Pályázati felhívás – Képviseld hazánkat Brüsszelben!

A Safer Internet Program felhívása 13-19 éves fiatalok részére: Idén november 18-20. között rendezik meg Brüsszelben a Safer Internet Forumot, amelyen Magyarország is részt vesz. A magyarországi Safer Internet Program ehhez olyan, lelkes, 13-19 év közötti fiatalok jelentkezését várja, akik szívesen képviselnék hazánkat az eseményen. A pályázók közül végül egy fiatal utazhat Brüsszelbe.

Biztonságos Internet Sátrunk 10. születésnapját ünnepelte a Városligeti Gyermeknapon

 

 

Az idei Városligeti Gyermeknapon a Biztonságos Internet Sátrunk 10. születésnapját ünnepelte. A közel 600 nm-es területen olyan partnereink, a program támogatói: civil szervezetek, állami szervek, cégek kaptak helyet, akik nemcsak a programunkat támogatják, de mindennapos tevékenységükkel is valamilyen formában hozzájárulnak ahhoz, hogy az internet egy jobb hely legyen. Folytatás a címre kattintva. 

 

10 éves évforduló! - idén is találkozhatunk a Városligeti Gyermeknapon a Biztonságos Internet Sátorban

Találkozunk a Városligeti Gyermeknapon, ugye? A Biztonságos Internet sátorban lehetőség lesz játszani a Lájkvadász társasjátékkal, kvízeket kitölteni, játékos feladatokat végrehajtani a biztonságos internetezés jegyében.

 

5 dolog, amelyekben a Safer Internet Program (SIP) segítette az internetbiztonságot a Digitális TémahétenA Gyermekmentő Szolgálat – mint a SIP hazai konzorciumvezetője – a Digitális Témahéten (DTH-n) 71 különböző intézményben, 17 budapesti és 54 vidéki helyszínen szervezett oktatást, ahol oktatói összesen 165 órát tartottak a biztonságos internethasználatról.

Videósok varázsában, avagy hol keressük a gyerekek, fiatalok sztárjait?

Az internetbiztonságról szóló, általános iskolai előadásaimba rendre beleszövöm a videósokat, a siker sosem marad el. A diákok örülnek, hogy valaki arról beszél velük, ami igazán lázba hozza őket, az oktató örül, hogy érdeklődő, figyelmes hallgatóságot nyer, a végén pedig mindketten egy jobb, biztonságosabb internetet hozhatnak létre. Erről lesz szó ebben a cikkben, amit remélhetőleg több is követ még.

Tervezd meg TE a Biztonságos Internet Programunk gyermeknapi arculatát

Városligeti Gyermeknap 2018

A Safer Internet Program pályázati felhívása

Tervezd meg TE a Biztonságos Internet Programunk gyermeknapi arculatát

 

A Safer Internet Program (SIP) magyarországi konzorciuma a 2018-as Városligeti Gyermeknap alkalmából rajzpályázatot hirdet hazai általános és középiskolások számára.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat és Budapest Főváros Önkormányzata idén 28. alkalommal szervezi meg a Városligeti Gyermeknapot május 26-27-én. Az egyik programhelyszín, a Safer Internet Program Biztonságos Internet Sátra már tizedik éve fogadja az érdeklődőket, fontos tanácsokat, érdekes információkat nyújtva a biztonságos internetezésről.

A rajzpályázattal szeretnénk a gyerekeket, fiatalokat ötletes, kreatív pályamunkák elkészítésére ösztönözni a biztonságos internetezés témakörében. A legjobb rajzok nem csak a rendezvényünk arculataként, de a Biztonságos Internet Sátorban kihelyezett fotókabinban készülő fotók képkereteként is szolgálnak majd, valamint később is szeretnénk őket felvilágosító, figyelemfelkeltő céllal felhasználni és terjeszteni!

 

Idén is ott volt a SIP a Digitális Témahéten

2018-ban is részt vett a hazai Safer Internet Program az április 9-13. között megrendezett Digitális Témahéten, ahol a SIP-oktatók kötetlen, játékos, interaktív formában tartottak előadásokat általános és középiskolákban országszerte, amelyeken felhívták a szülők, pedagógusok, gyermekek figyelmét az internethasználatból fakadó esetleges veszélyekre és azok kivédésének lehetőségeire.

Meghökkentő, de gyakori internetes bűncselekményeket mutat be oktatónk a digitaliscsalad.hu -n

A szülők, pedagógusok számára is fontos, hogy tudják, mit csinál a gyerek, a tanulójuk a digitális térben. Néhány kockázatos használati módot mutat most be a Safer Internet Program internetbiztonsági oktatója, Matusek Zsuzsanna. A cikk a www.digitaliscsalad.hu oldalon jelent meg.

Megjelent az NGYSZ „A média hatása a gyermekekre és fiatalokra” című könyve

Könyv formájában is megjelent a 2017. szept. 27–29. között megrendezett IX. Nemzetközi Médiakonferencia előadásainak anyaga a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) szerkesztésében. A Gyermekmentő Szolgálat által kiadott „Kobak” könyvsorozat korábbi kötetéhez hasonlóan ez a mű sem kerül bolthálózatokba: a Szolgálat oktatási intézményeknek, könyvtáraknak, az Országgyűlésnek, hatóságoknak és a médiának küldi el, az érdeklődők a Szolgálat irodájában pedig ingyenesen juthatnak hozzá a 2000 példányban megjelent kiadványhoz.

A gyerekek digitális oktatásáért fog össze az NGYSZ és a Microsoft Magyarország

Programozás és internetbiztonság - képzést kapnak a gyerekek. A Safer Internet Program sátra a Városligeti Gyermeknapon -Fotó: NGYSZ/Gordon Eszter

Év végéig több tízezer gyermek részesülhet, kifejezetten fiatalokra szabott, digitális képzésben a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesület és a Microsoft Magyarország jóvoltából. Ennek keretében a résztvevők megismerkedhetnek a biztonságosabb internetezés alapszabályaival, majd elsajátíthatják a programozás alapjait is.