Ha Digitális Témahét, akkor Safer Internet Program (SIP) -oktatók serege és a Lájkvadász

 Idén újra részt vesz a hazai Safer Internet Program a 2017. április 3-7. között megrendezésre kerülő Digitális Témahét programban, ahol a SIP-oktatók kötetlen, játékos, interaktív formában tartanak országszerte előadásokat általános és középiskolákban. A program ezzel is szeretné a szülők, pedagógusok, gyermekek figyelmét még inkább felhívni az internethasználatból fakadó esetleges veszélyekre és azok kivédésének lehetőségeire. Részletek a cikk címére kattintva. 

 

Facebookozik a gyerek? Ezekre ügyeljen a szülő, pedagógus!

A csaladinet.hu egy hasznos összeállítást közölt arról, miket érdemes figyelembe venni, ha a gyerekünk, diákunk a Facebook-ra, Instagram-ra regisztrál.

Konkrét tippek a cikkben a címre kattintva. 

Hogyan tanuljunk meg érvelni, mik az érvelési hibáink?

Itt meg lehet ismerni a leggyakoribb vita-helyzeteket, az érvelési hibákat alaposan körbejárja ez az oldal.

   Érdemes elgondolkodni ezeken. A neten gyakran belefuthatunk. Ön melyikkel találkozott eddig? 

 

 

 

A net mélye

http://www.vous.hu/hir/20160328-deepweb-az-internet-tikos-es-legsotetebb-bugyra

Jelölni kezdte az álhíreket a Facebook - az origo.hu híre

 

A Facebook elkezdte jelölni a kétes hitelességű tartalmakat, hamarosan a "Vitatott" felirat jelzi, ha álhírrel találkozott a felhasználó. Hogyan működik ez? A címre kattintva nyílik meg a cikk? 

Öngyilkosságra buzdító tartalmak elleni fellépés - Safer Internet Program

Safer Internet Program: közös fellépésre van szükség az öngyilkosságra buzdító netes tartalmak ellen

Nagyobb társadalmi összefogást várnak a médiumoktól és az internetezőktől a Safer Internet Program (SIP) hazai képviselői a közösségi médiában megjelenő,autoagresszióra buzdító oldalakkal és a rosszindulatú kommentelőkkel szemben. A közelmúltban új veszély jelent meg az interneten – eddig jellemzően a volt szovjet utódállamokban –mégpedig olyan weboldalak vagy zárt közösségi csoportok, melyek egyértelműen öngyilkosságra buzdítják a sokszor még befolyásolható fiatalokat. Hogyan segíthetünk? 

 

A fotó-és plakátpályázat nyertesei- közép-és felsőoktatási intézmény katagória- Safer Internet Day, 2017

A Safer Internet Program (SIP) magyarországi konzorciuma a 2017-es Biztonságos Internet Nap alkalmából pályázatot is hirdetett hazai általános iskolások, középiskolások és a felsőoktatásban részt vevők számára, plakát vagy fotó készítésére. Az eredmények a cikkben, a címre kattintva.

 

A fotó- és plakátpályázat nyertes alkotásai - általános iskolás korosztály, 2017

A pályázatról:

A Safer Internet Program (SIP) magyarországi konzorciuma a 2017-es Biztonságos Internet Nap alkalmából pályázatot is hirdetett hazai általános iskolások, középiskolások és a felsőoktatásban részt vevők számára, plakát vagy fotó készítésére. A pályázat további részletei, az általános iskolás korosztályban elkészült nyertes alkotások és az érkezett pályaművek a címre kattintva a Galériában érhetők el. 

 

Kik nyerték a plakát- és fotópályázatot a Safer Internet Napján?

 

  A Safer Internet Program (SIP) magyarországi konzorciuma a 2017-es Biztonságos Internet Nap alkalmából pályázatot is hirdetett hazai általános iskolások, középiskolások és a felsőoktatásban részt vevők számára, plakát vagy fotó készítésére.

A verseny célja az volt, hogy a fiatalokat motiválja médiatartalmak előállítására a biztonságos internet témájában, és ezáltal felhívja a figyelmet az internetben rejlő számtalan lehetőségre, valamint hogy megmutassa, hogyan használják a gyerekek és a fiatalok a szociális és multimédiás ikonokat. Az eredményt és a nyereteseket és az alkotásokat is ld.  cikk linkjéra kattintva.