A KAMASZOK MÁR NEM TESZNEK KÜLÖNBSÉGET A VALÓSÁG ÉS A VIRTUÁLIS VILÁG KÖZÖTT- az unikornis.hu cikke

A KAMASZOK MÁR NEM TESZNEK KÜLÖNBSÉGET A VALÓSÁG ÉS A VIRTUÁLIS VILÁG KÖZÖTT- az unikornis.hu cikke

Internetes zaklatásban ma szinte minden tizenéves részt vesz, áldozatként, elkövetőként vagy "szemlélődőként. A valóság virtuális, a fájdalom valóságos..Elég sok szakirodalma van, sok cikk, poszt, honlap foglalkozik ezzel a témával, de filmen nem láttuk még ilyen plasztikusan, mint a most készülő magyar játékfilmben.

"A mai tinédzserek, ez a félig gyerek, félig felnőtt, borzasztóan sérülékeny nemzedék rég el is felejtette már a Snapchatet és épp a Pokémon Góban éli ki magát. Schwechtje Mihály rendező megpróbálja optimistán látni a jövőjüket, de a szülőkért komolyan aggódik. Élete első játékfilmjét serdülő fiatalokkal forgatja, akiket az internetes zaklatásról szóló mozijához toborzott.." - így kezdődik Csatlós Hanna cikke, ami az unikornis.hu oldalon olvasható. A folytatáshoz kattints a címre!

A cikkben a film forgatása kapcsán szó esik a cyberbullyingról, annak megéléséről, a film érzékeny és felkészült rendezője, az  érintettek és a pszichológusok hozzászólásáról is. A filmszereplőkkel azonosulva a nézők kapaszkodókat kaphatnak, és betekintést nyerhetnek ebbe a virtuálisan bántalmazóvá is válni tudó világba, ami nagyon is valóságos fájdalmakat és sérüléseket okozhat..

"A Remélem, legközelebb sikerül meghalnod :) munkacímre hallgató film alapvetése a „fojtogató, borzalmas kamaszkor, amikor az ember még nem felnőtt, és rengeteg gyomrost kap, folyamatosan kudarcok érik, a fiatalok ráadásul egymással is szemetek" – mondja a rendező. Hozzáteszi: azt vizsgálja, hogy egy fiatal ma miként tudja átverekedni magát ezen a hányattatásokkal teli, sérülékeny korszakon."

Az unikornis.hu cikke és a forgatáson készült képek itt érhetőek el.

Kép: Schwechtje Mihály és a Pétert alakító Vajda Kristóf

Fotó: Adrián Zoltán - Origo

Káros tartalmat talált az interneten?
Bejelentem!
Better Internet for Kids

Better Internet for Kids

AZ EURÓPAI UNIÓ ÁLTAL 2014-BEN INDÍTOTT PROGRAMBAN AZ EURÓPAI ISKOLAHÁLÓZAT (EUN) ÉS AZ INTERNET HOTLINE-OK NEMZETKÖZI SZÖVETSÉGE (INHOPE) MŰKÖDÖTT EGYÜTT 11 ORSZÁG 24 SZERVEZETÉVEL.

Támogatóink