sőt elég leleményes ahhoz, hogy kijátssza a szabályokat.

! A gyerekek okosak, és ha megértik, mit miért kell csinálniuk az interneten, akkor ez a tudás belső értékké válik. Ezáltal erősebb védelmet nyújtunk nekik, mint bármely más technikai megoldás. 

A Mongu teljes korlátozás helyett segít gyermekednek eligazodni a közösségi média világában.

Nyomon követi a tanulási folyamatot, sok hasznos információt juttat el a gyermekekhez és szülőkhöz egyaránt.

Ez közös tanulást jelent, a közös élmény pedig erősíti a szülő-gyerek kapcsolatot.

! Szórakoztató videókkal tanít

Széles körben elterjedt pedagógiai elv, hogy 10-14 éves korban a játékosan elsajátított ismeretek sokkal mélyebben vésődnek be és válnak normává.

Mongu mindennapos élethelyzetekre épülő vicces történetei könnyen befogadhatóak, érthetőek, főszereplőjük révén pedig személyesek is.

A videók és az általuk felvetett kérdések megválaszolása pedig gyorsan fejleszti azt a logikus gondolkodásmódot, aminek segítségével a gyermek később önállóan is képes lesz megfelelően reagálni az online veszélyhelyzetekre.

! Értesítéseket küld a szülőnek

A Mongu segít Neked abban, hogy naprakész legyél a gyermekedet érintő digitális változások terén, valamint időben értesülj a közösségi médiában felbukkanó aktuális veszélyekről. Ezek az információk jó alapot adhatnak egy beszélgetéshez is.

A digitális újdonságok alkalmazásának módjairól és a veszélyekre való automatikus reakciók kialakításáról pedig a gyermekeknek szóló videók, és a hozzájuk tartozó rövid kalandjáték gondoskodik.

LÁTOGASS EL A MONGU FOR TEEN OLDALÁRA, ÉS PRÓBÁLD KI INGYEN 30 NAPIG!

Hogyan töltsd le? 

Plakát

Kepregeny_2022

kérdőív

 

Káros tartalmat talált az interneten?
Bejelentem!
Better Internet for Kids

Better Internet for Kids

AZ EURÓPAI UNIÓ ÁLTAL 2014-BEN INDÍTOTT PROGRAMBAN AZ EURÓPAI ISKOLAHÁLÓZAT (EUN) ÉS AZ INTERNET HOTLINE-OK NEMZETKÖZI SZÖVETSÉGE (INHOPE) MŰKÖDÖTT EGYÜTT 11 ORSZÁG 24 SZERVEZETÉVEL.

Támogatóink