„A média hatása a gyermekekre és fiatalokra” Befejeződött a X. Nemzetközi Médiakonferencia

Október 1.-2. között rendezte meg a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) a X. Nemzetközi Médiakonferenciát a Magyar Tudományos Akadémián, az EU Safer Internet Program támogatásával.2019. október 1-2. (kedd-szerda),Budapest, Magyar Tudományos Akadémia. Részletek és főbb megállapítások: 

„A média hatása a gyermekekre és fiatalokra” - a konferencia élő közvetítéssel kezdődik 2019. október 1-én

Október 1-2-án rendezi meg a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) a X. Nemzetközi Médiakonferenciát a Magyar Tudományos Akadémián.  Az eseményre 33 hazai és nemzetközi előadó várható. A konferenciát a neten is lehet követni. 

Folytatódik a X. Nemzetközi Médiakonferencia a Magyar Tudományos Akadémián. 
2019. október 2., szerda, 10:00-15:30
Magyar Tudományos Akadémia 
Budapest, Széchenyi István tér 9, 1051
Szeretettel várunk mindenkit a hallgatóság körében!

Élő közvetítés az alábbi linken lehet követni:
https://youtu.be/ZzhQJL6-sCQ

X. Nemzetközi Médiakonferencia - Budapest, 2019. október 1-2. Kész a program, frissítve!

A jelentkezési határidő meghosszabbítva: 2019. 09.29. éjfél!

A    Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat 1998 óta 10. alkalommal rendezi meg nemzetközi médiakonferenciáját, melynek címe "A média hatása a gyermekekre és fiatalokra".  Az idei konferencia fókuszában a média hatása, különös tekintettel annak a különböző generációkra tett hatása, jó gyakorlatok, és a felhasználók tartalomfogyasztásának az elemzése áll. A részletes program és az előadók listája ld. a címre kattintva. 

 

 

Fotó: Gordon Eszter,NGYSZ, 2018-as konferencia, MTA

Algoritmusokkal a biztonságosabb internetért: a Facebook szabad hozzáférést biztosít technológiájához

 Facebook a napokban nagyot lépett előre, amikor nemrégiben bejelentette, hogy szabadon hozzáférhetővé tesz bizonyos technológiákat, melyek segíthetnek a gyerekek szexuális kizsákmányolásának leállításában. 

 

Vigyenek-e kütyüt a gyerekek a táborokba? Tippek, listák, érvek és ellenérvek gyakorló szülőknek, pedagógusoknak

Tombol a nyár, rengeteg gyerek naponta táborban (természetben, akár nomádabb körülmények között) tölti idejét. Sok szülő annak külön is örül ilyenkor, hogy a gyerek nem „kockul”, nem a telefonját, számítógépét, tabletjét „nyomkodja”, hanem a tábor témájának megfelelő gyerekbarát programokon van naphosszat.

 

Együttműködési megállapodást kötött a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) és a Legfőbb Ügyészség  

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat és a Legfőbb Ügyészség 2019. július 10-én együttműködési megállapodást írt alá, melynek célja a gyermekeket érintő, kibertérben megjelenő fenyegetések elleni hatékony fellépés, és ezzel egy biztonságos kibertér kialakítása a gyermekek, a jövő nemzedék számára.

2019. MÁJUS 25-26. - MEGÚJUL A VÁROSLIGETI GYERMEKNAP - ÚJ HELYSZÍNEK, ÚJ PROGRAMOK

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat 1990 óta szervezi Budapest Főváros Önkormányzatával közösen a Városligeti Gyermeknapot. Idén is lesz Biztonságos Internet Sátor, május 25-26., szombat-vasárnap, 10-18.30 óra között. A Biztonságos Internet Program (SIP) sátrában a biztonságos internethasználat témakörébe tartozó számítógépes és kvízjátékokkal, vetélkedőkkel, tanácsadással és felvilágosító előadással várnak minden érdeklődőt.

Fotó: Gordon Eszter

INSTANT DIGI DETOX – MÁSKÉPPEN

INSTANT DIGI DETOX – MÁSKÉPPEN

 

 

Felmérések bizonyítják, hogy gyermekeink 10-12 éves kortól a netezési idejük nagy részét a közösségi hálón töltik: ismerkednek, véleményüket osztják meg, kapcsolatot tartanak, akár be is szólnak, azaz egyetlen egy szóval megjelölve kommunikálnak, mégpedig óriási közlésvággyal! Mi lenne, ha mi, szülők, ezt a gyermeki közlésvágyat használnánk arra fel, hogy picit az offline élet felé tereljük? Mindezt a kommunikáció élményt adó varázserejével. No de hogyan? Jó gyakorlatokból és tanácsokból állítottunk össze egy csokorra valót, legyen ez akár egy jó offline élmény receptje:

EGY KIS EGYENSÚLY

EGY KIS EGYENSÚLY

Netezni jó, netezni hasznos, a digitális tér szórakoztató! De ügyeljünk arra, hogy gyermekeink ne ragadjanak bele a digitális világban. Teremtsük meg részükre az online és offline lét egyensúlyát. Miért is fontos ez?