Csillagháborús védőeszközök bevetése előtt -  hogyan  vesznek részt a nők az informatikai biztonságban?

 

A „feleség-jegy”-től az informatikai biztonság oktatáson keresztül a  segítő közösségig .Nők az informatikai biztonságban – angol nevének betűszavaival) A szervezet: életpálya-bemutatók, inspiráció, mentorálás – a szakmai tudás  megosztása, emberi támogatás

Zengő Andrea, a WITSEC alapító elnöke mutatja be a közösséget, vagyis a Woman in IT Security- t - a „WITSEC  -et - vagyis a Nők az informatikai biztonságban – szervezetet. A WITSEC konferenciája október 11-én lesz. 

 

 

Itt követhető a IX. Nemzetközi Médiakonferencia élő adása

 

 

 

"A média hatása a gyermekekre és fiatalokra” 

Ezzel a címmel, az elmúlt 20 évre való visszatekintéssel ma kezdődik, vagyis 2017. szeptember 27. és 29. között rendezi meg a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) a IX. Nemzetközi Médiakonferenciát Balatonalmádiban. A konferencia lehetőséget biztosít a szakembereknek, hogy megvitassák, hogyan befolyásolják az elektronikus és a nyomtatott médiumok, a számítógépes játékok, valamint a mobiltelefonok a gyermekek és fiatalok fejlődését.

  Az élő közvetítés itt követhető a YouTube-on: 

A konferenciáról részletesen ebben a cikkben lehet olvasni, a program  itt érhető el. 

 

 

Tizenéves fiúk és a gépezés – 10 megállapodás az egészséges egyensúlyért -szulo.2.0

A szülő 2.0. oldalon Rét Ágnes írásában  gyakorlati tapasztalatokon alapuló cikkben olvashatunk a tizenéves gyerekek internethasználati korlátozásával kapcsolatos gondolatokról. 10 pontot kiemeltünk, a részletes cikk a címre kattinva érhető el. 

Tehát az alábbi tanácsokat gyűjtöttük össze az aggódó szülőknek. A wifi-hez és a PC-hez, vagy más kütyükhöz való hozzáféréshez a következő feltételeket kellene elfogadtatni a gyerekkel:

 

 • A hálószobában ne legyen semmilyen kütyü, csak ha valami különleges megállapodás nem jön létre.
 • Legalább hetente kétszer aktívan vegyen részt hálószobán, illetve házon kívüli, ideális esetben, csoportos tevékenységben, ami fejleszti az érzelmi és szociális képességeit.
 • Legalább hetente háromszor sportoljon.
 • Vegye ki a részét a házimunkában.
 • Próbálja szinten tartani az iskolai jegyeit.
 • Vegyen részt a családi étkezéseken és legyen egy megbeszélt lefekvési idő.
 • Jöjjön hozzá minden héten egyszer egy barát/osztálytárs, vagy menjen át ő a barátjához.
 • Legyen felelős a túlzott költekezéséért.
 • Maradjanak meg azok a szülői kontrollok, amik már eddig is jól működtek.
 • Kerülje a pornó oldalak nézését. És senki kérésére se nézzenek, illetve mutasson meg ilyen tartalmakat
 • Forrás
 • http://szulo2pont0.hu/munka/666-tizeneves-fiuk-es-a-gepezes-10-megallapodas-az-egeszseges-egyensulyert

Így változtatja meg a fiatalok életét a közösségi média - az origo.hu cikke

Forrás: pexels.xom

 

A cikkben megszólaló két fiatal lány a szorgalmával, tudásával, önfejlesztéssel, önismerettel, előnyös külső adottságaira  is építő tudatos  médiahasználattal építette fel sikeres életét, "személyes márkáját". A biztonságos internethasználatról, a kihasználható előnyökről - sokat lehet tőlük tanulni. Felnőttnek, gyereknek egyaránt. Az origo.hu - Balogh Tamás Márk -  cikkének ajánlója és linkje a címre kattinva érhető el.

 

Nemzetközi médiakonferencia lesz szeptember 27-29-én, Balatonalmádiban

 

 

 A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat minden évben szervez egy nemzetközi médiakonferenciát.Idén a IX. Nemzetközi Médiakonferenciára 2017. szeptember 27-29-én kerül sor, a Balatonalmádi Hotel Bál Resort-ban, a volt Ramada Hotel Lake Balaton-ban. A címre kattinva ld. a részletek. 

Az élő közvetítés itt követhető a YouTube-on: 

 

Internetbiztonságról is oktatnak az EgészségParton

  Az egészséges életmódhoz hozzátartozik az egészséges arányú digitális életvitel. Az online térben töltött idő,a digitális kommunikáció, a digitális ismeretek megszerzése, a biztonságos internethasználat- ez is témája lesz a Safer Internet Program oktatóinak előadásán,  az EgészségPart című újbudai rendezvényen kétszer is elérhető lesz, a Fiatal Családosok Egyesülete sátrában.

 

Önkéntes kommunikációs gyakornokot keresünk!

 

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Safer Internet Program (SIP) Youth Panel csapata pályázatot hirdet „önkéntes kommunikációs gyakornoki pozíció” betöltésére. Részletekért katt a címre!

Kitelepülés a Városligeti Gyermeknapon, 2017-ben, fotó : Gordon Eszter

Pályázati felhívás -  A Safer Internet Program felhívása 13-19 éves fiatalok részére-határidő: 2017. szept. 30.

  

A hazánkban 2009 óta futó Safer Internet Program Youth Panel csapata új tagok jelentkezését várja. Adj hangot a véleményednek, oszd meg tapasztalataidat és add át tudásodat kicsiknek és nagyoknak az internet világáról! Részletekért katt a címre!

 

Kitelepülés a Városligeti Gyermeknapon, középiskolás önkéntesünk gyerekkekkel foglalkozik a Safer Internet Sátorban

Fotó: Gordon Eszter

Megújult a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) honlapja

Megújulva, új arculattal jelentkezik a huszonhét éves Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) – www.gyermekmento.hu - honlapja. Kattintson a cikk címére a részletekért!

 

Az ATV -ben szerepelt a Safer Internet Program munkatársa

 

   Az internet biztonságos használatáról is beszélt dr. Baracsi Katalin jogász, internetbiztonsági szakértő, a Safer Internet Program külső tanácsadója.az ATV csatorna műsorában 2017. július 12-én, Bombera Krisztina és Kárász Róbert műsorvezetővel. A tartalmas, pörgős beszélgetésért katt a címre!