M E G H Í V Ó „Az internet hatása a gyermekekre és fiatalokra” c. konferenciára, 2018. október 2.

Nmzetközi Gyermekmentő Szolgálat az Európai Unió „Safer Internet Program” támogatásával ötödik alkalommal rendez egész napos nemzetközi konferenciát Budapesten.

Idő:  2018. október 2. (kedd), 9.00 – 17.00 óráig
Helyszín: Magyar Tudományos Akadémia (1051 Budapest, Széchenyi István tér 9.)

 A konferencia az Európai Kiberbiztonsági Hónap kampány programsorozatába illeszkedik, részletes programja alább olvasható.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
Kérjük, a részvételi szándékát szeptember 26-ig jelezze a sip@gyermekmento.hu e-mail címen.

Délutáni program

„Közös munkával messzebbre juthatunk“ - interjú Borbás Fannival, a SIP Youth Panel fiatal aktivistájával

 

Interjú a Safer Internet Program (SIP) fiatal önkéntesével, a Youth Panel aktivistájával, Borbás Fanni leendő informatikussal 

 

 

„A tudás továbbadásában hiszek” – Interjú Krnács Andrással, a Safer Internet Program oktatójával

 

„Szerintem nincs olyan, amivel a mai gyerekeket el lehet riasztani az internetezéstől…”- Interjú Krnács Andrással, a Safer Internet Program (SIP) oktatójával

 

Mobilok, buli, biztonság - Tippek szülőknek és fiataloknak a biztonságos fesztiválozásért

Augusztus 8-tól ismét Sziget Fesztivál lesz Budapesten, és ismét jelen lesz a Safer Internet Program! Ez is aktuálissá teszi az alábbi, fiataloknak szóló jó tanácsokat, amelyeket nethasználat, szórakozás vagy utazás közben is be kell tartanunk.

A 2017-es fotón a SIP sátor a Sziget Fesztiválon, Matusek Zsuzsanna oktatónkkal

 

A Sziget -fesztiválon 2017-ben is ott volt a SIP, a képen az érdeklődő fiatalok és Preszl Éva, Matusek Zsuzsanna oktatóink 

Netfüggő gyerekek? Ez a hét dolog segíthet ezt elkerülni! Önnek melyik jött be?

Kütyüfüggő gyerekek?  Az első 7 dolog, amivel megóvhatjuk őket a neten!

Forrás: pexels.com

  Nehéz ma tizenévesek szüleinek lenni, mert ők az egyetlen olyan generáció, aki maga még offline nőtt fel, de már online élő tinédzsert nevel.  Ezért ez a generáció a saját maga által kitaposott utat járja. Könyvajánlóval egészítettük ki a tanácsokat...

 

A legerősebb pajzson is rést nyit a képzetlen felhasználó

Koósa JuditInterjú Koós Judit oktatónkkal

A Safer Internet Program (SIP) oktatóinak bemutatása során most egy hivatásos, bűnügyes rendőrtiszthez érkeztünk. Koós Judit rendőr őrnagy izgalmas pedagógiai módszerekkel és a bűnüldözés oldaláról szerzett tapasztalataival színesíti a palettát, ezzel vesz részt abban a feladatban, amelyet így foglal össze: „Tudatos nethasználókkal zárjuk be a bűnözők előtt a kapukat.”

Közel harmncezer gyereket ért el a Safer Internet Program - október 2-án ingyenes konferencia az Akadémián!

"Nagy lelkesedéssel fogadták az oktatókat...'" Beszámolónkban számokat és eredményeket olvashatnak  a Safer Internet Program 2018. I. félévi oktatási eredményeiről.  Az Európai Unió Safer Internet Programjának (SIP) hazai konzorciuma összesítette a 2018. I. félévi oktatási tevékenységét, az elért személyek számát és a rendezvényeket, és egy meghívót is közzéteszünk. Kattintson a címre!

 

Fotó: NGYSZ/ Gordon Eszter

Okostelefon-szabályzat a Kék Vonaltól

 

A 10-11 éves korú gyerekek nagy többségének már van okostelefonja. Kérdéses azonban, hogy tudják e a készüléket biztonságosan használni. A gyerek első saját okostelefonjának megvásárlása előtt érdemes a gyerekekkel néhány kérdést átbeszélni, és egy okostelefon szabályzatot kialakítani, akár a lakásban egy jól látható helyre kitenni.

 

 

 

 

"Mindig lehessen hozzánk fordulni...”

"Mindig lehessen hozzánk fordulni ”- interjú Csekeő Borbálával, a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány szakmai vezetőjével bizalomról, az online térről és az ott is kirajzolódó kapcsolati problémákról, gyermekközpontúságról, együttműködésről. A tudatos, szerető segítség szakmai profizmusáról - személyes hangon.

WHO: A videójáték-függőség: betegség. Hogyan ismerjük fel és hogyan kerüljük el, oldjuk meg?

"A játékfüggőség olyan súlyosan tartós vagy visszatérő viselkedés, amelyben a játék elsőbbséget élvez az élet más területeivel szemben." - Hogyan lehet ezt az állapotot elkerülni? Felismerni ? Kezelni?
 
 
Forrás: index.hu