Gyermekek a pszichológiai manipulátorok hálójában - Dr. Kollár Csaba cikke

 

  Az emberi természet „kikódolói”- akcióban a social engineer

 

Azokat a hackereket, akik az informatikai és programozói technikák mellett és néha helyett már humán alapú technikákat is használnak, gyakran social engineer- nek hívják. A social engineer-ek tisztában vannak a pszichológia, a csoportlélektan és a kommunikáció gyakorlati oldalaival, kiválóan ismerik az emberi természetet, s azt is, hogy melyek azok a mechanizmusok, amiknek a segítségével az emberek átverhetőek, illetve hogyan lehet az egyébként titkos/intim információkat megszerezni rábeszéléssel, csőbehúzással, szélhámossággal.

A cikk folytatásában a social engineer-ek ún. "bálnavadász"- felsővezetők adatainak ellopására irányuló akciójának részleteiről, annak működéséről,a gyerekek behálózásáról, a fontos adatok ellopásáról és az egész jelenség megelőzéséről, megoldásáról lehet olvasni. .

 

 

Meghackelt gyerekek? Avagy hogyan jutnak el a gyerekek bizalmán át a cégvezetők adataihoz?

  Örömmel jelentjük, hogy már hatodik alkalommal jelent meg a Better Internet for Kids – kiadvány*, de most először szerepel benne hazai munkatársunk cikke! Dr. Kollár Csaba önkéntes oktatónk írása a  felsővezetők online adatait megkörnyékezők egyik trükkjéről szól, amikor is a vezetők gyermekeinek online elért bizalmával élnek vissza. Címe: Gyermekek a pszichológiai manipulátorok hálójában. A cikkről és a kiadványról a címre kattinva lehet többet olvasni!

 

Meglepődnek a felnőttek az online világ megismerésekor - a saferinternet.hu program eredményei

Beszámoló a Safer Internet Program 2015-ös évi eredményeiről

 

Budapest, 2016. június 30. - Az Európai Unió Safer Internet Programjának (SÍP) hazai konzorciuma összesítette a 2015-ös tevékenységét. A korábbi évekhez hasonlóan a konzorcium tavaly is kötetlen, játékos, interaktív formában hívta fel a szülők, pedagógusok, gyermekek figyelmét az internethasználatból fakadó esetleges veszélyekre és azok kivédésének lehetőségeire.

 

 

Biztonságos Internet Nap központi rendezvény

2016-02-03

Hekkerbemutató, videóverseny díjkiosztó és kerekasztal beszélgetés az aktuális internethasználati problémákról... ez mind lesz a Biztonságos Internet Nap központi rendezvényén 2016. február 9-én!

Játsszunk együtt! társasjáték kampány a Biztonságos Internet Napon

2016-01-28

Célunk, hogy új ingyenes társasjátékunk, a Lájkvadász minél több iskolába eljusson az ország egész területén, és a diákokat az online technológiák biztonságos használatára ösztönözze. 

Biztonságos Internet Nap Magyarországon 2016. február 9.

2016-01-28

Február 9-én rendezik meg a Biztonságos Internet Napot világszerte. A magyar eseményeket a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat koordinálja.