Digitális Témahét? A Safer Internet Program (SIP) is részt vesz április 8-12. között! 

Immár negyedik alkalommal lesz  Digitális Témahét(DTH) a köznevelési intézményekben, idén 2019. április 8-12. között.  A Safer Internet Program kezdettől fogva a DTH partnere, a honlapon a jó gyakorlatok között megtalálható a mi ajánlatunk is. 

 

 

Mit tehetünk szülőként, hogy ne kockuljon a gyerek túl sokat?

Safer Internet Program feladata a gyerekek tudatos internethasználatának fejlesztése. Ehhez elkerülhetetlenek a szülők. Nekik szól ez a cikk,  8 kérdés-válasz, amit a szerző SIP oktatóként  és szülőként szerzett tapasztalatai inspiráltak.

 

„Hatalmas érdeklődéssel hallgatnak...” interjú Preszl Éva, Safer Internet Program oktatóval

Lájkvadász cikk következik, a szó valódi értelmében! Egy újabb, évek óta a Safer Internet Programban(SIP) dolgozó munkatársunk bemutatásával folytatjuk az interjúsorozatunkat: a virtuális színpadon a Lájkvadász társasjátékot kifejlesztő oktatónk: Preszl Éva!

 

Országjáró útra kelt a SIP és a DIP- vagyis a Safer Internet és a Digitális Immunerősítő Program - videókkal!

"Elstartolt a Digitális Immunerősítő Program roadshow-ja. Az első vidéki állomás a Pécsi Kodály Zoltán Gimnázium volt."- írja 2019. május 23-án a Facebook-oldalán a  Digitális Immunerősítő Program , az Új Nemzedék Központ szervezésében. A Safer Internet Program munkatársai és a Lájkvadász társasjáték is jelen volt a nagy sikerű rendezvényen. Az alábbi videókban lehet megtekinteni a programot! A DIP oldalán lévő videót ITT lehet megnézni, a YouTube-on a SIP-ről is szóló tudósítást pedig ITT.

A jövő Teleháza - Közösségek a digitális mindennapokért - és a SIP!

" A jövő itt van és soha sem ér véget" - a Teleházak közösséget építeni és oktatni is tudnak, óriási szerepük van a digitális kultúra terjesztésében. Erről is szól 2019. március 26-án Kajdacson ez az érdekes konferencia, ahol Kurkó Zsuzsánna, a Saferinternet Magyarország​ Program koordinátorais részt vesz, valamint dr. Baracsi Katalin, a , internetjogász, a SIP oktatója, szakértője pedig  előadóként és szekcióvezetőként lesz jelen a Digitális eszközök az oktatásban témakörben. További részletek a címre kattintva! Minden érdeklődőt szeretettel várnak!

„Milyen kérdést intéznék a miniszterekhez, ha képviselő lennék?”

„Milyen kérdést intéznék a miniszterekhez, ha képviselő lennék?”

Az Országgyűlés és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat pályázatot hirdet gyermekintézmények számára a Gyermekek Világnapja alkalmából. A pályázat beérkezési határideje: 2019. június 3., éjfél

Kép_3

Beszámoló a Safer Internet Program (SIP) 2018. évi oktatási eredményeiről

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat, az Európai Unió Safer Internet Programjának (SIP) hazai konzorciumvezetője összesítette 2018-as oktatási tevékenységét. Egy kisebb városnyi gyereknek adták át idén is a tudatos szemléletet az internethasználat során. 

Itt nézheti meg a videófelvételeket az V. Internete Konferenciáról - Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat

A 2018. október 2-i V. Internet Konferencián a Magyar Tudományos Akadémián elhangzott előadások már megtekinthetők a Gyermekmentő Szolgálat honlapján: http://gyermekmento.hu/Tartalmak/Hirek/Internet_Konferencia
 
és az alábbi linken:
 
Jó tanulást, inspirálódást!
 
 
Fotó: Gordon Eszter

Telt ház volt a Internetkonferencián

 

 

Budapest, 2018. október 3. – A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) október 2-án ötödik alkalommal rendezte meg az Európai Unió „Safer Internet Program” (SIP) keretében „Az internet hatása a gyermekekre és fiatalokra” című konferenciáját. Az előadásokról, témákról és részletekről beszámoló a címre kattintva olvasható!

 

M E G H Í V Ó „Az internet hatása a gyermekekre és fiatalokra” c. konferenciára, 2018. október 2.

Nmzetközi Gyermekmentő Szolgálat az Európai Unió „Safer Internet Program” támogatásával ötödik alkalommal rendez egész napos nemzetközi konferenciát Budapesten.

Idő:  2018. október 2. (kedd), 9.00 – 17.00 óráig
Helyszín: Magyar Tudományos Akadémia (1051 Budapest, Széchenyi István tér 9.)

 A konferencia az Európai Kiberbiztonsági Hónap kampány programsorozatába illeszkedik, részletes programja alább olvasható.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
Kérjük, a részvételi szándékát szeptember 26-ig jelezze a sip@gyermekmento.hu e-mail címen.

Délutáni program