Biztonságos internet 2017-ben is

Kurkó Zsuzsánna, Safer Internet Projekt„Biztonságos internet 2017-ben is” címmel tartott előadást nemrég az NGYSZ IX. Nemzetközi médiakonferenciáján Kurkó Zsuzsánna, a SIP projektkoordinátora. Előadása a Szolgálat YouTube-csatornáján elérhető.

Része a digitális intelligenciának (DQ-nak) az álhírek felismerése

Dr. Veszelszki Ágnes

"Álhírek vs digitális intelligencia" címmel előadást tartott a IX. Nemzetközi Médiakonferencián Dr. Veszelszki Ágnes újmédia-kutató. A fogalom, legújabban az amerikai elnökválasztás befolyásolására irányuló, orosz eredetű közösségimédia-tevékenység miatt, rendkívül aktuális. Az alábbiakban közreadjuk a kutató 14 pontos javaslatsorát, amelynek betartásával nagy valószínűséggel elkerülhető a félreinformálódás.

Több online eszközön és több időben, de első a személyes kapcsolatok fontossága

„A média hatása a gyermekekre és fiatalokra”

Közös zárónyilatkozattal fejeződött be a IX. Nemzetközi Médiakonferencia Balatonalmádiban

 

 

Szeptember 27. és 29. között rendezte meg a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) a IX. Nemzetközi Médiakonferenciát Balatonalmádiban, az NMHH támogatásával. A konferencia lehetőséget adott a szakembereknek arra, hogy megvitassák, hogyan befolyásolják az elektronikus és a nyomtatott médiumok, a számítógépes játékok, valamint a mobiltelefonok a gyermekek és a fiatalok fejlődését.

 

Csillagháborús védőeszközök bevetése előtt -  hogyan  vesznek részt a nők az informatikai biztonságban?

 

A „feleség-jegy”-től az informatikai biztonság oktatáson keresztül a  segítő közösségig .Nők az informatikai biztonságban – angol nevének betűszavaival) A szervezet: életpálya-bemutatók, inspiráció, mentorálás – a szakmai tudás  megosztása, emberi támogatás

Zengő Andrea, a WITSEC alapító elnöke mutatja be a közösséget, vagyis a Woman in IT Security- t - a „WITSEC  -et - vagyis a Nők az informatikai biztonságban – szervezetet. A WITSEC konferenciája október 11-én lesz. 

 

 

Itt követhető a IX. Nemzetközi Médiakonferencia élő adása

 

 

 

"A média hatása a gyermekekre és fiatalokra” 

Ezzel a címmel, az elmúlt 20 évre való visszatekintéssel ma kezdődik, vagyis 2017. szeptember 27. és 29. között rendezi meg a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) a IX. Nemzetközi Médiakonferenciát Balatonalmádiban. A konferencia lehetőséget biztosít a szakembereknek, hogy megvitassák, hogyan befolyásolják az elektronikus és a nyomtatott médiumok, a számítógépes játékok, valamint a mobiltelefonok a gyermekek és fiatalok fejlődését.

  Az élő közvetítés itt követhető a YouTube-on: 

A konferenciáról részletesen ebben a cikkben lehet olvasni, a program  itt érhető el. 

 

 

Tizenéves fiúk és a gépezés – 10 megállapodás az egészséges egyensúlyért -szulo.2.0

A szülő 2.0. oldalon Rét Ágnes írásában  gyakorlati tapasztalatokon alapuló cikkben olvashatunk a tizenéves gyerekek internethasználati korlátozásával kapcsolatos gondolatokról. 10 pontot kiemeltünk, a részletes cikk a címre kattinva érhető el. 

Tehát az alábbi tanácsokat gyűjtöttük össze az aggódó szülőknek. A wifi-hez és a PC-hez, vagy más kütyükhöz való hozzáféréshez a következő feltételeket kellene elfogadtatni a gyerekkel:

 

 • A hálószobában ne legyen semmilyen kütyü, csak ha valami különleges megállapodás nem jön létre.
 • Legalább hetente kétszer aktívan vegyen részt hálószobán, illetve házon kívüli, ideális esetben, csoportos tevékenységben, ami fejleszti az érzelmi és szociális képességeit.
 • Legalább hetente háromszor sportoljon.
 • Vegye ki a részét a házimunkában.
 • Próbálja szinten tartani az iskolai jegyeit.
 • Vegyen részt a családi étkezéseken és legyen egy megbeszélt lefekvési idő.
 • Jöjjön hozzá minden héten egyszer egy barát/osztálytárs, vagy menjen át ő a barátjához.
 • Legyen felelős a túlzott költekezéséért.
 • Maradjanak meg azok a szülői kontrollok, amik már eddig is jól működtek.
 • Kerülje a pornó oldalak nézését. És senki kérésére se nézzenek, illetve mutasson meg ilyen tartalmakat
 • Forrás
 • http://szulo2pont0.hu/munka/666-tizeneves-fiuk-es-a-gepezes-10-megallapodas-az-egeszseges-egyensulyert

Így változtatja meg a fiatalok életét a közösségi média - az origo.hu cikke

Forrás: pexels.xom

 

A cikkben megszólaló két fiatal lány a szorgalmával, tudásával, önfejlesztéssel, önismerettel, előnyös külső adottságaira  is építő tudatos  médiahasználattal építette fel sikeres életét, "személyes márkáját". A biztonságos internethasználatról, a kihasználható előnyökről - sokat lehet tőlük tanulni. Felnőttnek, gyereknek egyaránt. Az origo.hu - Balogh Tamás Márk -  cikkének ajánlója és linkje a címre kattinva érhető el.

 

Nemzetközi médiakonferencia lesz szeptember 27-29-én, Balatonalmádiban

 

 

 A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat minden évben szervez egy nemzetközi médiakonferenciát.Idén a IX. Nemzetközi Médiakonferenciára 2017. szeptember 27-29-én kerül sor, a Balatonalmádi Hotel Bál Resort-ban, a volt Ramada Hotel Lake Balaton-ban. A címre kattinva ld. a részletek. 

Az élő közvetítés itt követhető a YouTube-on: 

 

Internetbiztonságról is oktatnak az EgészségParton

  Az egészséges életmódhoz hozzátartozik az egészséges arányú digitális életvitel. Az online térben töltött idő,a digitális kommunikáció, a digitális ismeretek megszerzése, a biztonságos internethasználat- ez is témája lesz a Safer Internet Program oktatóinak előadásán,  az EgészségPart című újbudai rendezvényen kétszer is elérhető lesz, a Fiatal Családosok Egyesülete sátrában.

 

Önkéntes kommunikációs gyakornokot keresünk!

 

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Safer Internet Program (SIP) Youth Panel csapata pályázatot hirdet „önkéntes kommunikációs gyakornoki pozíció” betöltésére. Részletekért katt a címre!

Kitelepülés a Városligeti Gyermeknapon, 2017-ben, fotó : Gordon Eszter