Ha nyár, akkor olvasás, ha olvasás, akkor az internetről - könyvajánló

Kockuló gyerekek a nyári szünetben, kínzó emlékek a netes élmények között, nehézkes kommunikáció a témáról - mindemellett több szabadidő, hogy végre válaszokat kapjunk. Könyvajánlónkban a Móra Könyvkiadó internettel kapcsolatos köteteiről lesz szó. Netes hűsítő olvasmányok a nyári forróságban kicsiknek és nagyoknak a Safer Internet Program csapatának ajánlásával. 
 
 

 

Több, mint harmincezren figyeltek a Safer Internet Program oktatóira az elmúlt félévben

Az alábbiakban olvasható a  beszámoló a Safer Internet Program 2017. I. félévi oktatási eredményeiről, amiből megtudhatjuk, hány gyereket, felnőttet sikerült elérni az oktatóinknak és milyen rendezvényeken. Külön kiemeljük a több, mint 5000 szülőt és pedagógust, akik kulcsfontosságúak az internet tudatos használatának oktatása szempontjából. A Safer Internet Programról és a gyermekek médiával kapcsolatos szokásairól több információt a Nemzetközi Médiakonferencián lehet megtudni, amire ingyenesen lehet jelentkezni. Részletek a cikkben. 

Pályázati felhívás -   A Safer Internet Program felhívása 13-19 éves fiatalok részére 

Budapest, 2017. június 27. 

Idén november 22-23-án rendezik meg Brüsszelben a Safer Internet Forumot, amelyen Magyarország is részt vesz. A magyarországi Safer Internet Program ehhez olyan lelkes, 13-19 év közötti fiatalok jelentkezését várja, akik szívesen képviselnék hazánkat az eseményen. A pályázók közül végül egy fiatal utazhat Brüsszelbe. A jelentkezési feltételekért katt a címre!

 

 

 

 

 Fotó: Gordon Eszter

 

 

„Ha 1-2 perc alatt nincs meg a bizalom, elveszítheted a hívót”

A Safer Internet Program konzorciumi partnere a Kék  Vonal Gyermekkrízis Alapítvány, ahol többek között egy telefonos segélyvonal működtetésével segítenek a bajban lévőknek. Az internetes bántalmazások, internetes konfliktusok miatt is rendszeresen kapnak hívásokat.

A HVG oldalán megjelent cikk szerzője: Szurop István a MÚOSZ Bálint György Újságíró Akadémia frissen végzett hallgatója.

 

"A gyermeki problémák, szorongások és kifakadások orvoslásához az első lépés, ha meghallgatjuk a panaszokat. Erre vállalkozik a nagyrészt EU-pénzekből működő Kék Vonal, az egyik legrégebbi hazai telefonos segélyszolgálat. Tudósítónkat a civiltörvény elfogadása előtti napokban beengedték a szervezet "titkos" székhelyére. Mint kiderült, nem csak a gyerekeken segítenek, a felnőttek számára is van megannyi hasznos tanácsuk."  További tartalom a címre kattintva.

A gyerekek online zsarolásától véd az ORFK kampánya- videóval és tanácsokkal szólnak a fiatalokhoz

–" Számíthatsz ránk! – néhány jó tanács mellett ezt üzeni a rendőrség azoknak a fiataloknak, akik online zsarolás áldozatai lettek."

Ujjé, a Ligetben nagyszerű! - Ilyen volt a Gyermekmentő Gyereknapja - fotókkal!

 

Félmillió gyermek és felnőtt a Városligetben a Gyermekmentő Szolgálat kétnapos Gyermeknapján.  A Safer Internet Program sátrában tízezre jártak! Részletek és fotók a címre kattintva. 

 

 

 

Zaklatják a gyereket vagy ő a zaklató? Itt a segítség!

Ahol emberek vannak, konfliktusok is vannak, nincs ez másént az online térben sem. De mindig van megoldás, mutatunk néhány videót is erről! Katt a címre!

Városligeti Gyermeknap - Safer Internet Program a sátorban

A Safer Internet Program  játékokkal, internetbiztonságról szóló interaktív foglalkozásokkal, ajándékokkal várja a látogatókat a gyermeknapon is! 2017. május 27-28.

 

Zseniális videó a csetelésről - egy bravúros csavar, hogy miért jó, ha odafigyelünk erre is!

Mindössze pár perces kisfilm, kedves kis történet két tinédzser kellemes cseteléséről..Vagy valami egészen másról? Minden tizenévesnek és felnőttnek ajánlható ez a reklámfilm, akik használják a közösségi médiát, vagy ismerkedésre is jónak tartják az internetes eszközöket. Folytatáshoz katt a címre!