„AZ INTERNET HATÁSA A GYERMEKEKRE ÉS FIATALOKRA” konferencia - OKTÓBER 19, BENCZÚR HOTEL

"Szexting, pedofília, gyűlöletbeszéd az interneten"- ezek a kiemelt témái a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat az Európai Unió „Safer Internet Plus” program támogatásával megvalósuló nemzetközi konferenciájának október 19-én a Benczúr Hotelben. Az élő közvetítés itt követhető.

Könyvbemutató a szólásszabadságról!

Koltay András: A vallások, az állam és a szólás szabadsága című könyvének bemutatója lesz  2016. szeptember 28. 17:00-én, a  Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Karán - PPKE JÁK -a Szent II. János Pál Díszteremben. Részletek és a könyvbemutató plakátja a címre kattintva!

Kép forrás: Pixabay.com

Meghívó „Az internet hatása a gyermekekre és fiatalokra” c. konferenciára - október 19, Benczúr Hotel

"Szexting, pedofília, gyűlöletbeszéd az interneten"- ezek a kiemelt témái a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat az Európai Unió „Safer Internet Plus” program támogatásával megvalósuló nemzetközi konferenciájának október 19-én a Benczúr Hotelben. Már lehet ingyenesen regisztrálni! Részletek a címre kattintva a meghívóban!

Tízezreket ismertettek meg az internetes biztonsággal - élmények és játékos tudásmegosztás a Safer Internet Projekt ingyenes foglalkozásain

  A Program keretében idén is kötetlen, játékos, interaktív formában hívták fel a szülők, pedagógusok, gyermekek figyelmét az internethasználatból fakadó esetleges veszélyekre és azok kivédésének lehetőségeire. Az Európai Unió Safer Internet Programjának (SÍP) hazai konzorciuma összesítette a 2016. I. félévi tevékenységét: az egyre növekvő számú elért diák, pedagógus és szülő komoly tájékoztatást kapott. Az izgalmas részletekről is beszámolunk! 

Digitális Gyermekvédelmi Stratégiát fogadott el a Kormány

 

Meg lehet előzni, hogy a képen láthatóhoz hasonó  rémület, kétségbeesés, ijedtség vagy más negatív érzés kerítse hatalmába a netező gyerekeket. Ennek érdekében dolgozunk a Safer Internet Program keretében. Örömmel fogadtuk ezt a hírt:

  "A Digitális Jólét Program részeként elkészült és a Kormány elfogadta a „Magyarország Digitális Gyermekvédelmi Stratégiáját”, amelyet közzé tettek a Kormányzati Portálon. (2016.09.02.)" A cikk címére kattintva a Jogászvilág.hu cikkéből megismerheti, miről szól ez a stratégia, milyen intézkedéseket tartalmaz? 

 

Esete válogatja, miből kerekedik botrány: a fiatalok, az internet és a "fölnőttek"- egy felmérés és tanulságai

Internetes szokásokról készített felmérést a 12. kerületi Önkormányzat- írja a Kreatív online

 

A 12. kerület oktatási intézményeiben végzett felmérés megerősíti az országos kutatások eredményeit: a diákok rendszeresen találkoznak az internet árnyoldalaival, ugyanakkor a negatív élményeik feldolgozásához nem kapnak teljesen kielégítő segítséget a szüleiktől vagy tanáraiktól, már ha egyáltalán felmerül bennük, hogy az idősebbekhez forduljanak megoldásért - olvasható a közleményben. Milyen tapasztalataik vannak és mit tudnak a felnőttek, főleg a pedagógusok tenni a helyzet javítása érdekében? A folytatásért kattintson a címre!

A Lájkvadász lebilincselte a Sziget Fesztivál résztvevőit - internet, drog- életrevalóan- erről is szó volt a Civil Rádióban

 

Lájkvadász- LikeHunter társasjáték a Sziget  FesztiválonA Lájkvadász társasjáték, gondolkodtató, edukatív, izgalmas feladatokkal, az Életrevaló Egyesület fotója
 

A Lájkvadász társasjátékról, annak a Sziget Fesztiválon való remek beválásáról is szó esik a Civil Rádió_Filagória - A védett közösségi tér_2016. augusztus 26-i adásában, a műsorvezető, riporter: Ruzsa Viktor. A műsor itt érhető el a YouTube-on, az Életrevaló Egyesület vezetőjével, Preszl Évával a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Saferinternet.hu programjáról is szóló beszélgetés a 19.54 -nél kezdődik és pontosan 10 percig tart. 

 Az ezalatt megismerhető információk hatása viszont sokkal tovább, érdemes belehallgatni! Hogy miről lesz szó még? A beszélgetés részleteiért katt a címre!

A KAMASZOK MÁR NEM TESZNEK KÜLÖNBSÉGET A VALÓSÁG ÉS A VIRTUÁLIS VILÁG KÖZÖTT- az unikornis.hu cikke

 

 Internetes zaklatásban ma szinte minden tizenéves részt vesz, áldozatként, elkövetőként vagy "szemlélődőként. A valóság virtuális, a fájdalom valóságos..Elég sok szakirodalma van, sok cikk, poszt, honlap foglalkozik ezzel a témával, de filmen nem láttuk még ilyen plasztikusan, mint a most készülő magyar játékfilmben.

 "A mai tinédzserek, ez a félig gyerek, félig felnőtt, borzasztóan sérülékeny nemzedék rég el is felejtette már a Snapchatet és épp a Pokémon Góban éli ki magát. Schwechtje Mihály rendező megpróbálja optimistán látni a jövőjüket, de a szülőkért komolyan aggódik. Élete első játékfilmjét serdülő fiatalokkal forgatja, akiket az internetes zaklatásról szóló mozijához toborzott.." - így kezdődik Csatlós Hanna cikke, ami az unikornis.hu oldalon olvasható. A folytatáshoz kattints a címre!

Festés másként – színfolt a Szigeten: Saferinternet – sátor, az internetbiztonság szigete

A több százezer fiatalt vendégül látó, a napokban véget ért augusztusi  Sziget Fesztiválon is jelen volt a Safer Internet Program (SIP), egy sátorral, ahol munkatársai, önkéntesei  fogadták a folyamatosan érkező érdeklődőket, akik a sátorban tett látogatás és foglalkozások, játékok után az internetet biztonságosabb, tudatosabb használóivá válhattak.   Miként szólíthatták meg a fesztiválozókat ezzel a komoly témával? Hogyan tudták bevonni őket a tudatosabb, felelősebb viselkedésről szóló programba? Fellibben a sátor ajtaja.., feltárul a titok!

Preszl Éva (balra) és Matusek Zsuzsa (jobbra)

Pokémon GO – mobil átjáró az online játékok világába

Ugyan még csak nagyjából egy hónap telt el a Pokémon GO megjelenése óta, de már így is látszik, hogy ez az idei nyár legnagyobb dobása. Többek között Blastoise, Venusaur, Charizard és Pikachu születtek újjá a Nintendo generáció hamvaiból abba az online világba, amely most lázban ég a Niantic Labs legújabb applikációjától.

 forrás: pokemongo.com

A Pokémon GO a következő felkiáltással mutatja meg a felhasználóknak, vagyis a leendő edzőknek, hogyan is vehetnek részt ezen a virtuális, de mégis valóságos utazáson: „Kelj fel, mozdulj ki, és fedezz fel! Ahogy a szabadban sétálsz, az okostelefonod rezegni kezd, hogy megmutassa neked, merre találhatsz pokémonokat.”

 

Az elsöprő népszerűség mellett azonban számos kérdés és kétely merült fel a Pokémon GO-val kapcsolatban, mindenek előtt a gyermekek online biztonságát érintően. Több illetékes és Safer Internet Központ (SIC) próbálja felhívni a figyelmet a játék esetleges veszélyeire, mi pedig most bemutatjuk ezeket. Részletek a címsorra kattintva a különböző európai Saferinternet központok megosztásaiból. A cikk után összegyűjtöttünk néhány hazai cikket a Pokemon Go használatáról is.