Megjelent a Web We Want tanári kézikönyv

A „Web We Want – Internet, ahogy mi szeretnénk” című, tizenévesek számára kidolgozott kézikönyvet 2013 februárjában, a Biztonságos Internet Napján adta ki az Insafe hálózat. A „Web We Want – Internet, ahogy mi szeretnénk” című kézikönyvet fi atalok közreműködésével hozták létre fiatalok számára. A kiadvány többek között a jogok és kötelességek kérdéskörét járja körül, és arra ösztönzi a fi atalokat, hogy gondolkodjanak saját maguk és kortársaik viselkedéséről.

Ahogyan a tizenéveseknek szóló kézikönyvet fi atalok közreműködésével hozták létre, a Web We Want - Kézikönyv pedagógusok számára című kiadványt pedagógusok dolgozták ki az Európában, és azon túl élő tanárok számára. A kézikönyvben található óratervek olyan ötleteket és feladatokat ismertetnek, amelyek arra ösztönzik a fi atalokat, hogy fejlesszék kreatív és kritikus gondolkodási készségüket, amely nélkülözhetetlen ahhoz, hogy a jövő világában tartalmas és teljes életet élhessenek.

Ez a kézikönyv a nemzeti kompetencia keretrendszerekhez illeszkedő interaktív óratervekkel és feladatlapokkal segít a pedagógusoknak integrálni a fi atalok internetes tevékenységéhez kapcsolódó kérdéseket a tantervbe. Minden egyes feladatnál egy jól áttekinthető jegyzékben szerepelnek az adott feladathoz kapcsolódó témák és célok. A kézikönyvben található anyagok felhasználása lehetővé teszi a diákok számára, hogy:

  • jobban megértsék, milyen lehetőségeket nyújt az internet, és milyen kihívásokkal szembesülhetnek annak használata során
  • olyan készségeket sajátítsanak el, melyekre jövőbeli életük és pályafutásuk során is szükségük lehet

A Safer Internet magyarországi csapata szeretettel ajánlja a kiadványokat minden tanárnak, aki szeretné interaktívvá tenni óráit.

Fiatalok számára készült munkafüzet letöltése

Tanári kézikönyv letöltése