"Forró képet" tenne fel a gyerek? Sikít az applikáció., de miért is kell ez nekünk?

 

 

  Az online zaklatás és a gyermeki tudatlanság következményei ellen véd egy új mobilos alkalmazás, ami a szülők legjobb barátja lehet.

  Bátky Zoltán cikke- PC World.

 

Hogyan ne ártsunk a szavainkkal?

Panaszkodás kifelé, vigasztalás befelé. A koncentrikus körök elmélete - részletesen- segítő mondatokkal, elfogadó attitűddel - katt a címre. 

Susan Silk és Barry Goldman írása alapján fordította Szirtes Nagy Réka

A koncentrikus körök elmélete - részletesen- katt a címre. 

forrás: 

http://pafhungary.hu/blog/66-hogyan-ne-artsunk-a-szavainkkal.html

 

 

 

Az ön gyerekéből is könnyen válhat zaklató- az index.hu 17.04.24-i cikke.

Beszélgetni kell a gyerekekkel a netes élményeikről, ehhez is kapunk segítséget a cikkből. Öveket becsatolni, morális pánikot elzavarni!

" Ma Magyarországon minden harmadik gyereket érint a cyberbullying, vagyis az online zaklatás és megszégyenítés. Mégis csak minden tizedik kér segítséget, és a zaklatottak fele inkább megpróbálja megvédeni magát – ezek a fő megállapításai az UNICEF Magyarország és az Ipsos közös felmérésének.

 

Pedagógusoknak és gyerekekkel foglalkozó szakembereknek segít a Kék Vonal a "Kék bálna" témában

 "Pedagógusok és más fiatalokkal foglalkozó szakemberek számára készítettünk segédletet a kék bálna nevű jelenség iskolai, tanórai feldolgozásához."- olvasható a Kék Vonal honlapján. A Safer Internet Program konzorciumi partnere a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány. "Az elmúlt napok nagy médiavisszhangját kiváltó témája a gyerekek körében is érdeklődésre tett szert. A jelenség kapcsán számos fontos kérdés megbeszélésére nyílik lehetőség kötetlenebb keretek között. Ennek megtervezésében nyújt segítséget a letölthető dokumentum." Kattintson a címre!

 

Bálna ügy: beszélgetni, bizalommal lenni, odafigyelni- a rendőrség lépései

A "Kék Bálna" öngyilkosságokról szóló hírek apropóján szólal meg a rendőrség- a nyugat.hu cikkében alaposan körbejárja a témát, a fiatalok önsértő magatartásának valós veszélyeiről és megoldásáról, az interneten öngyilkossághoz tanácsot adók valódi viselkedéséről és a teendőkről, amik nagyon is valósak. Bálna helyett beszélgetés, bizalom, beavatkozás. Hogyan? Katt a címre. 

fotó: pixabay.com

A "Kék bálnáról" higgadtan, szakértőktől - mi ez és mit tehetünk?

Fotó: Pixabay.com

A kék bálna egy hatalmas tengeri emlős, feltételezhetően a valaha élt legnagyobb állat. Mostanában azonban más kontextusban hallunk róla. A kék bálnáról neveztek el egy jelenséget  - egy "játékot"?, mozgalmat?, szektát?, amelynek lényege a hírek szerint, hogy egy feladatsoron át, a manipuláció és a megfélemlítés eszközeivel fiatalokat arra vesznek rá, hogy önkezűleg vessenek véget életüknek. A Safer Internet Program konzorciumi partnerei, a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány szakértői segítenek megérteni a jelenséget és megoldást nyújtanak a helyzetre. Oktatásainkat ingyenesen megrendelhetik. Katt a címre!

 

Ha Digitális Témahét, akkor Safer Internet Program (SIP) -oktatók serege és a Lájkvadász

 Idén újra részt vesz a hazai Safer Internet Program a 2017. április 3-7. között megrendezésre kerülő Digitális Témahét programban, ahol a SIP-oktatók kötetlen, játékos, interaktív formában tartanak országszerte előadásokat általános és középiskolákban. A program ezzel is szeretné a szülők, pedagógusok, gyermekek figyelmét még inkább felhívni az internethasználatból fakadó esetleges veszélyekre és azok kivédésének lehetőségeire. Részletek a cikk címére kattintva. 

 

Facebookozik a gyerek? Ezekre ügyeljen a szülő, pedagógus!

A csaladinet.hu egy hasznos összeállítást közölt arról, miket érdemes figyelembe venni, ha a gyerekünk, diákunk a Facebook-ra, Instagram-ra regisztrál.

Konkrét tippek a cikkben a címre kattintva.