Kapcsolat ikonok

Facebookozik a gyerek? Ezekre ügyeljen a szülő, pedagógus!

Facebookozik a gyerek? Ezekre ügyeljen a szülő, pedagógus!

A csaladinet.hu egy hasznos összeállítást közölt arról, miket érdemes figyelembe venni, ha a gyerekünk, diákunk a Facebook-ra, Instagram-ra regisztrál.

Konkrét tippek a cikkben a címre kattintva.

Bár hivatalosan csak 16 éves kortól teheti meg, könnyen kijátsszva a szabályokat fiatalabb korban is be tudnak lépni.  Személyes adatokat osztanak meg, túlságosan nyitottan ismerkednek, fotókat töltenek fel. Mire ügyeljenek a szülők? Angol nyelven elérhető egy oldal, magyar nyelven még nem, de maradjanak velünk, mi folyamatosan frissítjük az információkat. 

Kék -vonal oldalán egy praktikus sorozatban a gyerekkel való beszélgetéshez nyújtanak segítsétget: 

"hogyan beszélgess gyermekeddel)- az öngyilkosságról, a Pokemon Gp-ról, egyéb , őket nagyo érdeklő témáról. 

A csaladinet.hu egy hasznos összeállítást közölt arról, miket érdemes figyelembe venni, ha a gyerekünk, diákunk a Facebook-ra, Instagram-ra regisztrál. Ezeken a közösségi oldalakon naivan belépve   hirtelen irdatlan tömeggel (csak a Facebook-on több, mint 5 milllió magyarral, 1, 9 millárd felhasználóval) találkozhat.

Káros tartalmat talált az interneten?
Bejelentem!
Better Internet for Kids

Better Internet for Kids

AZ EURÓPAI UNIÓ ÁLTAL 2014-BEN INDÍTOTT PROGRAMBAN AZ EURÓPAI ISKOLAHÁLÓZAT (EUN) ÉS AZ INTERNET HOTLINE-OK NEMZETKÖZI SZÖVETSÉGE (INHOPE) MŰKÖDÖTT EGYÜTT 11 ORSZÁG 24 SZERVEZETÉVEL.

Támogatóink