A gyerekek online zsarolásától véd az ORFK kampánya- videóval és tanácsokkal szólnak a fiatalokhoz–" Számíthatsz ránk! – néhány jó tanács mellett ezt üzeni a rendőrség azoknak a fiataloknak, akik online zsarolás áldozatai lettek."Az Europol Kiberbűnözés Elleni Központjának koordinációja mellett az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) is kampányt indított, hogy felhívják a figyelmet a gyermekek online zsarolásának, szexuális zaklatásának veszélyére és az ez elleni küzdelemre. "- a Magyar Nemzet cikkében a kb. 10 perces videó, a jótanácsok és esetleírások is szerepelnek. 

"A kampánysorozat első napján, hétfőn a Teve utcai rendőrpalotában tartottak sajtótájékoztatót az illetékes rendőri vezetők. Szongoth Richárd alezredes, a Nemzeti Nyomozó Iroda kiberbűnözés elleni osztályának, valamint Szabó Henrik alezredes, az ORFK Bűnmegelőzési és Áldozatvédelmi Osztályának vezetője bemutattak egy kisfilmet, amivel a az érintetteket szeretnék megszólítani."

A videó itt érhető el: https://youtu.be/-4zp_-_YBkw

 

Forrás: https://mno.hu/bunugy_baleset/rendorsegi-video-figyelmeztet-a-gyerekek-internetes-zaklatasanak-veszelyere-2403971

Önnek milyen tapasztalata van ezzel a jelenséggel?