Netfüggő gyerekek? Ez a hét dolog segíthet ezt elkerülni! Önnek melyik jött be?

Kütyüfüggő gyerekek?  Az első 7 dolog, amivel megóvhatjuk őket a neten!

Forrás: pexels.com

  Nehéz ma tizenévesek szüleinek lenni, mert ők az egyetlen olyan generáció, aki maga még offline nőtt fel, de már online élő tinédzsert nevel.  Ezért ez a generáció a saját maga által kitaposott utat járja. Könyvajánlóval egészítettük ki a tanácsokat...

 

A legerősebb pajzson is rést nyit a képzetlen felhasználó

Koósa JuditInterjú Koós Judit oktatónkkal

A Safer Internet Program (SIP) oktatóinak bemutatása során most egy hivatásos, bűnügyes rendőrtiszthez érkeztünk. Koós Judit rendőr őrnagy izgalmas pedagógiai módszerekkel és a bűnüldözés oldaláról szerzett tapasztalataival színesíti a palettát, ezzel vesz részt abban a feladatban, amelyet így foglal össze: „Tudatos nethasználókkal zárjuk be a bűnözők előtt a kapukat.”

Közel harmncezer gyereket ért el a Safer Internet Program - október 2-án ingyenes konferencia az Akadémián!

"Nagy lelkesedéssel fogadták az oktatókat...'" Beszámolónkban számokat és eredményeket olvashatnak  a Safer Internet Program 2018. I. félévi oktatási eredményeiről.  Az Európai Unió Safer Internet Programjának (SIP) hazai konzorciuma összesítette a 2018. I. félévi oktatási tevékenységét, az elért személyek számát és a rendezvényeket, és egy meghívót is közzéteszünk. Kattintson a címre!

 

Fotó: NGYSZ/ Gordon Eszter

Okostelefon-szabályzat a Kék Vonaltól

 

A 10-11 éves korú gyerekek nagy többségének már van okostelefonja. Kérdéses azonban, hogy tudják e a készüléket biztonságosan használni. A gyerek első saját okostelefonjának megvásárlása előtt érdemes a gyerekekkel néhány kérdést átbeszélni, és egy okostelefon szabályzatot kialakítani, akár a lakásban egy jól látható helyre kitenni.

 

 

 

 

"Mindig lehessen hozzánk fordulni...”

"Mindig lehessen hozzánk fordulni ”- interjú Csekeő Borbálával, a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány szakmai vezetőjével bizalomról, az online térről és az ott is kirajzolódó kapcsolati problémákról, gyermekközpontúságról, együttműködésről. A tudatos, szerető segítség szakmai profizmusáról - személyes hangon.

WHO: A videójáték-függőség: betegség. Hogyan ismerjük fel és hogyan kerüljük el, oldjuk meg?

"A játékfüggőség olyan súlyosan tartós vagy visszatérő viselkedés, amelyben a játék elsőbbséget élvez az élet más területeivel szemben." - Hogyan lehet ezt az állapotot elkerülni? Felismerni ? Kezelni?
 
 
Forrás: index.hu
 

Pályázati felhívás – Képviseld hazánkat Brüsszelben!

A Safer Internet Program felhívása 13-19 éves fiatalok részére: Idén november 18-20. között rendezik meg Brüsszelben a Safer Internet Forumot, amelyen Magyarország is részt vesz. A magyarországi Safer Internet Program ehhez olyan, lelkes, 13-19 év közötti fiatalok jelentkezését várja, akik szívesen képviselnék hazánkat az eseményen. A pályázók közül végül egy fiatal utazhat Brüsszelbe.

Biztonságos Internet Sátrunk 10. születésnapját ünnepelte a Városligeti Gyermeknapon

 

 

Az idei Városligeti Gyermeknapon a Biztonságos Internet Sátrunk 10. születésnapját ünnepelte. A közel 600 nm-es területen olyan partnereink, a program támogatói: civil szervezetek, állami szervek, cégek kaptak helyet, akik nemcsak a programunkat támogatják, de mindennapos tevékenységükkel is valamilyen formában hozzájárulnak ahhoz, hogy az internet egy jobb hely legyen. Folytatás a címre kattintva. 

 

10 éves évforduló! - idén is találkozhatunk a Városligeti Gyermeknapon a Biztonságos Internet Sátorban

Találkozunk a Városligeti Gyermeknapon, ugye? A Biztonságos Internet sátorban lehetőség lesz játszani a Lájkvadász társasjátékkal, kvízeket kitölteni, játékos feladatokat végrehajtani a biztonságos internetezés jegyében.

 

5 dolog, amelyekben a Safer Internet Program (SIP) segítette az internetbiztonságot a Digitális TémahétenA Gyermekmentő Szolgálat – mint a SIP hazai konzorciumvezetője – a Digitális Témahéten (DTH-n) 71 különböző intézményben, 17 budapesti és 54 vidéki helyszínen szervezett oktatást, ahol oktatói összesen 165 órát tartottak a biztonságos internethasználatról.