„Lassan beborítja életed a háló” – toplistás dal a net kockázatairól

Alig hat nap alatt közel hatszázezren nézték meg a YouTube- on a „Törjük meg a csendet” című dalt, amelyet a Dikh Tv  töltött fel saját csatornájára. A  Dorina nevű előadó pörgős videóklipjében a túlzásba vitt közösségimédia-használatról, okostelefon-függésről énekelve bemutat jeleneteket és lehetséges, drámai kifejleteket. A dal itt érhető el.

Segítek nehéz döntések meghozatalában” – interjú Kovács Mártával

Kovács Mártával beszélgettünk az oktatóinkat bemutató interjúsorozat most következő részében. Márta két éve a SIP oktatója, e munkáját nagy örömmel végzi. Interjúnkban elmondja, hogy egy két és féléves unokája van, és egy hasonló korú gyerek édesanyjának adott legutóbb tanácsot, mikor ő a kisgyerek kütyü-függőségéről beszélt neki. Életút-konzultációkat is tart, generációknak segített a netezést megtanulni. Részletek az interjúban.

Pályázat táncjáték-előadásra

Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat pályázatot hirdet az Erkel Színházban szervezett, a „Hófehérke és a 7 törpe” című táncjáték előadásának jegyeire, általános iskolások részére. Részletek itt, illetve a bejegyzésben.

Minden napra egy szösszenet

Minden nap egy új írást fogunk feltölteni a Biztonságos Internet Napra kiírt pályázatunk nyerteseinek írásaiból. Íme az első.

Így ismerd fel az álhíreket!

 Igen hasznos infografikát honosított a Történelemtanárok Egylete. A teljes kép innen tölthető le.

Lezajlott a 2018-as Safer Internet Day (SID) / Biztonságos Internet Nap

Az utóbbi években a „biztonságosabb” helyett a „jobb” internet létrehozására került a hangsúly. Ezért idén a SID közös felelősségünkre fókuszál: mindannyiunk dolga, hogy az internetet egy jobb hellyé tegyük magunk és egymás, de különösen a fiatalok számára. Mi több, felhívja a figyelmet, hogy tiszteljük egymást a digitális világban is. Ezért is lett 2018-ban a SID szlogenje: „Alkoss, csatlakozz, tiszteld a másikat: A jobb internet veled kezdődik!”

Alkoss, csatlakozz, tiszteld a másikat: A jobb internet veled kezdődik

Safer Internet Day (SID) / Biztonságos Internet Nap: 2018. február 6.
A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat felkérésére hatóságok, informatikai cégek, civil szervezetek és gyerekek fognak össze, hogy a Biztonságos Internet Nap alkalmából felhívják a figyelmet a biztonságosabb és jobb internetezés fontosságára és alapvető szabályaira.

Az internethasználat összehozza a családot - bemutatkozik Böjte Zsófia Safer Internet Program oktató

Közel két éve segíti a Safer Internet Program munkáját Böjte Zsófia, aki gyermekvédelmi és családvédelmi munkája, hivatása  mellett a SIP oktatója. Meggyőződése, hogy a szülők megszólítása is fontos e témában.
Ennek megvalósításáról is beszél az interjúban. (Elolvasásához kattintson a címre!)

Digitális kultúra, magyar kultúra- ki viszi át a másik partra..?

 

„Egy újfajta médiaforradalom kellős közepén vagyunk” - fogalmazz ameg tételmondatát Fegyverneki Gergő, a fiatal, innovatív debreceni pedagógus, akivel a mai tinédzserek médiafogyasztási –és olvasási, kultúrálódási szokásait jártuk körbe. Ismerjük meg a legfontosabb kifejezését: digitáliskultúra-azonos pedagógia , és nézzük meg, mi is ez: a beszélgetés  során gyakorlatias rálátást és segítő gondolatokat kaptunk. Katt a címre!

 

 

Meghosszabbítottuk pályázati kiírásunkat- január 26-ig érkezhetnek a pályaművek!

Alkoss, csatlakozz, tiszteld a másikat: A jobb internet veled kezdődik

A Safer Internet Program (SIP) magyarországi konzorciuma a 2018-as Biztonságos Internet Nap alkalmából pályázatot hirdet hazai általános iskolások és középiskolások számára, digitális történetmesélésre és szépirodalmi írásművek elkészítésére.

 A pályaműveket a sip@gyermekmento.hu email címre várjuk, 2018. január 26. éjfélig.