Kötetlenül, játékosan: több, mint 30 ezer felhasználót értek el! Beszámoló a Safer Internet Program (SIP) 2019. évi oktatási eredményeiről

  A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat, az Európai Unió Safer Internet Programjának (SIP) hazai konzorciumvezetője és hotline működtetője összesítette 2019-es oktatási tevékenységét. Hasonlóan a korábbi évekhez, a program keretében idén is kötetlen, játékos, interaktív formában hívta fel a szülők, pedagógusok, gyermekek figyelmét az internethasználatból fakadó esetleges veszélyekre, azok kivédésének módozataira, és az internet által kínált pozitív lehetőségekre, azok kihasználására.

Safer Internet Day- 2020.02.11. - Gyereknevelés a kibertérben. A szülők és pedagógusok szerepe

Sok szeretettel várunk mindenkit idén is a Safer Internet Napra (Safer Internet Day), 2020. 02-11-én, Budapesten, a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen!

 

Az idei SID rendezvényünk témája: Gyereknevelés a kibertérben. A szülők és pedagógusok szerepe.

A program részletei ld. a képeken!

 

 

A program összeállításában arra törekedtünk, hogy a konferencián résztvevő felnőtteknek (szülőknek és pedagógusoknak)

  • hasznos tanácsokat,
  • jó gyakorlatokat,
  • példákat,
  • módszertant mutassunk be, melyet később majd használni tudnak.

 

 

 Mindenkit szerettel várunk! A belépés ingyenes! 

Biztonságos Internet Nap 2020 - offline játékkészítő és videópályázat!

Biztonságos Internet Nap 2020 - "Együtt egy jobb internetért"
Gyereknevelés a kibertérben. A szülők és pedagógusok szerepe. Offline játékkészítő és videópályázat -részletek és jutalmak: a címre kattintva! 

Együttműködés a biztonságosabb online tér megteremtésére - A Gyermekmentő Szolgálat, a a Belügyminisztérium és az Országos Rendőr-főkapitányság között

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ), a Belügyminisztérium és az Országos Rendőr-főkapitányság ünnepélyes keretek között együttműködést írt alá.

 

 

 

„A média hatása a gyermekekre és fiatalokra” Befejeződött a X. Nemzetközi Médiakonferencia

Október 1.-2. között rendezte meg a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) a X. Nemzetközi Médiakonferenciát a Magyar Tudományos Akadémián, az EU Safer Internet Program támogatásával.2019. október 1-2. (kedd-szerda),Budapest, Magyar Tudományos Akadémia. Részletek és főbb megállapítások: 

„A média hatása a gyermekekre és fiatalokra” - a konferencia élő közvetítéssel kezdődik 2019. október 1-én

Október 1-2-án rendezi meg a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) a X. Nemzetközi Médiakonferenciát a Magyar Tudományos Akadémián.  Az eseményre 33 hazai és nemzetközi előadó várható. A konferenciát a neten is lehet követni. 

Folytatódik a X. Nemzetközi Médiakonferencia a Magyar Tudományos Akadémián. 
2019. október 2., szerda, 10:00-15:30
Magyar Tudományos Akadémia 
Budapest, Széchenyi István tér 9, 1051
Szeretettel várunk mindenkit a hallgatóság körében!

Élő közvetítés az alábbi linken lehet követni:
https://youtu.be/ZzhQJL6-sCQ

X. Nemzetközi Médiakonferencia - Budapest, 2019. október 1-2. Kész a program, frissítve!

A jelentkezési határidő meghosszabbítva: 2019. 09.29. éjfél!

A    Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat 1998 óta 10. alkalommal rendezi meg nemzetközi médiakonferenciáját, melynek címe "A média hatása a gyermekekre és fiatalokra".  Az idei konferencia fókuszában a média hatása, különös tekintettel annak a különböző generációkra tett hatása, jó gyakorlatok, és a felhasználók tartalomfogyasztásának az elemzése áll. A részletes program és az előadók listája ld. a címre kattintva. 

 

 

Fotó: Gordon Eszter,NGYSZ, 2018-as konferencia, MTA

Algoritmusokkal a biztonságosabb internetért: a Facebook szabad hozzáférést biztosít technológiájához

 Facebook a napokban nagyot lépett előre, amikor nemrégiben bejelentette, hogy szabadon hozzáférhetővé tesz bizonyos technológiákat, melyek segíthetnek a gyerekek szexuális kizsákmányolásának leállításában. 

 

Vigyenek-e kütyüt a gyerekek a táborokba? Tippek, listák, érvek és ellenérvek gyakorló szülőknek, pedagógusoknak

Tombol a nyár, rengeteg gyerek naponta táborban (természetben, akár nomádabb körülmények között) tölti idejét. Sok szülő annak külön is örül ilyenkor, hogy a gyerek nem „kockul”, nem a telefonját, számítógépét, tabletjét „nyomkodja”, hanem a tábor témájának megfelelő gyerekbarát programokon van naphosszat.

 

Együttműködési megállapodást kötött a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) és a Legfőbb Ügyészség  

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat és a Legfőbb Ügyészség 2019. július 10-én együttműködési megállapodást írt alá, melynek célja a gyermekeket érintő, kibertérben megjelenő fenyegetések elleni hatékony fellépés, és ezzel egy biztonságos kibertér kialakítása a gyermekek, a jövő nemzedék számára.