Pályázati felhívás -  A Safer Internet Program felhívása 13-19 éves fiatalok részére-határidő: 2017. szept. 30.

  

A hazánkban 2009 óta futó Safer Internet Program Youth Panel csapata új tagok jelentkezését várja. Adj hangot a véleményednek, oszd meg tapasztalataidat és add át tudásodat kicsiknek és nagyoknak az internet világáról! Részletekért katt a címre!

 

Kitelepülés a Városligeti Gyermeknapon, középiskolás önkéntesünk gyerekkekkel foglalkozik a Safer Internet Sátorban

Fotó: Gordon Eszter

Megújult a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) honlapja

Megújulva, új arculattal jelentkezik a huszonhét éves Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) – www.gyermekmento.hu - honlapja. Kattintson a cikk címére a részletekért!

 

Az ATV -ben szerepelt a Safer Internet Program munkatársa

 

   Az internet biztonságos használatáról is beszélt dr. Baracsi Katalin jogász, internetbiztonsági szakértő, a Safer Internet Program külső tanácsadója.az ATV csatorna műsorában 2017. július 12-én, Bombera Krisztina és Kárász Róbert műsorvezetővel. A tartalmas, pörgős beszélgetésért katt a címre! 

Már lehet jelentkezni a IX. Nemzetközi Médiakonferenciára, ne hagyja ki Ön sem!

 

  A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat minden évben szervez egy nemzetközi médiakonferenciát. Idén a IX. Nemzetközi Médiakonferenciára 2017. szeptember 27-29-én kerül sor.A konferencia ingyenes. A részletekért katt a címre. A cikk folyamatosan frissül! 

 

Oktatónk, Kovács Márta munkában

Oktatónk, Kovács Márta a 2017 -es nyár hőségtől terhelt napjain dolgozik, az ő fotóin keresztül mutatjuk be most a Safer Internet Program keretén belül végzett munkáját.  Katt a címre! 

5 tipp, hogy nyáron ne az internet bugyraiba merüljön le a gyerek - vendégcikk

"Régen nyáron a gyerekek fára másztak, a patakparton játszadozva elütötték az időt. Ma viszont rengeteg gyerek és főként tini a kütyük előtt tölti el a nyarat. Mit tehet ilyenkor a szülő?" Bereczki Enikő ifjúságszakértő, gyakorló édesanya hitelesen megírt cikkében a nethasználat tudatosításáról szóló tanácsok forrásaként említi a Saferinternet.hu oldalt is. Köszönjük:) A részletekért katt a címre!

 

Ha nyár, akkor olvasás, ha olvasás, akkor az internetről - könyvajánló

Kockuló gyerekek a nyári szünetben, kínzó emlékek a netes élmények között, nehézkes kommunikáció a témáról - mindemellett több szabadidő, hogy végre válaszokat kapjunk. Könyvajánlónkban a Móra Könyvkiadó internettel kapcsolatos köteteiről lesz szó. Netes hűsítő olvasmányok a nyári forróságban kicsiknek és nagyoknak a Safer Internet Program csapatának ajánlásával. 
 
 

 

Több, mint harmincezren figyeltek a Safer Internet Program oktatóira az elmúlt félévben

Az alábbiakban olvasható a  beszámoló a Safer Internet Program 2017. I. félévi oktatási eredményeiről, amiből megtudhatjuk, hány gyereket, felnőttet sikerült elérni az oktatóinknak és milyen rendezvényeken. Külön kiemeljük a több, mint 5000 szülőt és pedagógust, akik kulcsfontosságúak az internet tudatos használatának oktatása szempontjából. A Safer Internet Programról és a gyermekek médiával kapcsolatos szokásairól több információt a Nemzetközi Médiakonferencián lehet megtudni, amire ingyenesen lehet jelentkezni. Részletek a cikkben. 

Pályázati felhívás -   A Safer Internet Program felhívása 13-19 éves fiatalok részére 

Budapest, 2017. június 27. 

Idén november 22-23-án rendezik meg Brüsszelben a Safer Internet Forumot, amelyen Magyarország is részt vesz. A magyarországi Safer Internet Program ehhez olyan lelkes, 13-19 év közötti fiatalok jelentkezését várja, akik szívesen képviselnék hazánkat az eseményen. A pályázók közül végül egy fiatal utazhat Brüsszelbe. A jelentkezési feltételekért katt a címre!

 

 

 

 

 Fotó: Gordon Eszter

 

 

„Ha 1-2 perc alatt nincs meg a bizalom, elveszítheted a hívót”

A Safer Internet Program konzorciumi partnere a Kék  Vonal Gyermekkrízis Alapítvány, ahol többek között egy telefonos segélyvonal működtetésével segítenek a bajban lévőknek. Az internetes bántalmazások, internetes konfliktusok miatt is rendszeresen kapnak hívásokat.

A HVG oldalán megjelent cikk szerzője: Szurop István a MÚOSZ Bálint György Újságíró Akadémia frissen végzett hallgatója.

 

"A gyermeki problémák, szorongások és kifakadások orvoslásához az első lépés, ha meghallgatjuk a panaszokat. Erre vállalkozik a nagyrészt EU-pénzekből működő Kék Vonal, az egyik legrégebbi hazai telefonos segélyszolgálat. Tudósítónkat a civiltörvény elfogadása előtti napokban beengedték a szervezet "titkos" székhelyére. Mint kiderült, nem csak a gyerekeken segítenek, a felnőttek számára is van megannyi hasznos tanácsuk."  További tartalom a címre kattintva.