2019. MÁJUS 25-26. - MEGÚJUL A VÁROSLIGETI GYERMEKNAP - ÚJ HELYSZÍNEK, ÚJ PROGRAMOK

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat 1990 óta szervezi Budapest Főváros Önkormányzatával közösen a Városligeti Gyermeknapot. Idén is lesz Biztonságos Internet Sátor, május 25-26., szombat-vasárnap, 10-18.30 óra között. A Biztonságos Internet Program (SIP) sátrában a biztonságos internethasználat témakörébe tartozó számítógépes és kvízjátékokkal, vetélkedőkkel, tanácsadással és felvilágosító előadással várnak minden érdeklődőt.

Fotó: Gordon Eszter

INSTANT DIGI DETOX – MÁSKÉPPEN

INSTANT DIGI DETOX – MÁSKÉPPEN

 

 

Felmérések bizonyítják, hogy gyermekeink 10-12 éves kortól a netezési idejük nagy részét a közösségi hálón töltik: ismerkednek, véleményüket osztják meg, kapcsolatot tartanak, akár be is szólnak, azaz egyetlen egy szóval megjelölve kommunikálnak, mégpedig óriási közlésvággyal! Mi lenne, ha mi, szülők, ezt a gyermeki közlésvágyat használnánk arra fel, hogy picit az offline élet felé tereljük? Mindezt a kommunikáció élményt adó varázserejével. No de hogyan? Jó gyakorlatokból és tanácsokból állítottunk össze egy csokorra valót, legyen ez akár egy jó offline élmény receptje:

EGY KIS EGYENSÚLY

EGY KIS EGYENSÚLY

Netezni jó, netezni hasznos, a digitális tér szórakoztató! De ügyeljünk arra, hogy gyermekeink ne ragadjanak bele a digitális világban. Teremtsük meg részükre az online és offline lét egyensúlyát. Miért is fontos ez?

 

Digitális Témahét? A Safer Internet Program (SIP) is részt vesz április 8-12. között! 

Immár negyedik alkalommal lesz  Digitális Témahét(DTH) a köznevelési intézményekben, idén 2019. április 8-12. között.  A Safer Internet Program kezdettől fogva a DTH partnere, a honlapon a jó gyakorlatok között megtalálható a mi ajánlatunk is. 

 

 

Mit tehetünk szülőként, hogy ne kockuljon a gyerek túl sokat?

Safer Internet Program feladata a gyerekek tudatos internethasználatának fejlesztése. Ehhez elkerülhetetlenek a szülők. Nekik szól ez a cikk,  8 kérdés-válasz, amit a szerző SIP oktatóként  és szülőként szerzett tapasztalatai inspiráltak.

 

„Hatalmas érdeklődéssel hallgatnak...” interjú Preszl Éva, Safer Internet Program oktatóval

Lájkvadász cikk következik, a szó valódi értelmében! Egy újabb, évek óta a Safer Internet Programban(SIP) dolgozó munkatársunk bemutatásával folytatjuk az interjúsorozatunkat: a virtuális színpadon a Lájkvadász társasjátékot kifejlesztő oktatónk: Preszl Éva!

 

Országjáró útra kelt a SIP és a DIP- vagyis a Safer Internet és a Digitális Immunerősítő Program - videókkal!

"Elstartolt a Digitális Immunerősítő Program roadshow-ja. Az első vidéki állomás a Pécsi Kodály Zoltán Gimnázium volt."- írja 2019. május 23-án a Facebook-oldalán a  Digitális Immunerősítő Program , az Új Nemzedék Központ szervezésében. A Safer Internet Program munkatársai és a Lájkvadász társasjáték is jelen volt a nagy sikerű rendezvényen. Az alábbi videókban lehet megtekinteni a programot! A DIP oldalán lévő videót ITT lehet megnézni, a YouTube-on a SIP-ről is szóló tudósítást pedig ITT.

A jövő Teleháza - Közösségek a digitális mindennapokért - és a SIP!

" A jövő itt van és soha sem ér véget" - a Teleházak közösséget építeni és oktatni is tudnak, óriási szerepük van a digitális kultúra terjesztésében. Erről is szól 2019. március 26-án Kajdacson ez az érdekes konferencia, ahol Kurkó Zsuzsánna, a Saferinternet Magyarország​ Program koordinátorais részt vesz, valamint dr. Baracsi Katalin, a , internetjogász, a SIP oktatója, szakértője pedig  előadóként és szekcióvezetőként lesz jelen a Digitális eszközök az oktatásban témakörben. További részletek a címre kattintva! Minden érdeklődőt szeretettel várnak!

„Milyen kérdést intéznék a miniszterekhez, ha képviselő lennék?”

„Milyen kérdést intéznék a miniszterekhez, ha képviselő lennék?”

Az Országgyűlés és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat pályázatot hirdet gyermekintézmények számára a Gyermekek Világnapja alkalmából. A pályázat beérkezési határideje: 2019. június 3., éjfél

Kép_3