Miről szól az oktatás?

A Safer Internet program egyik fő tevékenysége a tudatosság növelése a felhasználók körében.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) a hazai Safer Internet konzorcium Tudatosságnövelő Központjaként 2010 óta számos iskolában, művelődési házban és egyéb intézményben tartott „Netezz biztonságosan!” címmel térítésmentes oktatásokat.

Az oktatások során olyan témákat érintünk, melyek a mindennapi életünk részei. Ilyen többek között a személyes adatok védelme, az online zaklatás, netikett és a webes identitás. A gyerekek számára kisfilmekkel, és ha az idő engedi, akkor feladatokkal színesített programmal készülünk, míg a tanárok és a szülők komolyabb hangvétel mellett ismerhetik meg, mi az, amire figyelni érdemes.

Az oktatások alapját képező tananyag elkészítését, valamint a központi koordinációt a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat látja el.

Videók a témában: Saferinternet Magyarország csatornája és Webidomár csatornája

Kik oktatnak?

A több mint 50 oktatónk mind a téma iránt elhivatott szakértő, akik nagy tapasztalattal rendelkeznek

a biztonságos internetezés terén. Sokan közülük IT cégek képviselőiként önként végzik munkájukat, hiszen a projektet támogató cégek jelentős része több évtizedes múlttal rendelkező multinacionális vállalat, ahol az önkéntességre, valamint a társadalmi felelősségvállalásra különös hangsúlyt fordítanak.

Amennyiben úgy érzi, szívesen csatlakozna önkéntes oktatóink csapatához, várjuk jelentkezését az alábbi e-mail címen: sip@gyermekmento.hu 

Mennyi ideig tart az oktatás, és milyen technikai feltételek szükségesek?

Egy oktatás jellemzően 45-50 percig tart és csupán számítógépre/laptopra, kivetítőre, internetkapcsolatra és egy alkalmas teremre van szükség a megtartásához.