WHO: A videójáték-függőség: betegség. Hogyan ismerjük fel és hogyan kerüljük el, oldjuk meg? 
 
  "A játékfüggőség olyan súlyosan tartós vagy visszatérő viselkedés, amelyben a játék elsőbbséget élvez az élet más területeivel szemben." - Hogyan lehet ezt az állapotot elkerülni? Felismerni ? kezelni?A Safer Internet Program ajánlásai
 
 
.
 
  Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) hivatalosan is a mentális rendellenességek közé sorolta a videojáték-függőséget. A betegségek új nemzetközi osztályozási listája, a hétfőn bemutatott ICD-11 szerint - irta az MTI 2018. június 18-án.
 
 
 
 
„A Safer Internet Program (SIP) oktatóinak foglalkozásain is rendre szóba kerül ez a kérdés . A nyári szünet, a gyerekek sok szabadideje, sokszor a felnőtt felügyelet hiánya, továbbá a videójátékokhoz való hozzáférés és együtthagyás miatt szintén erős aktualitást ad ennek a témának. A gyerekeket nagyon foglalkoztatják a videójátékok, ezen belül az online videójátékok is, a szülőket, pedagógusokat pedig sokszor aggasztja ez . Tény, hogy a gyerekek (és a felnőttek is) könnyen bevonódnak ezekbe a játékokba, sokszor nehezen tudnak mértéket szabni. A videójátékok nagyon addiktívak lehetnek, könnyen függőséget okozhatnak. A SIP program tanácsadói a játékok – a felnőttek általi - felelős megismerését is oktatják. Ilyen pl. a Pegi. info oldal, ahol a videójátékokat kockázati és életkori besorolás felől lehet megvizsgálni. A SIP konzorciumi partnerei közül a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány online és telefonos segítséget ad az érdeklődőknek, akik elakadtak akár ebben a témában. Többek között az alábbi cikkben lehet bővebb információt olvasni erről a témáról: https://www.kek-vonal.hu/index.php/hu/cikkek-informaciok/460-hogyan-beszelgess-gyerekekkel-a-videojatekokrol”