Régen nyáron a gyerekek fára másztak, a patakparton játszadozva elütötték az időt. Ma viszont rengeteg gyerek és főként tini a kütyük előtt tölti el a nyarat. Mit tehet ilyenkor a szülő?

 Bereczki Enikő ifjúságszakértő, gyakorló édesanya hitelesen megírt cikke a nethasználat tudatosításáról. Köszönjük:) 

"Többször is elhangzik, hogy az a fránya kütyü/laptop/tablet/okotelefon/internet. Pedig nem ezek a hibásak, hanem nekünk szülőknek kellene megtanítanunk a gyerekeinket az okos médiahasználatra, hogy a szabadidejüket ne passzívan, hanem konstruktívan töltsék el. Íme 5 tipp, mely segíthet abban, hogy gyereked nyáron is online nagyobb biztonságban legyen, bár a legjobb számukra mégis az, ha a szabadban játszhatnak. 

1. Beszélgess gyerekeddel az internethasználatról!

Mivel a gyerekek, tinik életükből egy meghatározó szeletet online térben töltenek, fontos, hogy a virtuális valóságban eltöltött időről is beszélgessünk velük időről-időre. Érdemes megbeszélni, hogy milyen tartalmakat nem oszthatnak magukról. A biztonságos internethasználatról szülőként a saferinternet oldalon is tájékozódhatunk."

A többi tanács, a szülők véleménye, a különböző szülői hozzáállás körbejárása és tippek, trükkök, gyakorlati megoldások a Pán Péter, Stop!  -blogon.