Gratulálunkl a Hejőkeresztúri IV. Béla Általános Iskolának a Prima Primissima díjhoz!

Gratulálunkl a Hejőkeresztúri IV. Béla Általános Iskolának a Prima Primissima díjhoz!

A Vodafone Magyarország és a Vodafone Magyarország Alapítvány ezúton gratulál a Hejőkeresztúri IV. Béla Általános Iskola pedagógusainak és Kovácsné dr. Nagy Emesének, a Komplex Instrukciós Programot (KIP) Magyarországon bevezető Hejőkeresztúri Iskolásokért Alapítvány elnökének az iskola által a „Magyar oktatás és köznevelés” kategóriában pénteken elnyert Prima Primissima díjhoz

 A Vodafone Digitális Iskola programjához kapcsolódó internetbiztonsági program felelőseként a Safer Internet Program is gratulál a díjhoz! A címre kattintva olvashatók a részletek és az együttműködés háttere. Fotó:Kovácsné dr.Nagy Emese Facebook oldala.

A Vodafone Magyarország Alapítvány immár hatodik éve támogatja elkötelezetten a KIP programot, amelynek célja egy olyan módszertan elterjesztése, amely alkalmas a heterogén tanulói csoportok együtt nevelésére, az osztályon belüli különbségek korai felismerésére és kezelésére. 

A Vodafone a Hejőkeresztúri Iskolásokért Alapítvánnyal együttműködve indította útjára tavaly a Vodafone Digitális Iskola Programot a digitális esélyegyenlőség, a hátrányos helyzetű fiatalok digitális ismereteinek fejlesztése és a magyarországi oktatás digitális átalakításának ösztönzése érdekében. 

Az indulás óta eltelt alig egy év során a Vodafone 1300 Vodafone Tab SpeedLTE táblagépet osztott ki 25 iskolában, díjmentesen biztosítja az oktatási célú használathoz szükséges havi 3 GB adatforgalmi keretet is. Az iskolák közel 700 érintett pedagógusának internetbiztonsági oktatására idén tavasszal került sor és a mostani félévben zajlik az iskolákban a mintegy 6500 érintett gyermek internetbiztonsági oktatása.

A Vodafone Magyarország és a Vodafone Magyarország Alapítvány dolgozói további sok sikert és eredményes munkát kívánnak és egyben köszönetet mondanak a Hejőkeresztúri IV. Béla Általános Iskola valamennyi pedagógusának, munkatársának és Kovácsné dr. Nagy Emese, igazgató asszonynak szakmai felkészültségükért, emberségükért és áldozatos munkájukért!

A Vodafone Digitális Iskola programjához kapcsolódó internetbiztonsági program felelőseként a Safer Internet Program is gratulál a díjhoz! Az alábbiakban olvasható az együttműködés háttere.

Budapest, 2016. október 19.

Fókuszban a biztonság: 6500 diák internetbiztonsági képzése kezdődik meg a VodafoneDigitális Iskola Programban

A digitális esélyegyenlőség és az internetbiztonság megteremtése érdekében tervezett közös fellépésről szóló együttműködési megállapodást írt alá a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat és a Vodafone Magyarország Alapítvány az Európai Bizottság által indított „Safer InternetProgram”támogatásával megrendezett, „Az internet hatása a gyermekekre és fiatalokra” című konferencia keretében.

kezfogas_1.jpg

A Vodafone 2015 decemberében indította el a Vodafone Digitális Iskola Programot a hátrányos helyzetű fiatalok digitális ismereteinek fejlesztése és a magyarországi oktatás digitális átalakításának ösztönzése érdekében. Az indulás óta eltelt alig 10 hónap során a Vodafone 1300 Vodafone Tab SpeedLTE táblagépet osztott ki 25 iskolában országszerte,valamint díjmentesen biztosítja az oktatási célú használathoz szükséges havi 3 GB adatforgalmi keretet is.

Miután az iskolák közel 700 érintett pedagógusának internetbiztonsági oktatására már tavasszal sor került, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálattal aláírt együttműködésnek köszönhetően a Vodafonejóvoltából néhány napon belül megkezdődik az iskolákban a mintegy 6500 érintett gyermek internetbiztonsági oktatása is.

„A mai gyermekek beleszülettek a digitális világba, számukra a világháló nem csupán a tudás hatalmas tárházát jelenti, de alapvető, sőt, talán az elsődleges szocializációs teret is.”- mondtaMarchhart Pál, a Vodafone Magyarország Vállalati kapcsolatokért felelős vezérigazgató-helyettese ésa Vodafone Magyarország Alapítvány kuratóriumi tagja. „Ugyanakkor a legtöbb fiatal tapasztalatlan. Nem tudja, hogyan kell okosan, biztonsággal használni az internetet, és nincs tisztában a digitális veszélyekkel, illetve azok súlyosságával. A tudás hiánya együtt jár a kiszolgáltatottsággal, így elengedhetetlen, hogy minél korábban és minél többet halljanak a biztonságos netezésről. Ez az oka annak, hogy a Vodafone Digitális Iskola Program egyik legfőbb célja a digitális esélyegyenlőség megteremtése mellett a biztonságos internetezés alapjainak megteremtése.”

„A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat a Safer Internet Programban tudatosságnövelő központként számos eszközzel hívja fel a társadalom figyelmét a biztonságos internethasználat fontosságára. Szakembereink, oktatóink, trénereink ingyenes előadásokat, foglalkozásokat tartanak diákok, tanárok, szülők számára az egész országban. A 2009 óta futó programban évente legkevesebb 30 ezer gyerekhez, 20 ezer szülőhöz, pedagógushoz és egyéb szakemberhez jutnak el oktatóink. Megszerzett tudásunkat, tapasztalatainkat szívesen osztjuk meg más, a témát kiemelten kezelő szervezetekkel is. Így örömmel fogadtuk a Vodafone Magyarország Alapítvány megkeresését, amely a Digitális Iskola Programhoz keresett szakembereket. A mai napon aláírt együttműködés egy közös gondolkodás eredményeként az ország egész területén, hátrányos helyzetű térségekben működő iskolákhoz juttatja el a XXI. század online ismereteit a digitális esélyegyenlőség jegyében. Öröm számunkra, hogy csatlakozhatunk ehhez a programhoz, amelynek első lépcsőjeként az általunk évente oktatott 30 000 diákon túl, további 6500 diákhoz jutnak el a biztonságos internetezés legfontosabb ismeretei.” – tette hozzá dr. Edvi Péter, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat elnöke.

Káros tartalmat talált az interneten?
Bejelentem!
Better Internet for Kids

Better Internet for Kids

AZ EURÓPAI UNIÓ ÁLTAL 2014-BEN INDÍTOTT PROGRAMBAN AZ EURÓPAI ISKOLAHÁLÓZAT (EUN) ÉS AZ INTERNET HOTLINE-OK NEMZETKÖZI SZÖVETSÉGE (INHOPE) MŰKÖDÖTT EGYÜTT 11 ORSZÁG 24 SZERVEZETÉVEL.

Támogatóink