„Ha 1-2 perc alatt nincs meg a bizalom, elveszítheted a hívót”

A Safer Internet Program konzorciumi partnere a Kék  Vonal Gyermekkrízis Alapítvány, ahol többek között egy telefonos segélyvonal működtetésével segítenek a bajban lévőknek. Az internetes bántalmazások, internetes konfliktusok miatt is rendszeresen kapnak hívásokat.

A HVG oldalán megjelent cikk szerzője: Szurop István a MÚOSZ Bálint György Újságíró Akadémia frissen végzett hallgatója.

 

"A gyermeki problémák, szorongások és kifakadások orvoslásához az első lépés, ha meghallgatjuk a panaszokat. Erre vállalkozik a nagyrészt EU-pénzekből működő Kék Vonal, az egyik legrégebbi hazai telefonos segélyszolgálat. Tudósítónkat a civiltörvény elfogadása előtti napokban beengedték a szervezet "titkos" székhelyére. Mint kiderült, nem csak a gyerekeken segítenek, a felnőttek számára is van megannyi hasznos tanácsuk."  További tartalom a címre kattintva.

A gyerekek online zsarolásától véd az ORFK kampánya- videóval és tanácsokkal szólnak a fiatalokhoz

–" Számíthatsz ránk! – néhány jó tanács mellett ezt üzeni a rendőrség azoknak a fiataloknak, akik online zsarolás áldozatai lettek."

Ujjé, a Ligetben nagyszerű! - Ilyen volt a Gyermekmentő Gyereknapja - fotókkal!

 

Félmillió gyermek és felnőtt a Városligetben a Gyermekmentő Szolgálat kétnapos Gyermeknapján.  A Safer Internet Program sátrában tízezre jártak! Részletek és fotók a címre kattintva. 

 

 

 

Zaklatják a gyereket vagy ő a zaklató? Itt a segítség!

Ahol emberek vannak, konfliktusok is vannak, nincs ez másént az online térben sem. De mindig van megoldás, mutatunk néhány videót is erről! Katt a címre!

Városligeti Gyermeknap - Safer Internet Program a sátorban

A Safer Internet Program  játékokkal, internetbiztonságról szóló interaktív foglalkozásokkal, ajándékokkal várja a látogatókat a gyermeknapon is! 2017. május 27-28.

 

Zseniális videó a csetelésről - egy bravúros csavar, hogy miért jó, ha odafigyelünk erre is!

Mindössze pár perces kisfilm, kedves kis történet két tinédzser kellemes cseteléséről..Vagy valami egészen másról? Minden tizenévesnek és felnőttnek ajánlható ez a reklámfilm, akik használják a közösségi médiát, vagy ismerkedésre is jónak tartják az internetes eszközöket. Folytatáshoz katt a címre!

"Forró képet" tenne fel a gyerek? Sikít az applikáció., de miért is kell ez nekünk?

 

 

  Az online zaklatás és a gyermeki tudatlanság következményei ellen véd egy új mobilos alkalmazás, ami a szülők legjobb barátja lehet.

  Bátky Zoltán cikke- PC World.

 

Hogyan ne ártsunk a szavainkkal?

Panaszkodás kifelé, vigasztalás befelé. A koncentrikus körök elmélete - részletesen- segítő mondatokkal, elfogadó attitűddel - katt a címre. 

Susan Silk és Barry Goldman írása alapján fordította Szirtes Nagy Réka

A koncentrikus körök elmélete - részletesen- katt a címre. 

forrás: 

http://pafhungary.hu/blog/66-hogyan-ne-artsunk-a-szavainkkal.html

 

 

 

Az ön gyerekéből is könnyen válhat zaklató- az index.hu 17.04.24-i cikke.

Beszélgetni kell a gyerekekkel a netes élményeikről, ehhez is kapunk segítséget a cikkből. Öveket becsatolni, morális pánikot elzavarni!

" Ma Magyarországon minden harmadik gyereket érint a cyberbullying, vagyis az online zaklatás és megszégyenítés. Mégis csak minden tizedik kér segítséget, és a zaklatottak fele inkább megpróbálja megvédeni magát – ezek a fő megállapításai az UNICEF Magyarország és az Ipsos közös felmérésének.