Az iskolai és az internetes zaklatás megelőzéséről - a Ferencvárosban

"Az iskolai és az internetes zaklatás (cyberbullying) megelőzéséről, kezeléséről tartottak szakmai konferenciát a Ferencvárosi
Művelődési Központban." Az eredeti cikk így kezdődik, de a Safer Internet Program szakértői fontosnak tartják pontosítani a kifejezéseket. Az internetes zaklatás és a cyberbullying nem egyenlő- erről részletesen a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány oldalán lehet olvasni. A rendezvényen bemutatták az I’m online című ifjúsági kamaradarabot is.
(Minderről a Ferencváros című lap számol be 2016. december 5-i számának 6. oldalán. Köszönjük dr. Baracsi Katalin szemfüles cikkajánlását, amit a címre kattintva lehet elolvasni!)

 

Gratulálunkl a Hejőkeresztúri IV. Béla Általános Iskolának a Prima Primissima díjhoz!  

A Vodafone Magyarország és a Vodafone Magyarország Alapítvány ezúton gratulál a Hejőkeresztúri IV. Béla Általános Iskola pedagógusainak és Kovácsné dr. Nagy Emesének, a Komplex Instrukciós Programot (KIP) Magyarországon bevezető Hejőkeresztúri Iskolásokért Alapítvány elnökének az iskola által a „Magyar oktatás és köznevelés” kategóriában pénteken elnyert Prima Primissima díjhoz

 A Vodafone Digitális Iskola programjához kapcsolódó internetbiztonsági program felelőseként a Safer Internet Program is gratulál a díjhoz! A címre kattintva olvashatók a részletek és az együttműködés háttere. Fotó:Kovácsné dr.Nagy Emese Facebook oldala.

 

5 tuti tipp: így nem húznak le a csalók Black Friday alatt - Pénzcentrum.hu

 

 

Az idei Black Friday már Magyarországon is jelentős tömegeket szólíthat meg, a tévében is egymást érik az erről szóló reklámok. A vásárlások számtalan alkalmat kínálnak majd a kiberbűnözőknek, akik sosem hagyják ki a népszerű trendekhez kapcsolódó lehetőségeket. Az ESET öt pontban foglalta össze, hogyan kerülhetjük el a pénzünk és a számítógépünk ellen intézett támadást az online vásárlások során.

További részletek a Pénzcentrum.hu cikkében. 

KÉp forrása: Telegraph

Az MTV Iskolapad című műsorában szerepelt a Safer Internet Program

 Közel öt perces riportban számolt be az MTV Iskolapad című műsora 2016. november 23-án a Safer Internet Program egyik budapesti rendhagyó órájáról. A tudósítás az alábbi linken  tekinthető meg. 

Nemzetközi Internetkonferencia - 2016 „Az internet hatása a gyermekekre és fiatalokra” 

    A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) október 19-én negyedik alkalommal rendezte meg az Európai Unió „Safer Internet Program” (SIP) keretében „Az internet hatása a gyermekekre és fiatalokra” című nemzetközi konferenciát. Az idei rendezvény kiemelt témái a szexting, a pedofília és a gyűlöletbeszéd voltak.

 

Diákokat tanítanak biztonságosan netezni

 6500 diák internetbiztonsági képzése kezdődik meg a Vodafone Digitális Iskola Programban - ez a lényege a  2016. október 19-én aláírt megállapodásnak. Mit jelent ez az együttműködés és miért van erre szükség? Kattintson a címre!

 

 

 

„AZ INTERNET HATÁSA A GYERMEKEKRE ÉS FIATALOKRA” konferencia - OKTÓBER 19, BENCZÚR HOTEL

"Szexting, pedofília, gyűlöletbeszéd az interneten"- ezek a kiemelt témái a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat az Európai Unió „Safer Internet Plus” program támogatásával megvalósuló nemzetközi konferenciájának október 19-én a Benczúr Hotelben. Az élő közvetítés itt követhető.

Könyvbemutató a szólásszabadságról!

Koltay András: A vallások, az állam és a szólás szabadsága című könyvének bemutatója lesz  2016. szeptember 28. 17:00-én, a  Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Karán - PPKE JÁK -a Szent II. János Pál Díszteremben. Részletek és a könyvbemutató plakátja a címre kattintva!

Kép forrás: Pixabay.com

Meghívó „Az internet hatása a gyermekekre és fiatalokra” c. konferenciára - október 19, Benczúr Hotel

"Szexting, pedofília, gyűlöletbeszéd az interneten"- ezek a kiemelt témái a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat az Európai Unió „Safer Internet Plus” program támogatásával megvalósuló nemzetközi konferenciájának október 19-én a Benczúr Hotelben. Már lehet ingyenesen regisztrálni! Részletek a címre kattintva a meghívóban!

Tízezreket ismertettek meg az internetes biztonsággal - élmények és játékos tudásmegosztás a Safer Internet Projekt ingyenes foglalkozásain

  A Program keretében idén is kötetlen, játékos, interaktív formában hívták fel a szülők, pedagógusok, gyermekek figyelmét az internethasználatból fakadó esetleges veszélyekre és azok kivédésének lehetőségeire. Az Európai Unió Safer Internet Programjának (SÍP) hazai konzorciuma összesítette a 2016. I. félévi tevékenységét: az egyre növekvő számú elért diák, pedagógus és szülő komoly tájékoztatást kapott. Az izgalmas részletekről is beszámolunk!