Az MTV Iskolapad című műsorában szerepelt a Safer Internet Program

 Közel öt perces riportban számolt be az MTV Iskolapad című műsora 2016. november 23-án a Safer Internet Program egyik budapesti rendhagyó órájáról. A tudósítás az alábbi linken  tekinthető meg. 

Nemzetközi Internetkonferencia - 2016 „Az internet hatása a gyermekekre és fiatalokra” 

    A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) október 19-én negyedik alkalommal rendezte meg az Európai Unió „Safer Internet Program” (SIP) keretében „Az internet hatása a gyermekekre és fiatalokra” című nemzetközi konferenciát. Az idei rendezvény kiemelt témái a szexting, a pedofília és a gyűlöletbeszéd voltak.

 

Diákokat tanítanak biztonságosan netezni

 6500 diák internetbiztonsági képzése kezdődik meg a Vodafone Digitális Iskola Programban - ez a lényege a  2016. október 19-én aláírt megállapodásnak. Mit jelent ez az együttműködés és miért van erre szükség? Kattintson a címre!

 

 

 

„AZ INTERNET HATÁSA A GYERMEKEKRE ÉS FIATALOKRA” konferencia - OKTÓBER 19, BENCZÚR HOTEL

"Szexting, pedofília, gyűlöletbeszéd az interneten"- ezek a kiemelt témái a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat az Európai Unió „Safer Internet Plus” program támogatásával megvalósuló nemzetközi konferenciájának október 19-én a Benczúr Hotelben. Az élő közvetítés itt követhető.

Könyvbemutató a szólásszabadságról!

Koltay András: A vallások, az állam és a szólás szabadsága című könyvének bemutatója lesz  2016. szeptember 28. 17:00-én, a  Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Karán - PPKE JÁK -a Szent II. János Pál Díszteremben. Részletek és a könyvbemutató plakátja a címre kattintva!

Kép forrás: Pixabay.com

Meghívó „Az internet hatása a gyermekekre és fiatalokra” c. konferenciára - október 19, Benczúr Hotel

"Szexting, pedofília, gyűlöletbeszéd az interneten"- ezek a kiemelt témái a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat az Európai Unió „Safer Internet Plus” program támogatásával megvalósuló nemzetközi konferenciájának október 19-én a Benczúr Hotelben. Már lehet ingyenesen regisztrálni! Részletek a címre kattintva a meghívóban!

Tízezreket ismertettek meg az internetes biztonsággal - élmények és játékos tudásmegosztás a Safer Internet Projekt ingyenes foglalkozásain

  A Program keretében idén is kötetlen, játékos, interaktív formában hívták fel a szülők, pedagógusok, gyermekek figyelmét az internethasználatból fakadó esetleges veszélyekre és azok kivédésének lehetőségeire. Az Európai Unió Safer Internet Programjának (SÍP) hazai konzorciuma összesítette a 2016. I. félévi tevékenységét: az egyre növekvő számú elért diák, pedagógus és szülő komoly tájékoztatást kapott. Az izgalmas részletekről is beszámolunk! 

Digitális Gyermekvédelmi Stratégiát fogadott el a Kormány

 

Meg lehet előzni, hogy a képen láthatóhoz hasonó  rémület, kétségbeesés, ijedtség vagy más negatív érzés kerítse hatalmába a netező gyerekeket. Ennek érdekében dolgozunk a Safer Internet Program keretében. Örömmel fogadtuk ezt a hírt:

  "A Digitális Jólét Program részeként elkészült és a Kormány elfogadta a „Magyarország Digitális Gyermekvédelmi Stratégiáját”, amelyet közzé tettek a Kormányzati Portálon. (2016.09.02.)" A cikk címére kattintva a Jogászvilág.hu cikkéből megismerheti, miről szól ez a stratégia, milyen intézkedéseket tartalmaz? 

 

Esete válogatja, miből kerekedik botrány: a fiatalok, az internet és a "fölnőttek"- egy felmérés és tanulságai

Internetes szokásokról készített felmérést a 12. kerületi Önkormányzat- írja a Kreatív online

 

A 12. kerület oktatási intézményeiben végzett felmérés megerősíti az országos kutatások eredményeit: a diákok rendszeresen találkoznak az internet árnyoldalaival, ugyanakkor a negatív élményeik feldolgozásához nem kapnak teljesen kielégítő segítséget a szüleiktől vagy tanáraiktól, már ha egyáltalán felmerül bennük, hogy az idősebbekhez forduljanak megoldásért - olvasható a közleményben. Milyen tapasztalataik vannak és mit tudnak a felnőttek, főleg a pedagógusok tenni a helyzet javítása érdekében? A folytatásért kattintson a címre!

A Lájkvadász lebilincselte a Sziget Fesztivál résztvevőit - internet, drog- életrevalóan- erről is szó volt a Civil Rádióban

 

Lájkvadász- LikeHunter társasjáték a Sziget  FesztiválonA Lájkvadász társasjáték, gondolkodtató, edukatív, izgalmas feladatokkal, az Életrevaló Egyesület fotója
 

A Lájkvadász társasjátékról, annak a Sziget Fesztiválon való remek beválásáról is szó esik a Civil Rádió_Filagória - A védett közösségi tér_2016. augusztus 26-i adásában, a műsorvezető, riporter: Ruzsa Viktor. A műsor itt érhető el a YouTube-on, az Életrevaló Egyesület vezetőjével, Preszl Évával a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Saferinternet.hu programjáról is szóló beszélgetés a 19.54 -nél kezdődik és pontosan 10 percig tart. 

 Az ezalatt megismerhető információk hatása viszont sokkal tovább, érdemes belehallgatni! Hogy miről lesz szó még? A beszélgetés részleteiért katt a címre!