Elkerülhető-e a digitális függőség?

FuggőségAz internet, az okostelefon, és sokaknak a videójátékok is a mindennapos rutin részei lettek és van, ahol jobbá is teszik az életünket. Viszont egyre többen és egyre gyakrabban lépjük át azt a határt, ahol már korlátokat emelünk magunk elé, önámítunk és menekülünk a problémák elől. A „Digitális pszichológus” blogból idézünk.

Miért nem instázik Mari néni?

Néha kissé furcsán nézünk egymásra a generációs szakadékok túlsó oldalairól. Hiszen ma már nem ritka, hogy a 70-80 éves kort megérjük. Számos generációváltás lezajlik ennyi idő alatt. Ha azonban megértjük, hogy honnan is jöttünk, mibe csöppentünk – és milyen háttérrel jöttek mások –, hidat építhetünk az eltérésekből, és tanulhatunk egymástól. A „Digitális pszichológus" blogból idézünk.

Szülők és tinédzserek a közösségi oldalakon?!

„Szülők és tinédzserek a közösségi oldalakon?!” címmel tartott előadást nemrég az NGYSZ IX. Nemzetközi médiakonferenciáján Fülöp Hajnalka, a moderniskola.hu portál főszerkesztője. Előadása a Szolgálat YouTube-csatornáján elérhető.

Digitális műveltség – Szülők és gyerekek egyenrangúan az online térben

„Digitális műveltség – Szülők és gyerekek egyenrangúan az online térben” címmel tartott előadást nemrég az NGYSZ IX. Nemzetközi médiakonferenciáján Dr. Baracsi Katalin, a SIP oktatója és szakértője. Előadása a Szolgálat YouTube-csatornáján elérhető.

Online reputáció

„Online reputáció” címmel tartott előadást nemrég az NGYSZ IX. Nemzetközi médiakonferenciáján Sterner Zoltán, a SIP oktatója. Előadása a Szolgálat YouTube-csatornáján elérhető.

Biztonságos internet 2017-ben is

Kurkó Zsuzsánna, Safer Internet Projekt„Biztonságos internet 2017-ben is” címmel tartott előadást nemrég az NGYSZ IX. Nemzetközi médiakonferenciáján Kurkó Zsuzsánna, a SIP projektkoordinátora. Előadása a Szolgálat YouTube-csatornáján elérhető.

Része a digitális intelligenciának (DQ-nak) az álhírek felismerése

Dr. Veszelszki Ágnes

"Álhírek vs digitális intelligencia" címmel előadást tartott a IX. Nemzetközi Médiakonferencián Dr. Veszelszki Ágnes újmédia-kutató. A fogalom, legújabban az amerikai elnökválasztás befolyásolására irányuló, orosz eredetű közösségimédia-tevékenység miatt, rendkívül aktuális. Az alábbiakban közreadjuk a kutató 14 pontos javaslatsorát, amelynek betartásával nagy valószínűséggel elkerülhető a félreinformálódás.

Több online eszközön és több időben, de első a személyes kapcsolatok fontossága

„A média hatása a gyermekekre és fiatalokra”

Közös zárónyilatkozattal fejeződött be a IX. Nemzetközi Médiakonferencia Balatonalmádiban

 

 

Szeptember 27. és 29. között rendezte meg a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) a IX. Nemzetközi Médiakonferenciát Balatonalmádiban, az NMHH támogatásával. A konferencia lehetőséget adott a szakembereknek arra, hogy megvitassák, hogyan befolyásolják az elektronikus és a nyomtatott médiumok, a számítógépes játékok, valamint a mobiltelefonok a gyermekek és a fiatalok fejlődését.

 

Csillagháborús védőeszközök bevetése előtt -  hogyan  vesznek részt a nők az informatikai biztonságban?

 

A „feleség-jegy”-től az informatikai biztonság oktatáson keresztül a  segítő közösségig .Nők az informatikai biztonságban – angol nevének betűszavaival) A szervezet: életpálya-bemutatók, inspiráció, mentorálás – a szakmai tudás  megosztása, emberi támogatás

Zengő Andrea, a WITSEC alapító elnöke mutatja be a közösséget, vagyis a Woman in IT Security- t - a „WITSEC  -et - vagyis a Nők az informatikai biztonságban – szervezetet. A WITSEC konferenciája október 11-én lesz. 

 

 

Itt követhető a IX. Nemzetközi Médiakonferencia élő adása

 

 

 

"A média hatása a gyermekekre és fiatalokra” 

Ezzel a címmel, az elmúlt 20 évre való visszatekintéssel ma kezdődik, vagyis 2017. szeptember 27. és 29. között rendezi meg a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) a IX. Nemzetközi Médiakonferenciát Balatonalmádiban. A konferencia lehetőséget biztosít a szakembereknek, hogy megvitassák, hogyan befolyásolják az elektronikus és a nyomtatott médiumok, a számítógépes játékok, valamint a mobiltelefonok a gyermekek és fiatalok fejlődését.

  Az élő közvetítés itt követhető a YouTube-on: 

A konferenciáról részletesen ebben a cikkben lehet olvasni, a program  itt érhető el.