Kapcsolat ikonok

A legnagyobb hazai kiberbiztonsági szakértő székházában jártunk

A legnagyobb hazai kiberbiztonsági szakértő székházában jártunk

Képregénykészítő pályázatunk győztese, Balogh Borbála Liliána beváltotta nyereményét: szeptember végén ellátogatott a T-Systems CTRL központjába és a Security Operation Centerbe. Itt felügyelik a legnagyobb hazai vállalatok kiberbiztonságát, így az izgalmas délelőtt során nyertesünknek bőven volt miről kérdeznie a szakembereket.

Mi az a CTRL központ?

CTRL = Cyber Threat Resilience Team, azaz a kiberfenyegetésekkel szembeni ellenálló képességgel foglalkozó csoport. A CTRL csapata, a kínált szolgáltatásokon keresztül arra biztosít lehetőséget az ügyfelei számára, hogy mikor egy kiberbűnöző támadást indítana a szervezet vagy egy konkrét személy ellen, észlelje, hogy magabiztos védekezőkkel, felkészült rendszerekkel és tudatos felhasználókkal van dolga, mert csak így lesz lehetősége arra, hogy a csapdát kikerülje, az incidenst megelőzze.
A központ segít kontroll alatt tartani különböző vállalatok IT biztonságát, a nap 24 órájában. Szakembereik közreműködésével észlelik és szervezetten hárítják el a kiberbiztonsági incidenseket. Hetente több mint 300 hackertámadást védenek ki.

A látogatás

Nyertesünket a T-Systems Magyarország képviselői, többek között Hlavaty Győző, a C T R L - SOC vezetője kalauzolta végig a modern épületen. Bemutatták a székházat, az abban folyó izgalmas munkát, a technikai vívmányokat. Figyelemreméltó prezentációkat, grafikákat is láthattunk például arról, mennyi minden történik az interneten egyetlen perc alatt. A kötetlen, jó hangulatú beszélgetés során Lili sok internetbiztonsággal kapcsolatos kérdésére kapott választ. Ráadásul még a főnök menő, ergonomikus irodai székét is kipróbálhatta. 
Búcsúzóul a T-Systems egy klassz pulóverrel is megajándékozta.

CTRL_2

Képregénypályázatunk háttere


Év elején hirdettük meg képregénykészítő pályázatunkat, „Mennyire biztonságos a Te online tered?” címmel. Miért ebben a témában? Mert bár sokszor nem is tűnik súlyosnak egy zaklatás, de már egy iskolai csínytevés is könnyen járhat romboló, lelkileg rendkívül megterhelő és súlyos következményekkel. Azt kértük a gyerekektől, hogy egy kitalált vagy megtörtént tanulságos történetet mutassanak be képregény formájában, hogy mindenki okulhasson belőle! Kikötés volt, hogy az alkotásokat kézzel rajzolják, minimum 5 oldal terjedelemben, A4-es méretben. Három korcsoportban lehetett pályázni: általános iskola alsó és felső tagozat, valamint középiskolások.

Díjazás


A legjobb művekből a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat a T-Systems Magyarországgal és a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Kibervédelmi Intézetével közösen animációt készített. Májusi gyereknapi rendezvényünken hirdettünk eredményt, ekkor publikáltuk a nyertes videókat is. A díjazottak a pénzjutalmon felül meghívást is kaptak a T-Systems CTRL központjába.
A 3 nyertes pályázat alapján készült animáció itt megtekinthető:


Balogh Borbála Liliána az alsó tagozatos tanulók kategóriájában két pályázattal is indult, melyekből az egyikkel elnyerte a korosztálya első helyezését. Az egyik pályaművet teljesen egyedül találta ki és vetette papírra, a másikban anyukája is segített neki. A kislány 10 éves lesz, rendkívül tehetséges, kiskorától kezdve indul különböző rajzpályázatokon. Művészi vénáját szüleitől örökölte. Az általános iskola mellett külön képzőművészeti órákra is jár, hogy még többet tanuljon és fejlődjön.

 

Köszönjük a T-Systems Magyarország támogatását!

Káros tartalmat talált az interneten?
Bejelentem!
Better Internet for Kids

Better Internet for Kids

AZ EURÓPAI UNIÓ ÁLTAL 2014-BEN INDÍTOTT PROGRAMBAN AZ EURÓPAI ISKOLAHÁLÓZAT (EUN) ÉS AZ INTERNET HOTLINE-OK NEMZETKÖZI SZÖVETSÉGE (INHOPE) MŰKÖDÖTT EGYÜTT 11 ORSZÁG 24 SZERVEZETÉVEL.

Támogatóink