Kapcsolat ikonok

Az Internet Világnapján figyelemfelhívó videó készült a szexting jelenségéről

 Az Internet Világnapján figyelemfelhívó videó készült a szexting jelenségéről

Budapest, 2020. május 18. - Az Internet Világnapján a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat egy rövid videóval szól a fiatalokhoz. A film célja, hogy felhívja a gyerekek és fiatalok figyelmét a szexuális tartalmak készítésének-küldésének-továbbításának veszélyeire és következményeire.

Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat, mint a Safer Internet Program (SIP) hazai konzorciumvezetője, tudatosságnövelő központ és forródrót-szolgáltató, fontosnak tartja a gyerekek online biztonságát.

A ’szexting’ kifejezés az angol „szex” és „texting” szavak összeolvadásából keletkezett.

 Jelentése: szexuális tartalmú, erotikus, meztelen vagy félig meztelen képek és videók, valamint szexuális tartalmú szövegek küldése elektronikus formában. A szexting legfőképpen a kamaszok körében népszerű, de már a gyerekek között is terjed. Különösen nagy teret kapott most, a járvány idején elrendelt otthoni karanténban.

A figyelemfelkeltő videó nemcsak a veszélyekről beszél, hanem arról  is, hogy probléma esetén kihez lehet fordulni.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat fontosnak tartja a kortárs-mentorálást, ezért a Youth Panel fiatalokból álló csoportját is bevonja az  oktatási anyagok, figyelemfelkeltő videók készítésébe. A mostani videót Molnár Emma készítette, az ő felkészítésében a Safer Internet Program oktatói segítettek.

 

Káros tartalmat talált az interneten?
Bejelentem!
Better Internet for Kids

Better Internet for Kids

AZ EURÓPAI UNIÓ ÁLTAL 2014-BEN INDÍTOTT PROGRAMBAN AZ EURÓPAI ISKOLAHÁLÓZAT (EUN) ÉS AZ INTERNET HOTLINE-OK NEMZETKÖZI SZÖVETSÉGE (INHOPE) MŰKÖDÖTT EGYÜTT 11 ORSZÁG 24 SZERVEZETÉVEL.

Támogatóink